Daleč od obljubljenega? Prekmurca ob prihodu v apartma presenetili plesen, golobji iztrebki in umazanija.

Bralec, ki želi ostati anonimen, se je lani v načrtovanju poletnega dopusta odločil za najem apartmaja na Hrvaškem pri pomurski podjetnici.

Za osem nočitev je družina vnaprej poravnala celoten aranžma v višini skupno 530 evrov. Toda julija so ob prihodu na svojo destinacijo domnevno bili neprijetno presenečeni.

Prostori naj bi bili izjemno umazani, polni prahu, pajčevin in ostankov hrane, tuš kabina poškodovana, s sledmi plesni. Na balkonu naj bi se medtem nahajala kopica golobjih iztrebkov, na postelji pa so menda odkrili celo pasje dlake. Povrhu vsega naj bi po besedah ogorčene stranke z obljubami bila neskladna tudi sama kapaciteta nastanitve, saj naj bi apartma bil premajhen za petčlansko družino z nosečnico.

Stranka je apartma fotografirala in slike posredovala tako podjetnici kot našemu mediju:

Nezadovoljni so se tako odločili vrniti domov. Z SMS sporočilom so nemudoma kontaktirali najemodajalko, ji pojasnili, da ne pristajajo na takšne razmere ter 18. julija vložili še reklamacijo. 

Vendar pa podjetnica ni bila pripravljena na povrnitev kupnine, saj pritožbe po mnenju lastnice apartmaja niso bile upravičene. 

Gost, ki je apartma koristil pred ogorčeno družino, naj bi namreč z apartmajem bil povsem zadovoljen. Zagotovil pa naj bi tudi, da priložene fotografije ne izkazujejo stanja po njegovem odhodu.

Reklamacija je bila zavrnjena z argumentacijo, da je stranka neutemeljeno odstopila od koriščenja apartmaja.

Nesprejemljiva alternativa

Je pa podjetnica nezadovoljni stranki nato ponudila alternativo. Kot je razvidno iz elektronske komunikacije, ki nam jo je posredoval bralec, mu je posredovala ponudbo za sporazumno rešitev zadeve.

Stranki je bilo ponujeno koriščenje apartmaja v Maredi v vrednosti dvakratnika vplačane namestitve, za obdobje 16 dni, pri čemer bi apartma bil predan na način, da bi bilo predhodno preverjeno stanje in očiščenost apartmaja, s ciljem, da bi bili nesporno zadovoljni z namestitvijo.

Ker pa po doživetem razočaranju oziroma domnevnih »manipulacijah in svinjarijah«, kot se je izrazil v svojem odgovoru, koristnik apartmaja ni bil pripravljen na nadaljnje sodelovanje, je ponujeno zavrnil ter vztrajal pri svojih zahtevah.

Zaradi posega v čast in dobro ime odškodninski zahtevek

S tem pa se je spor nato občutno zaostril in 24. oktobra lani je bil stranki posredovan poziv za opravičilo in odškodninski zahtevek. 

Zaradi žaljivih obdolžitev – natančneje zaradi očitkov o komuniciranju ter poslovanju z manipulacijami in svinjarijami – je odvetnik podjetnice pozval k plačilu odškodnine v višini tisoč evrov za protipraven poseg v osebnostne pravice.

Svojo pritožbo je stranka medtem naslovila na tržno inšpekcijo, od koder je prejela odgovor, da v omenjenem primeru ne morejo storiti ničesar, ter bila napotena na sodišče. Preostala naj bi ji le še civilna tožba.

Starejše novice