Ali Porabci niso Slovenci? Nekdo meni, da ne, ker živijo v tujini in ne plačajo davka Sloveniji. Slovenec samo v Sloveniji mora živeti?

Komentarji (54)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dončec

Ali Porabci niso Slovenci? Nekdo meni, da ne, ker živijo v tujini in ne plačajo davka Sloveniji. Slovenec samo v Sloveniji mora živeti?

rokajca

Ja,če imajo Slovensko državljanstvo potem so Slovenci,drugače so pa samo potomci slovencev z drugim državljanstvom in potem takem niso Slovenci...

dončec

 Državljanstvo so odredi slovenstvo? Vendar ti Porabci slovensko govorijo. Ti se mi zdiš sumljivna, ker samo zdaj si registrirala na portalu. Ti si verjetno kansas in tako poskusiš priskrbeti majoriteto. To je sleparstvo. Jaz tudi lahko registriram z drugim imenom.

BuLsHiT
dončec

Mislim rokajca in kansas sta enaka, ker po 5-ih minutah, ko je kansas pisal na prekmurski zastavi, hitro se je pokazal rokajca. To je sleparstvo.

blizzard

Ja, rokajca itak, zaj če se dvema turkoma v Nemčiji rodi dejte je te avtomatsko nemec?! Po državljanstvi mogoče po narodnosti pa nikak!
Dončec so Slovenci samo ka majo madžarski potni list, tak kak so Italijani ali Madžari predstavniki svojih narodov v Sloveniji ampak imajo slovenski potni list. Torej so državljani Madžarske, po narodnosti pa so Slovenci. 

dončec

 Hvala lepa blizzard, da se strinjaš. Samo rokajca (ki je pravzaprav kansas) poskusi izključiti Porabce iz slovenskega naroda, pa ima boljše ideje, samo argumentira na državljanstvo, ki nika nej.

BuLsHiT

no zaj si pa se 2 temi odpri cuj ka bos te resan srecen... 

blizzard

 Dončec ne sekeraj se, ge znan ka si ti bole zaveden Slovenec kak marsišteri drügi prekmurec.
 

Windu

Si štera kultura ti je najbole privzgojena. Potomstvo nema nikše veze. Če se dvema Turkoma v Nemčiji rodi dejte in tou dejte zraste gor, pa se počüjti kak Nemec, guči nemško boukše kak turško, je tou dejte Nemec, če pozabimo na ksenofobijo Nemcov pa lokalpatriotizem Turkov.

blizzard

 Windu ti senjaš....primer: če se zaj ti pa tvoja diklina ali žena odselita v Albanijo pa mata tan dejte, dejte gor zraste pa guči albansko pa drüži se tüdi samo z albanci te se un zaj čüjti ka je šiptar?! po tvoji teoriji se čist možno čüjti samo po nacionalnosti je še itak slovenec! 

dončec

 blizzard, nikoga nisem sekiral, to je kansas začel, blatil moje rojake, da nisi Slovenci, temveč Madžari in sovražniki slovenskega naroda. Ali je to ni sekiranje ali dehonestacija?
Windu, veliko mladih zamejskih Slovencev je, ki ne govori dobro slovenščine, vendar hoče Slovenec biti. Če ne govorijo dobro slovenščine, takrat negujejo tradicije.

BuLsHiT

saj tebi slovenscina tuj nejde :D  

dončec

 No vidiš Bull, knjižna slovenščina mi tak ne gre kot domači govor :)

dončec

 Verjetno pri drugih manjšinah tudi težko govorijo uradni jezik matične države, verjetno mladim italijanskim Slovencem tudi težka knjižna slovenščina.

rokajca

???kansas...
seveda,težko govorijo Slovenski,poznam ljudi,ki so odšli v Avstralijo in tudi težko govorijo Slovenski,to je normalno,ampak Slovenec si uradno,če imaš Slovensko državljanstvo,pa čeprav si po poreklu slovenec.Sicer pa kakor se počutiš,je to zdaj pomembno,saj pa vsi živimo na isti zemlji,celo sosedi smo in če se razumemo ni pomembno kaj si...ali...dončec

dončec

Me ne boš preslepil.

rokajca

Sem malo prečekiral...hehehe
huda debata,ni kaj...tako bom rekel,če si državljan katere druge države in si po starših Slovenec,pa če ti to ne piše v dokumentu,kaj boš rekel naprimer na občini ko si moraš naredit dokument in te vpraša kaj si po državljanstvu,seveda si državljan tiste države kje živiš,čeprav so starši Slovenci,drugo je pa to,če te nekdo vpraša za koga se imaš...no upam da pa res nič slabega z tem nisem povedal,če se motim bom rad sprejel kako vaše mnanje...

BuLsHiT

saj nej mus ka mas drzavlanstvo samo ene drzave 

rokajca

Ja,to je pa tudi res,nevem kako je z tem,če je še vedno to,da lahko imaš dvoje državljanstvo...

dončec

 K temu nič ne pišem, ker je bil tukaj eden znan moment, zaradi česa enaka sta dve osebi.

blizzard

 rokajca tebi še itak nej jasno ka je nacionalna pripadnost pa ka je državljan.
Nej si avtomatično Slovenec če maš slovensko državljanstvo, ti si samo državljan Slovenije! po narodnosti pa si leko bosanec, hrvat, šiptar, turek  itd. sicer pa maš enake pravice kak Slovenci, leko voliš, plačüješ davke, si upravičeni do socialne pomoči (če jo seveda nüjcaš)...kda ideš na občino po dokujmente te pitajo čeni državljan si, nej pa ka si po narodnosti... to pitajo kda je popis prebivalstva

rokajca

bizzard...jaz govorim o slovencih,ne pa o tistih ki pridejo v slovenijo...ja jasno mi je in to kar si napisal je točno in se z tem strinjam...sem napisal,da če se motim bom z veseljem sprejel tudi mnenje drugih...ne me napadat saj ti nisem hotel škodovat...

blizzard

 rokajca ne napadan te, ščel san ti samo napisati razliko in lepo je ka se strinjaš z mojin mnenjon, pa brez zamere...

dončec

 V zamejstvu več tisoč Slovencev živi, ki nimajo slovenskega državljanstva. Zelo absurdno, če nekateri menijo, da državljanstvo pomeni narodnost. Nemčija, Italija in Madžarska so razdelile Slovenijo leta 1941, a Slovenci niso postali Nemce, Italijane in Madžare, čeprav uradna fašistična in nacionalistična mnenja so tako izjavila, da tukaj niso Slovenci, vsi imajo italijansko, nemško ali madžarsko dušo. Zaradi tega lahko bi rekli, da med 1941 in 1945 Slovenci so bili Madžari, Italijani ter Nemci.

blizzard

 Dončec lepo ka si tak zaveden pa se maš za Slovenca...od tejbe pa od drügih porabskih Slovencov bi se mi prekmurci leko navčili stare prekmurščine, štera je dosta bole unikatna pa zanimiva kak pa to ka zaj gučimo, nekšo mejšanco med prekmurščino, slovenščino pa angleščino... s ten nezavedno zgüblamo svojo prekmursko identiteto 

Spy

Daj fak dončec leko že enok henjaš resno? Tečen si s tejmi temami sto na vro! Ka točno je poanta dotične teme? Ka ščeš čuti oz. znati? Znan ka de tvoj argument zaj: pa pač ne šti, če ti na paše... Poanta je v ton ka smetiš forum.
Pa ka zaj naj Slovenija in Slovenci napravimo za vas velecenjene Porabce? Naj napovejmo vojno Mađarski in priključimo Porabje? Enako Istro, Koroško, Trst...? Pizda samo bi vsi nekše ugodnosti mele. Slovenija nema penez še za Slovence živeče znotraj meje RS nej ka bi se še z vami obremenjuvala.
Še enok mo te pito: Ka bi sploj rad, ka iščeš, ka ščeš meti oz. ka te zanima?

Windu

blizzard, glede na tou, ka si ti očitno büjden, ge pa senjan, mi prosin razlože, ka san te ges, z očo z Gvineje Bissau, mamo pa iz Slovenije =]]]]
Ka čüjemo, kak tvoja teorija vzdrži takše primere ;)

dončec

 Ker zunaj Slovenije, malo znam o mnenju Slovencev, ali kaj menijo drugi Slovenci o Porabcih. Ker en Slovenec tako agitira zoper Porabce, kot nekoč so agitirali Hutuje zoper Tusije v Ruandi.

blizzard

@Windu....v ton primeri se moreš san odločiti kere narodnosti si oz. kero državljanstvo boš vzel. Verjetno si ti vzel slovensko zaradi socialnih, ekonomskih razlogov, pa tüdi zavolo EU potnoga lista...če bi bil (mogoče se že bil) '91 leta na svejti pa bi te pijtali ka si po narodnosti oz. kero državljanstvo bi mel, pa bi kaj "cincal" bi se ti leko hitro zgodilo ka bi "pristal" med izbrisanimi...
Če predvidevan ka si se odločo za slovensko narodnost pa si vüpan trditi ka ti je nej čist vseeno kda čüješ kakšne novice oz. vijdiš kakšnoga športnika iz Gvineje Bissau-a na TV., kar je npr. enomi Slovenci čisto vseeno.  

Windu

Blizzard, ge san še v Yugi rojene in ja, itak, ka man slovensko državljanjstvo. Ampak državljanjstvo tü nema veze, ker lejko komout dobin še Gvinejskoga.
 
Si se pa zmouto pri trditvi, ka mi je nej čist vseeno glede teh novic. Važne so mi telko, kak so mi važne novice iz drügij držav, ge man familijo. Si pa vüpan trditi, ka dokeč ne vejš, ka san mejšanca, ne pogruntaš, ka san nej (na momente še rahlo preveč lokalpatriotski) Slovenec/Prekmurec.
 
In zatou pravin, ka nema veze poreklo, nema veze državljanstvo, ampak samo kera ti je primarna kultura. In tou iz prakse gučin. Mene lejko dobesedno samo na podlagi farbe kouže označiš za neslovenca. In isto vala za dosta drügih "priseljencov" seposede, ka so vizualno načišnji.

Zatou tüj pravin, ka je dejte dvej Turkof v Nemčiji komout 100 % Nemec po vsen, razen po porekli. Izključno po porekli pa doloučajo ka si samo fejst nacionalistični pa ksenofobni lidje.

Spy

 Windu, si ziher ka bi samo tak dobo državljanstvo? Moj oča je namreč tudi nej slovenec pa dvomin ka bi ge kar tak dobo državljanstvo države iz kere pač je... (pustimo zaj konkretno ime tej države :).
 
Tvoj 2. pa 3. ostavek . bingo! San se tudi san čist najšo v ton konteksi in se čist strinjan z napisanin :)

Windu

Spy - ja, san ziher. V državi z BDP/capita ~500 USD, ge se za extra radodarno podkupnino smatra 20 USD, je detajl kak je državljanstvo rejsan nej problem.

blizzard

 Windu po tej tvojoj razlagi je torej Dončec Madžar?! Čeprav je v njemi več Slovenca kak v tebi (to zaj nej mišljeno žaljivo do tebe pa Spy-ja). Za mene je un Slovenec, tak kak je dejte dveh Nemcov keri živejo npr. na Madžarskon še itak Nemec, pa bole (to je grda beseda, samo bokše ne najden) Nemec kak tisto dejte rojeno  v Nemčiji turškomi pari. 
Vidiš v ton se ne strinjan s tebof... pa nej san ksenofob.
Gvinejski potni list pa ti nemre biti v čast, če ga dobijš za 20$...zato ga verjetno tüj nemaš.

Spy

 Ge san mel v mislih zakonit način pridobivanja državljanstva :)

Windu

blizzard - če sta njemi madžarska kultura in jezik bližja, kak slovenskiva, te bi ga ges klasificejro kak Madžara, ja. Madžara slovenskoga porekla, ali segli Madžara. Istotak kak be črnce ameriške (ka so vidli Afrike menje od mene) klasificejro kak Američane, nej Afričane, pa če nevenkelko bluzijo o Afrika gor Afrika doj.
Tüj slovenski, nemški, ameriški ali kakšekole drüge potni list nebi gemal kak čast, bole kak praktičnost. 20 USD san dal kak primer radodarne podkupnine za povprečnoga državnoga uslužbenca, nej kelko bi košto potni list sicer, ker tou ne ven. No, 500-1000 USD (vgunjavlen) bi znankar že prave lidi prepričalo tüj za potni list (ka je še itak nej problem, z zahodnoga vidika). Po drüjgi strani je tou ekvivalentno 15-30 000 USD v Sloveniji, tak ka pitanje, če ne bi s takšin pejnezon tüj slovenskoga pašoša doubo ;)
 
Spy - Tehnično gledano znankar nej, ali nemreš koncepta zakonitoste na takši svejt aplicejrati. Dokeč ne doživijš toga iz prve roke in nej kak turist, si kak zahodnjak žmetno predstavlaš takši "divji zahod", kak je tou.

blizzard

Windu...delaš njemi velko krivico, otrok dveh Slovencov, keriva sta po spleti "nesrečnih" okoliščin (trianonska pogodba) ostala na madžarski strani meje, keri se poćüti kak Slovenec, ga tij klasificeraš za Madžara. Leko bi se zgodilo, ka bi te cejlo Prekmurje pripadlo Madžarski, te bi bila ti pa ges zdaj Madžara? Dvomin, verjetno bi se borila za svojo nacionalno identiteto, če praviš ka si takši patriot pa Prekmurec/Slovenec.
Slovenec, z madžarskin potnin liston...je za mejne. Zgleda ka tü neva najšla skupnoga jezika, pa leko debatejrava še 3 lejta. Ali nema veze, vsaki od naj ma svoje mnenje, pa svoj pogled na zgodovino in dejstva.
 
Glede ameriških črncov, bejli Američani njin pravijo "Afro american" ali še hüjše "Afro-Negro" kak če bi že "v štarti" ščeli povedati od kejc so, pa ka so nej avtohtoni Američani. Čüje se grdo ali tak je na žalost.
Ali nema veze, debata je dobra...če bi to debatejrala ob kakši pijači bi si po dveh pijačah pravla ajd ne bluzi, nema veze, kelnarca daj še eno pijačo. :)

dončec

 Windu, v tem primeru Prekmurci so vsi madžari, če govoriš, da je "madžarska kultura in jezik bližja, zato je Madžar slovenskoga porekla." Madžarski jezik in kultura danes še vplivata na prekmurščino, prekmursko kulturo in šege. Torej ti Windu, ti si tudi Madžar, če to praviš.

dončec

 Ali: prekmurščina je zelo sorodna hrvaščini (kajkavščini, gradiščanščini). Kajkavske in gradiščanske knjige so vplivale na prekmursko književnost, pa lahko najdemo druge istosti, podobnosti in vplive med Prekmurci in Hrvati, tako Prekmurci lahko bi bili Hrvati.
Drugi Slovenci pa lahko bi bili Nemci, ker so štajerski, kranjski in koroški Slovenci več stoletij živeli z Nemci.

Windu

blizzard - ge bi ga klasificejro kak Madžara ja, s ten ka je za mene tou pač oznaka najbole vplivne kulture v životi nekoga in nika več. Istotak se man za patriota, ker san ponosen na posebnost prekmurščine in bi se šou borit za tou, ka dobi status jezika, niti slučajno se pa ne bi boril za nekšo nacionalno identiteto in tüj za Slovenijo/Prekmurje kak ozemlje nej, če bi što ščel okupejrate. No, mogouče "patriot" neje najboukša beseda, ali boukše se ne spomnen. Evo, tak mo pravo - ka si, je za mene takak spolna usmerjenost, religija ipd. Neka, ka ti nišče nemre zejte, pa če te nevenkak označi. Zatou če se ma dončec za Slovenca, v redi. Pač, stvar osebne definicije in osebnoga prepričanja. Ge njemi nemo vsiljavo, ka je Madžar, samo če pa ne bi znal ge, ka se on ma za Slovenca, pa bi me što pito, ka je, bi pravo pač Madžar slovenskoga porekla.
 
Bejli Američani tüj sebe delijo na Irish-American, Italian-American itd. Saj tü je te fora, ka nešče, ka zna italijansko menje kak ges, Italije še vido neje, samo zavolo praprapradedeka guči, ka je Italijan. In tou ti povej z NY naglason xD Po toj logiki san ges lejko tüj Kitajec =] Ali dobro, kak šče.
 
Dončec  - Madžarščina gnesden na slovensko prekmurščino vpliva tak minimalno, ka je nanč nej omembe vrejdno. Na porabsko prekmurščino pa ne ven.
Ja, skouz gučin, ka je Maribor napravleni kak Graz, Ljubljana pa kak Klagenfurt. Izola pa kak Italjanska mesta. Ali sküpno Slovencon, ka so pod glavnin vplivon slovenske kulture, pa je marsikaj drügoga - zadosta sküpnih točk, ka se jih lejko šté pod sküpno ločeno kulturo. In tou je predvsen ponos nad istimi stvarmi.
 
V bistvi je tou dobra iztočnica za takšo "klasifikacijo". Začütiš ponos, kda čüješ madžarsko himno, slovensko himno ali niti eno? Ka pa glede zastave? Si ponosen na posebnost slovenščine, madžarščine ali prekmurščine? Če ščeš tujci predstaviti eno domačo jed, njemi ponüdiš žlikrofe, dödöle ali gulazs? Itd.
Pa tou zaj neje mišleno za dončeca, bole kak nadaljnja ideja za razpravo o identiteti.
 
Ge znan, ka če iden po toj logiki, me genejo slovenska himna in zastava pa prekmurskiva jezik in geste. In če bi Prekmurje dobilo svojo himno in zastavo, bi znankar preferejro tou pred slovensko (temo za zastavo že mamo, idemo še himno napijsat? =]])

dončec

 Windu, madžarski vpliv še vedno tam v prekmurščina, to ni pomembno da danes ne vpliva na prekmurščino. Ker Prekmurci še vedno imajo madžarske izposojenke pa v naglaševanju malo vpliva. V madžarskem jeziku in kulturi pa veliko vplivov lahko najdeš od slovanskih jezikov.
Vendar to ne spremeni identitete, samo kaže sožitje narodov. Nisem Madžar, ugovarjam zoper to, ampak ne bom zatajil madžarskega vpliva na mojo narodnost, ali na moj jezik. V identiti to mi nič ne spremeni.
Drugače pa je prekmurska himna, samo treba iskati v starih pesmaricah, katero pesem so radi popevali ljudje na mašah, ali cerkvenih praznikih (tista, ki govori o ljudeh).

blizzard

Windu citeran te: "blizzard - ge bi ga klasificejro kak Madžara ja, s ten ka je za mene tou pač oznaka najbole vplivne kulture v životi nekoga in nika več."
 
....po velemestih so cejle četrti ge je prebivalstvo samo ene narodnosti, te prebivalci gučijo v svojon maternon jeziki, majo svojo kuturo, običaje….jezik tiste države v keri se nahaja to mesto pa znajo v najbokšon primeri fejst slabo ali par besed ali pa sploj nej…. Zaj če bi bil ti rojeni v Londoni pa bi odraščo v kitajski četrti…ka bi te ti bil? Kitajec?
 

Windu

Če bi odraščo v Londoni v kitajski četrti, kitajskiva kultura in jezik bi mi bila glavniva, te ja, te bi bil po moje Kitajec.
 
Naš ka je fora - že v izhodišči nemreva sküper prijte, ker ges zavolo takših primerof, kak san ges sam, fse sküper prece načik dojeman. Ge bi bil v tvojon primeri telko Kitajec, kak san zaj Slovenec/Prekmurec. Pač, klasifikacija po porekli je enostavna, dokeč ne pride do globalnoga mejšanja. Te pa je trbej najti nekši drügi sistem. Tebi se zdij znankar smejšno, ka bi se ges mel za Kitajca v tvojon primeri, marsikomi se zdij smejšno, ka se man za Slovenca, ali če je že trbej nekak označiti lidi, te jih rajši označin po ton, kak se obnašajo, kak po ton, kak vö vijdijo ali pa što je bil njihov prednik.
 
Tou je bil primer na Kitajskon, ka je ena hčerkica črnca pa Kitajke bila na nekšon ton talent-showi, pa je razturala. Te so ji pa Kitajci začali gučati, naj ide s kec je prišla, čigli je rojena na Kitajskon, zna samo kitajsko in je po vsej objektivnij kriterijaj, razen po porekli, Kitajka.
 
Tak te mo pijto - što je po tvoje bole Slovenec. Otrok Slovencov, ka je gor raso v Peruji, neje nanč vido

Windu

Če bi odraščo v Londoni v kitajski četrti, kitajskiva kultura in jezik bi mi bila glavniva, te ja, te bi bil po moje Kitajec.
 
Naš ka je fora - že v izhodišči nemreva sküper prijte, ker ges zavolo takših primerof, kak san ges sam, fse sküper prece načik dojeman. Ge bi bil v tvojon primeri telko Kitajec, kak san zaj Slovenec/Prekmurec. Pač, klasifikacija po porekli je enostavna, dokeč ne pride do globalnoga mejšanja. Te pa je trbej najti nekši drügi sistem. Tebi se zdij znankar smejšno, ka bi se ges mel za Kitajca v tvojon primeri, marsikomi se zdij smejšno, ka se man za Slovenca, ali če je že trbej nekak označiti lidi, te jih rajši označin po ton, kak se obnašajo, kak po ton, kak vö vijdijo ali pa što je bil njihov prednik.
 
Tou je bil primer na Kitajskon, ka je ena hčerkica črnca pa Kitajke bila na nekšon ton talent-showi, pa je razturala. Te so ji pa Kitajci začali gučati, naj ide s kec je prišla, čigli je rojena na Kitajskon, zna samo kitajsko in je po vsej objektivnij kriterijaj, razen po porekli, Kitajka.
 
Tak te mo pijto - što je po tvoje bole Slovenec. Otrok Slovencov, ka je gor raso v Peruji, neje nanč vido Slovenije nikdar, ne vej ene besede slovensko, mogouče niti ne vej, ka Slovenija obstaja (hipotetično), ali dejte Perujskoga para, ka je rojeno v Sloveniji, živi cejli život v Sloveniji, guči perfektno slovensko, se obnaša kak sakši Slovenec ...? 

blizzard

tisti prvi je za mejne "bole" slovenec - krf je nej voda :)
pa ne misli ka ščen ge s svojin klasificeranjon tejbe "napraviti" menje slovenca kak keroga ka je nej iz mejšane družine... spoštüjen te tak kak vsakoga drügoga slovenca oz. vsakoga drügoga človeka
kak si že san ugotovo gledava vsaki s svoje perspektive in tak naj ostane...vsaki ma po svoje praf, pa naoupak...
...če se tij praviš ka si slovenec/prekmurec te si tüj za mejne slovenec/prekmurec....če pravi dončec ka je slovenec pa makar porabski je za mejne slovenec...

Windu

No, krf je ~90 % voda, tak ka ;)
Saj razmin =] In ja, tou je debata glede osebnih perspektiv bole kak nekših objektivnih dejstev =] V bistvi, če malo mijslen, niti ne ven, o čen točno gučimo. Ka sploj pomejni biti Slovenec? Ka maš slovensko državlanstvo? Ka se počüjtiš Slovenca? Ka maš slovensko poreklo? Ka se obnašaš kak Slovenec? 
 
Si me pa z zadnjin stavkon spoumno na štos iz ZDA, ge so (baje) dovolile, ka sakši na popisi prebivalstva prousto izbere svojo raso/etnično pripadnost.

Čergoli (nepreverjen)

Sem neprišteven, torej sem državljan katere države??? A sem svetovljan?????

Hero (nepreverjen)

Porabci so Slovenci in pika. Za kaj se imajo oni, pa je drugo.

worldwa

at&t phone number, at&t customer service number, at&t customer service, call at&t customer service, call at&t, att tech support, att customer support, att customer care, at&t support, at&t number, at&t customer service phone number, at&t customer service hours, at&t customer service chat, at&t contact, at and t customer service, the number to at&t, att tech support number, att support number, att online chat, att live chat, att email support, att customer support number, att customer care number, att contact us, att contact number, att chat support, att 800 number, att 24 hour customer service, at&t toll free number, at&t telephone number, at&t technical support phone number, at&t technical support number, at&t tech support phone number, at&t tech support, at&t support phone number, at&t helpline, at&t help number, at&t help line, at&t help, at&t customer service telephone number, at&t customer service phone, at&t customer service line, at&t customer service email, at&t customer care number, at&t customer care, at&t contact number, at&t 800 number, at&t 1 800 number, at and t phone number, at and t customer service number, the phone number to at&t customer service, the phone number to at&t, the number to at&t customer service, phone number to at&t customer service, number to call at&t, contact att support, contact at&t customer service, contact at and t, call att support, call at&t technical support, call at&t tech support, call at&t customer support, call at&t customer service number, call at&t customer care, call at&t 800 number, call at and t, att technical support phone, att tech support phone, att tech support chat, att tech support 360, att tech, att setup, att phone support, att online support, att online chat support, att live chat support, att help desk, att help chat, att email support phone number, att email support number, att email setup, att email phone number, att email help, att email customer support, att customer support phone, att customer support chat, att customer care chat, att 24 hour tech support, att 24 hour support, att 24 hour number, att 24 hour customer support, at&t toll free phone number, at&t toll free, at&t support line, at&t help support, at&t help phone number, at&t help desk number, at&t customer support phone number, at&t customer service toll free number, at&t customer service technical support, at&t customer service contact number, at&t customer service 800 number, at&t customer phone number, at&t customer care service, at&t customer care phone number, at&t contact phone number, at&t contact info, at&t 800 phone number, at&t 800 customer service, at&t 1800 phone number, at&t 1800 customer service number, at&t 1800 customer service, at and t technical support, at and t tech support, at and t support number, at and t support, at and t number, at and t help, at and t customer support, at and t customer service phone number, at and t customer service phone, at and t customer care, at and t contact number, at and t contact, at and t 1800 number, at & t customer service phone number, at & t customer service number, at & t customer care,

charter email setup, charter email support, charter email tech support number, charter email tech support, charter email help, charter email customer service number, charter email customer service, charter email support number, charter email customer support, charter email support phone number, charter email customer service phone number, charter email phone number, charter customer service, charter phone number, charter customer service number, charter customer service phone number, charter tech support, charter customer support, charter technical support, charter number, charter contact, call charter, charter support, contact charter, charter com support, phone number for charter, charter support number, charter tech support number, charter customer service phone, charter contact number, charter telephone number, charter 800 number, call charter customer service, charter tech support phone number, charter 1800 number, charter customer service hours, charter customer care, charter customer support number, phone number to charter, charter technical support phone number, charter phone support, charter support phone number, charter help number, charter help line, charter help, charter customer service telephone number, charter contact us, charter toll free number, charter customer service chat, charter support chat,

dropbox support, dropbox help, dropbox customer service, dropbox phone number, dropbox contact, contact dropbox, dropbox setup, dropbox tech support, dropbox support number, dropbox customer service number, dropbox customer service phone number, dropbox support phone number, dropbox customer support, drop box help, dropbox help number, dropbox customer support phone number, dropbox contact number, call dropbox, dropbox number, dropbox phone support, dropbox customer support number, dropbox chat,

garmin support, garmin tech support, garmin support number, garmin customer service, garmin phone number, garmin customer support, garmin customer service phone number, garmin support phone number, garmin setup, garmin technical support, garmin customer service number, garmin help, garmin contact, garmin gps customer service, garmin product support, contact garmin support, garmin contact number, garmin telephone number, garmin technical support phone number, garmin gps phone number, garmin customer support number, garmin tech support number, garmin tech support phone number, garmin 800 number, garmin customer support phone number, garmin phone support, garmin help number, garmin customer service phone, call garmin, garmin helpline, garmin support chat, call garmin customer service,

gmail customer service, gmail support, gmail setup, gmail tech support, gmail help, contact gmail, gmail login help, gmail customer service number, gmail support number, gmail customer service phone number, gmail contact number, gmail customer support, gmail contact, gmail phone number, gmail support phone number, gmail help phone number, gmail help number, contact gmail support, gmail number, gmail email setup, gmail contact us, call gmail, contact gmail help, gmail set up, gmail technical support, gmail customer care number, gmail customer care, gmail helpline number, gmail tech support number, gmail tech support phone number, gmail helpline, gmail technical support phone number, gmail customer support phone number, gmail customer support number, gmail help contact, gmail phone support, gmail support email, gmail help desk, call gmail support, gmail contact phone number, gmail customer service email, gmail telephone number, contact gmail customer service, contact gmail support by phone, gmail 800 number, gmail help phone, gmail customer support email, gmail help email, call gmail customer service, gmail contact number support, gmail support chat, gmail support email contact, gmail customer service telephone number, gmail help chat, gmail customer service phone, gmail customer service support, gmail customer service help, gmail toll free number, how to contact gmail support, gmail customer service number usa, how to contact gmail by phone,

amazon kindle support, amazon kindle customer service, kindle support, kindle help, kindle customer service, amazon kindle tech support, amazon kindle support number, amazon kindle help, amazon kindle customer service number, kindle fire support, kindle tech support, kindle fire customer service, kindle customer service number, kindle support phone number, kindle helpline, amazon kindle fire support, kindle phone number, kindle support number, kindle fire help, kindle fire tech support, kindle customer service phone number, amazon kindle phone number, kindle help phone number, kindle phone, kindle technical support, kindle customer support, amazon kindle support phone number, kindle help number, amazon kindle customer service phone number, amazon kindle help phone number, kindle fire support phone number, kindle phone support, amazon kindle fire help, amazon kindle fire customer service, amazon kindle customer service 800, amazon kindle customer support, contact kindle support, contact kindle, kindle contact number, kindle paperwhite help, contact amazon kindle, contact amazon kindle support, amazon com kindle support, amazon kindle contact, phone number for amazon kindle, kindle fire setup, kindle fire hd help, phone number for kindle support, kindle setup, amazon kindle setup,

netflix help, netflix customer service, netflix customer service number, netflix phone number, netflix contact, netflix number, netflix support, netflix contact number, netflix customer service phone number, call netflix, netflix telephone number, netflix customer support, netflix 800 number, netflix phone, call netflix customer service, netflix tv help, how to contact netflix, netflix help center, netflix technical support, netflix tech support, netflix helpline, netflix help line, netflix customer care, netflix service, netflix help number, netflix customer service email, netflix 1800 number, netflix support phone number, netflix toll free number, netflix contact phone number, netflix customer service telephone number, the number to netflix, netflix customer support number, netflix customer support phone number, contact netflix by phone, netflix customer service phone, netflix service number, netflix contact us, netflix support number, netflix chat, netflix live chat, netflix contact email, netflix 800 number customer service, netflix customer service chat, netflix help phone number, netflix customer number, the phone number for netflix, netflix customer care number, netflix support email, netflix customer phone number, netflix chat support, netflix account help, netflix contact support, contact netflix customer service, netflix 1800 customer service, netflix phone number to cancel, netflix customer service phone number usa, netflix phone number to cancel account,

pogo support, pogo phone number, pogo customer service phone number, pogo technical support phone number, pogo customer service, pogo support number, pogo help, pogo games phone number, pogo customer support number, pogo helpline number, pogo games support phone number, club pogo phone number, pogo com phone number, pogo customer service number, club pogo customer service phone number, contact pogo, pogo contact number, club pogo support, pogo badge help,

roadrunner email setup, road runner customer service, roadrunner email support, roadrunner customer service, roadrunner support, roadrunner numbers, roadrunner phone number, roadrunner email help, roadrunner email customer service, roadrunner email support phone number, roadrunner email customer service phone number, roadrunner email technical support, roadrunner email tech support, roadrunner email support number, roadrunner email customer service number, roadrunner email phone number, roadrunner email customer support, roadrunner email tech support phone number, roadrunner mail help, roadrunner email technical support phone number, roadrunner email set up, roadrunner mail setup, roadrunner email help phone number, roadrunner mail customer service, roadrunner email technical support number, road runner email setup,

setup roku, roku customer service phone number, roku support phone number, roku tv setup, roku technical support number, roku tech support number, roku tv support, roku tv customer service, roku stick support, call roku, roku tech support phone number, roku help desk, roku toll free number, roku customer support number, roku tv phone number, roku technical support phone number, roku tv help, roku customer care, roku 800 number, roku help phone number, contact roku by phone, roku customer phone number, contact roku support, roku phone support, roku tv customer support, call roku customer service, roku tv customer service number, call roku support, roku 1800 number, roku contact phone number, roku tv number, contact roku customer service, roku support chat, roku support telephone number, roku customer service telephone, roku helpline, roku setup help,

verizon customer service email, verizon email support, verizon email setup, verizon email help, verizon email phone number, verizon email customer service, verizon email support phone number, verizon email tech support, verizon email help phone number, verizon email support number, verizon email customer service phone number, verizon email tech support phone number, verizon email tech support number, verizon email customer service number, verizon email technical support, verizon email customer support phone number, verizon email customer support number, verizon email customer service telephone number, verizon email technical support phone number, verizon email contact phone number, verizon email help phone, verizon email technical support number, verizon email phone support, verizon email support contact number, verizon email contact number, verizon email support 800 number, verizon email customer service phone, verizon mail help, verizon mail setup, verizon mail support, contact verizon email support, verizon email support chat, verizon email support contact phone number, verizon mail customer service, verizon email help number, verizon email number, verizon customer service, verizon phone number, call verizon customer service, verizon customer service number, verizon customer service phone number, verizon contact, verizon number, verizon support, verizon tech support, call verizon, verizon customer support, verizon customer service phone, verizon customer service chat, verizon customer service telephone number, verizon contact us, verizon contact number, verizon contact phone number, verizon support number, verizon support phone number, verizon tech support number, verizon tech support phone number, verizon technical support phone number, verizon technical support, verizon help, verizon helpline, verizon customer support number, verizon customer support phone number, verizon telephone number, verizon customer care, verizon customer care number, verizon toll free number, verizon chat, verizon chat support, verizon 1800 number, verizon help number, verizon 800 number, verizon 24 hour customer service, verizon customer service 800 number, contact verizon customer service, verizon customer service toll free number, verizon online support, verizon online customer service, contact verizon support, verizon tech support chat, call verizon tech support, verizon technical support number, call verizon technical support, verizon help phone number, verizon help chat, call verizon customer support, verizon customer support phone, verizon customer care phone number, verizon toll free, verizon toll free customer service, verizons number, verizon help desk, verizon help desk number, verizon help desk phone number, verizons phone number, verizon 1800 phone number, verizon 800 phone number, verizon 1 800 customer service number, verizon 800 customer service, verizon phone support, call verizon support, verizon helpline phone number, verizon helpline number, verizon customer service contact number, call verizon customer care, verizon customer support chat, verizon technical support telephone number, call verizon customer service number, verizon 24 hour support, verizon technical support phone, call verizon 800 number, verizon customer support telephone number, verizon help support, verizon customer service online chat,

worldwa

yahoo customer service, contact yahoo, how to contact yahoo, yahoo contact number, yahoo customer care number, yahoo customer service number, yahoo customer service phone number, yahoo customer support, yahoo email support, yahoo help, yahoo help number, yahoo mail customer service, yahoo mail phone number, yahoo mail help, yahoo mail support, yahoo number, yahoo phone number, yahoo support, yahoo support number, yahoo support phone number, yahoo tech support, call yahoo, yahoo email setup, yahoo live chat, yahoo mail contact, yahoo customer service contact number, contact yahoo support, yahoo contact us, yahoo customer care, yahoo customer care phone number, yahoo help phone number, yahoo help desk, yahoo mail customer service number, yahoo mail customer service phone number, yahoo technical support, contact yahoo by phone, contact yahoo email, how to contact yahoo by phone, yahoo contact phone number, call yahoo customer service, contact yahoo customer service, yahoo customer service chat, yahoo customer service phone, yahoo customer support number, yahoo customer support phone number, yahoo email customer service, yahoo email help, yahoo help chat, yahoo mail contact number, contact yahoo mail support, yahoo phone support, yahoo tech support number, yahoo tech support phone number, yahoo technical support number, yahoo technical support phone number, yahoo telephone number, how to contact yahoo mail, yahoo chat support, contact yahoo customer care, yahoo customer service telephone number, yahoo email customer service number, yahoo email customer service phone number, yahoo email support number, yahoo email support phone number, yahoo helpline, yahoo login help, yahoo mail setup, yahoo mail tech support, yahoo mail help phone number, yahoo mail helpline, yahoo mail support number, yahoo mail support phone number, yahoo 1800 number, yahoo 800 number, yahoo account help, yahoo setup, yahoo toll free number, yahoo com customer service phone number, yahoo email phone number, yahoo helpline number, yahoo help desk number, yahoo mail customer support, yahoo mail number, yahoo mail technical support, yahoo mail contact phone number, yahoo mail help chat, yahoo mail help number, call yahoo support, yahoo mail sign in help, call yahoo mail, yahoo email customer support, yahoo mail login help, call yahoo customer care, how to contact yahoo customer care, yahoo customer care email, yahoo mail customer care, yahoo mail customer care number, yahoo mail help contact, yahoo email contact number, yahoo email customer care, yahoo email tech support, yahoo email help number, yahoo email help phone number, contact yahoo email support, yahoo mail customer care phone number, yahoo mail customer service chat, yahoo mail customer service phone, yahoo mail customer support number, yahoo mail customer support phone number, yahoo mail phone support, yahoo mail tech support number, yahoo mail tech support phone number, yahoo mail help contact number, yahoo mail help desk, yahoo mail help phone, yahoo mail support phone number usa, yahoo mail help desk number, yahoo email customer support phone number, yahoo mail technical support phone number, yahoo mail help desk phone number, yahoo mail helpline number, yahoo email tech support phone number, yahoo email technical support, yahoo email help desk, call yahoo mail customer service, yahoo email customer support number, yahoo email helpline, yahoo email number, yahoo mail technical support number, yahoo email tech support number, call yahoo email, yahoo email customer care number, yahoo email technical support number,

contact support, contact support number, contact support phone number, customer service, customer service phone, customer service phone number, customer support, customer support phone number, phone number, support number, support phone, support phone number,

google home setup
google home support
google home help
google home customer service
google home wifi setup
google home support phone number
google home support number
google home customer service number
home setup
google home customer support
google home number

skype phone number
skype number
skype customer service
skype phone
skype support
skype help
skype customer service phone number
skype customer service phone number
skype setup
skype customer service number
skype support phone number
skype support number
skype customer service
skype support chat
skype customer support
skype customer support phone number
skype phone number lookup
skype local number
skype customer service chat
skype toll free number
skype help number
skype telephone number
skype call phone number
skype us number
skype customer service phone number usa

idrive support
idrive customer service
idrive help
idrive contact
idrive phone number
idrive customer support
idrive customer service number
IDrive tech support number
IDrive number
idrive setup

tumblr support
contact tumblr
tumblr help
tumblr chat
tumblr customer service
tumblr support email
tumblr phone number
contact tumblr support
how to contact tumblr
tumblr help center
tumblr support number
tumblr help email
tumblr support phone number
tumblr customer service number
tumblr customer support
tumblr contact number
tumblr contact support
tumblr help number
tumblr helpline
tumblr contact phone number
Tumblr tech support number
tumblr number

pinterest help
contact pinterest
pinterest phone number
pinterest customer service
pinterest support
pinterest help center
how to contact pinterest
pinterest customer service phone number
pinterest helpline number
pinterest help chat
pinterest toll free number
pinterest number
pinterest help phone number
pinterest help email
pinterest customer service email
pinterest support email
contact pinterest support
call pinterest
pinterest contact email
pinterest customer support
pinterest telephone number
contact pinterest phone number
pinterest help contact
pinterest contact us
pinterest support phone number
pinterest help desk
pinterest customer service phone
contact number for pinterest
pinterest help center phone number
pinterest customer service number
contact pinterest by phone
pinterest setup

apple icloud support
apple icloud customer service
apple icloud support phone number
apple icloud help
apple icloud support number
apple icloud phone number
apple icloud customer service number
apple icloud customer service phone number
apple icloud setup
apple icloud number
call apple icloud support
apple icloud service
contact apple icloud support
apple icloud contact number
apple icloud help phone number
apple icloud customer support
apple icloud support email
apple icloud help number
apple support phone number icloud
apple icloud support phone number usa
icloud apple contact
apple help number icloud
apple icloud email setup
apple icloud support contact number
apple icloud helpline number
contact apple support icloud
apple icloud support email address
apple icloud support phone number uk
apple phone number for icloud support
apple icloud customer support number
apple iphone icloud support
apple icloud support chat
apple icloud customer care

opera support
opera support number
opera pms support
opera pms support number
opera support phone number
opera customer service
opera help desk
opera phone number
opera pms support phone number
opera contact
opera's online support desk
opera customer support
opera customer service number
opera contact number
opera help desk number
opera system support
opera helpline
opera customer service phone number
opera support uk
opera mini customer service
opera mini support
opera mini helpline number
opera call center
opera mini javascript support
opera mini customer care number
opera mini browser setup
opera browser customer service
opera mail setup
opera flash support
opera mini flash support
opera mail support
opera support email
opera browser flash support
opera mini setup
opera browser setup
opera mini customer care

match customer service
match phone number
match com customer service number
match com customer service phone number
match customer service phone number
match customer service number
match number
match contact number
match com contact
match com help
match phone
contact match by phone
match customer care
contact match
match com support
match com number
match customer service phone
match telephone number
match support
match customer support

snapchat support
snapchat help
snapchat contact
snapchat number
snapchat customer service
snapchat phone number
snapchat support number
snapchat customer service number
how to contact snapchat
how to email snapchat
snapchatsupport
snapchat support email
call snapchat
snapchat call
snapchat contact number
snapchat support phone number
snapchat customer service phone number
snapchat contact us
snapchat customer support
snapchat help center
contact snapchat support
call snapchat support
snapchat help number
snapchat contact email
snapchat chat online
snapchat call center
snapchat customer service contact number
how to call snapchat
snapchat helpline
how do i contact snapchat
how do i email snapchat
snapchat number to call
snapchat contact phone number
snapchat customer service email
snapchat customer support number
snapchat live support
snapchat help email
how do you email snapchat

tinder support
tinder customer service
tinder contact
tinder phone number
tinder customer support
tinder customer service number
tinder chat
tinder support number
contact tinder support
tinder number
tinder customer service phone number
tinder contact number
how to contact tinder
tinder help email
email tinder
tinder customer support number
call tinder
tinder helpline
chat tinder
tinder customer service email
tinder support phone number
tinder customer support phone number
tinder customer service phone
customer service tinder
email tinder support
tinder contact us

youtube customer service
youtube phone number
contact youtube
youtube help
youtube support
youtube number
youtube customer service number
call youtube
youtube customer service phone number
youtube support number
how to contact youtube
youtube contact number
youtube support email
youtube tv help
youtube setup
youtube's phone number
youtube customer support
youtube help center
contact youtube support
youtube red customer service
youtube red customer service phone number
youtube help number
youtube helpline number
youtube phone
youtube contact email
how to contact youtube support
youtube customer service chat
youtube chat support
youtube's number
youtube support phone number
call youtube customer service
youtube telephone number
what is youtube's phone number
contact youtube by phone
youtube red customer service number
call youtube support
youtube customer service email
youtube contact us
youtube contact phone number
youtube red phone number
how do i contact youtube
youtube 1800 number
how to call youtube
youtube helpline
youtube red support
contact youtube red
youtubes email
what's youtube's phone number

okcupid contact
okcupid customer service
okcupid support
okcupid phone number
okcupid customer support
okcupid help
okcupid customer service phone number
okcupid customer service number
how to contact okcupid
okcupid contact number
okcupid contact us
okcupid chat
okcupid number
okcupid contact phone number
okcupid customer service phone
call okcupid

call contact support (nepreverjen)

avast com,
belkin customer service,
brother customer service,
charter customer service,
cisco support,
dlink support,
gmail customer service,
independent support,
avast com, avast customer service, support avast com, avast support, avast phone number, avast forums, avast help, avast antivirus tech support phone number, avast customer support, avast contact, avast customer service phone number, avast tech support, avast total support, www support avast com, avast customer service telephone number, avast antivirus customer service phone number,

belkin customer service, belkin setup, belkin range extender setup, belkin router setup, belkin range setup, www belkin setup, belkin support, belkin tech support, belkin support number, belkin customer service number, belkin wifi extender setup, belkin router support, belkin extender setup, belkin router customer service, belkin phone number, belkin customer support, belkin wifi range extender setup, belkin contact, belkin wireless extender setup, belkin wireless router setup, belkin netcam setup,

brother customer service, brother printer customer service, brother printer setup, brother printer support, brother printer wifi setup, brother support, brother wireless printer setup, brother contact number, brother contact, brother customer service number, brother customer service phone number, brother customer support, brother customer support phone number, brother help, brother phone number, brother printer contact, brother printer contact number, brother printer customer care phone number, brother printer customer service number, brother printer customer service phone number, brother printer customer support, brother printer help, brother printer helpline, brother printer phone number, brother printer phone support, brother printer support contact, brother printer support number, brother printer support phone number, brother printer tech support, brother printer tech support phone number, brother printer technical support, brother support drivers, brother support number, brother support phone number, brother tech support, brother technical support, brother technical support phone number, brother usa support, contact brother support, support brother,

charter customer service, charter phone number, charter customer service number, charter customer service phone number, charter tech support, charter customer support, charter technical support, charter number, charter contact, call charter, charter support, contact charter, charter com support, phone number for charter, charter email setup, charter support number, charter tech support number, charter customer service phone, charter contact number, charter telephone number, charter 800 number, call charter customer service, charter tech support phone number, charter 1800 number, charter customer service hours, charter customer care, charter customer support number, phone number to charter, charter technical support phone number, charter phone support, charter support phone number, charter help number, charter help line, charter help, charter customer service telephone number, charter contact us, charter toll free number, charter customer service chat, charter support chat, support brother,

cisco support, cisco support number, cisco technical support number, cisco technical support, cisco tech support, cisco help, cisco customer service, cisco customer service number, cisco customer support, cisco tech support number, cisco contact number, cisco number, cisco phone number, cisco help desk, cisco contact, cisco router setup, cisco support phone number, call cisco, cisco support chat,

dlink support, d-link support, dlink router setup, d-link router setup, dlink camera setup, dlink setup, support dlink.com, dlink customer service, d-link customer service, dlink tech support, dlink support number, support dlink, dlink customer support, d-link setup, d-link wireless router setup, d-link camera setup,

gmail customer service, gmail support, gmail setup, gmail tech support, gmail help, contact gmail, gmail login help, gmail customer service number, gmail support number, gmail customer service phone number, gmail contact number, gmail customer support, gmail contact, gmail phone number, gmail support phone number, gmail help phone number, gmail help number, contact gmail support, gmail number, gmail email setup, gmail contact us, call gmail, contact gmail help, gmail set up,

independent support, Official support, OEM support, independent third party support, Voice support, support phone number, support number, customer service number, customer support number, customer service phone number, customer support phone number,

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.