FOTO: Facebook (Radarji v Pomurju - Sašo Zadravec)
Danes se v mestu in okolici slikamo na veliko. Za zabavo med drugim skrbi srebrna Škoda Octavia, ki predvsem ob (praznih) šolah in vrtcih preži na prehitre voznike.

Mestna občina Murska Sobota je, kot kaže, znova najela radar, ki že ves dan neumorno lovi prehitre voznike.

Neljubo Škodo Octavio z ljubljansko registrsko tablico so danes opazili že na Slovenski, Gregorčičevi, Tomšičevi in Markišavski ulici pri Medicopu, prav tako o meritvah hitrosti poročajo še na Pušči in v Rakičanu.

A radar ne stoji kar kjerkoli. Precej opažanj se je zvrstilo na območjih Cone 30, še posebej presenetljivo pa je, da vozniki radar videvajo predvsem v okolici šol, kjer zaradi počitnic te dni sploh ne poteka pouk. 

Mestni redarji so radar na primer postavili tudi v živo mejo pri Osnovni šoli III Murska Sobota, kjer velja omejitev 30 kilometrov na uro, pa tudi v Conah 30 na soboški Grajski ulici in v Rakičanu.

Tam jih najbrž ne bi pričakovali, saj tudi šolarjev ni. Tako uporabniki družbenih omrežij že negodujejo nad izbiro lokacij in se sprašujejo o resničnem namenu nadzora. 

Redna praksa

Sicer pa smo o najetem radarju z ljubljanskimi tablicami, ki smo ga srečevali ob okoliških cestah, pisali že marca lani. Gre za prakso, ki se je pristojni poslužujejo večkrat letno.

Radarji na vas prežijo ne le na dobro znanih mestih, temveč tudi na manj običajnih lokacijah, kjer to prej ni bila praksa. Zaradi nepazljivosti ste tako hitro lahko tudi ob tisoč evrov.

Vodja mestnega redarstva Denis Gjerek je za naš medij pred časom pojasnil, da redarji nimajo določenih lokacij za meritve hitrosti redarji, da pa upoštevajo dolgoročne pripombe občanov v zvezi s tem, kje naj bi se razvijale velike hitrosti. 

Poudarek je tudi na neposredni bližini šol in vrtcev, kjer je veliko mladih udeležencev cestnega prometa, torej otrok. A v času počitnic … ?

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sdg23 (nepreverjen)

tak je kda je pandur župan

dugi (nepreverjen)

sami smo si zvolili takšno slovenijo kjer se ne dela nič drugega kot siromaši delavsko ljudstvo da imajo oni čim več .

fps (nepreverjen)

Resnični namen nadzora? Skübenje občanov, ker pejnez v blagajni več kak očitno primanjküvle... Expano zahteva svoje stroške.

butalec (nepreverjen)

Počitnice, nej počitnice.... nema veze, voziti trbej po predpisaj oz. omejitvaj, s tem se strinjan.
Je pa tu še en močen moment: puniti trbej blagajno, proračun je luknjasta vreča brez dna,
expano košta - odpero de se! penezi sfalivavajo, pa je panika, sakšo šanso za kakši euro trbej skoristiti!
Zajebite jih, pa vozite po omejitvah!

Landini

V normalnih državah imajo te omejitve tudi časovno pogojene. Pri nas te bodo pa lovili ponoči ob dveh na coni 30. Češ tukaj so otroci in se jim lahko kaj zgodi.

BOLJŠEVIK (nepreverjen)

Do kdaj boste SOBOČANCI, ( ki ste to izvolili) gledali in prenašali to je čista zajebancija ne samo vas ampak vseh PREKMURCEV in samo en namen, to je kasirati. Da bi namerno in na vse načine kaznovali narod, tega ni v nobenem slovenskem mestu razen v socialistični in komunistični Soboti. Z zakonom predpisana navodila za postavitev radarjev jasno govorijo, da namen tega mora biti preventivi ne pa zgolj kaznovalni pa to bi moral pandur Jevšek najbolj vedeti. Pa to še ni vse ti radarji so dostikrat postavljeni proti zakonito po pločnikih v živih mejah za raznoraznimi ovirami, na privatnih zemljiščih na tako podel in skrajno neprimeren način kaznovati ljudstvo je sramotno in mestni "strokovnjaki" prav tekmujejo kdo bo večjo norijo postavil na cesto (betonske ovire na noršinski, omejitev celo na 20 km/h in na 30 km/h vse kjer je to potrebno ali ne. Naj mi nekdo pojasni strokovno zakaj tam kjer je pločnik za pešce, kolesarska steza izven nivoja cestišča JE POTREBNA OMEJITEV NA 30 KM/h in to že imate vsaj na polovici cest v Soboti in potem se sprašujete zakaj je center Sobote zapuščen, prazen BUTALCI.

butalec (nepreverjen)

No, ka pa naj???
(jakobinsko revolucijo pa giljotine, ali kaj, no?)

In reply to by BOLJŠEVIK (nepreverjen)

Horgos (nepreverjen)

Miličar ostane miličar.

čarni vrag (nepreverjen)

To si je verjetno zmislo doktor cestnih znanosti.

helmut (nepreverjen)

radar detektor včasih so ga nucali tisto ka so bisneli zdaj de pa pomali grato obvezna oprema vsakoga šofera keri ne gleda 80 % časa na števec pa glupe cone 30 km/h.

Ha? (nepreverjen)

Vikend paket se da dobite?

In reply to by Robertanka

Joza1000 (nepreverjen)

Te Denis Gjerek je budalo a itak samo hlapec toga ka je tan čista zgoraj...trbej vozite po prepisah se popolnoma strinjan cilau ge so deca pa šola. Samo tu mi naj što povej ka se ide zaradi varnosti če med počitnicam meri hitrost pri šolah ge nega dece..te 30 omejitve so pa na enih lokacijah itak samo zato ka fajn kasejrajo..kak pravi horgoš.. cop ostane cop

nevenneven (nepreverjen)

SOBOČANCI in OKOLICA PA ZAKAJ STE VOLILI ŠE 1 X TOGA ŠERIFA ????? Imeli ste tudi proti kandidata....

Smrk (nepreverjen)

Zato ka so butasti opranoglavci.

In reply to by nevenneven (nepreverjen)

Mrlinscek (nepreverjen)

Oprosti nej je bilo protikandidata. Volilo se je mense zlo.

In reply to by nevenneven (nepreverjen)

kapelčan (nepreverjen)

,,horgos,, keko ja vem toti ni bil nikoli miličar, on se je zmerom meja za naj, naj ,,kriminalista,, in danes naj naj ,,župona,, je pa res da ste si sobočonci sami krivi, koga smte volili

Petra123 (nepreverjen)

Koga ste pa v radencaj volili? Daj, daj, samo vtihni!

In reply to by kapelčan (nepreverjen)

Prlekus (nepreverjen)

Ti si pa res zadnji, ki lahko komu pamet soliš!!!
A ne veš kdo je vaš župan???

In reply to by kapelčan (nepreverjen)

Mrlinscek (nepreverjen)

Decki, kruha in iger. Ste sceli meti reflektore - nikak jih trbej placati.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice