V soboškem klubu so zadovoljni z izvedbo teniškega turnirja Murska Sobota Open 2023, je za Sobotainfo dejal direktor turnirja Žiga Starčič in dodal, da je bila to dobra priprava na marčevski turnir profesionalk.

Včeraj se je končala prva izvedba mednarodnega mladinskega teniškega turnirja Murska Sobota Open 2023.

Finalna obračuna v individulani konkurenci sta pripadla predstavnikoma Avstrije. Benedikt Szerencsits je bil boljši od Vida Moharja, šele 14-letna Ela Plošnik pa se je v treh nizih dobro kosala s starejšo Kim Kühbauer.

Ob robu finalnih spopadov smo se pogovarjali z Žigo Starčičem. Direktor turnirja Murska Sobota Open 2023 je zadovoljen z izvedbo turnirja, veseli pa se že prihodnje izvedbe, saj bo turnir uvrščen v višji rang:

»Prvi mednarodni ITF turnir za mladince Murska Sobota Open 2023 je uspel odlično. Z udeležbo smo zelo zadovoljni, saj je bil turnir polno zaseden s 128 igralkami in igralci. S to udeležbo smo si izborili, da bomo imeli v prihodnjem letu en rang močnejši turnir.«

Ponosni na nastope igralk domačega kluba

Na turnirju so zaigrale štiri igralke domačega kluba, dve v kvalifikacijah in še dve v glavnem delu turnirju. Anamari Žnuderl je z nastopi končala v četrtfinalu, Ela Plošnik pa do finala ni oddala niza, v zaključnem dvoboju turnirja pa je morala čestitati Avstrijki Kim Kühbauer.

Na predstave svojih članic so ponosni tudi v soboškem klubu, pravi Žiga Starčič, ki z bratom Primožem Starčičem vodi ITP teniško akademijo:

»Ela je kot 14-letnica pokazala zelo dobre predstave. V posamezni konkurenci je že v polfinalu igrala proti prvi nosilki Natalie Mali. Pokazala je, da je zrela za to kategorijo in lahko v njej uspešno nastopa, se bori in tekmuje. Nastop v finalu ji bo prinesel lepo število točk za napredovanje na svetovni lestvici.

Igrala je tudi Anamari Žnuderl, ki je članica Teniškega kluba Murska Sobota. Pokazala je dve odlični tekmi in igri v prvem in drugem krogu. 

Na žalost je nato naletela na prvo nosilko Natalie Malo. Ni se znašla v njeni igri, ki je nekoliko drugačna, posebna. Ela in Anamari sta skupaj nastopili tudi v dvojicah in izgubili v polfinalu.«

Ela Plošnik potrdila svojo nadarjenost

Kot smo poročali že včeraj, je Ela Plošnik zaigrala v finalu in v drugem nizu po zaostanku z 2:5 prišla do preobrata in zmage s 7:6, kar je pomenilo, da se je dvoboj s Kim Kühbauer podaljšal v tretji niz.

Čeprav se je na koncu zmage veselila 15-letna Avstrijka, je mlada Štajerka pokazala, da imajo v soboškem klubu nadarjeno igralko, ki obeta veliko:

»Ela je res nekaj posebnega. Kot 14-letnica je tudi zelo visoka, kar ji je v pomoč pri začetnem udarcu in še nekaterih elementih igre. 

Kot rečemo v žargonu, ima visoko športno inteligenco, hitro prepozna igro nasprotnic, se prilagodi na njih ter igra tako, kot nasprotnicam najmanj ustreza. Glede na njene sposobnosti in talent tudi v prihodnosti upamo na dobre rezultate.«

Marca še turnir za profesionalke

»To je bil prvi turnir takšnega ranga v Murski Soboti in dobra priprava na profesionalni turnir v ženski konkurenci, ki bo imel nagradni sklad v višini 15 tisoč ameriških dolarjev. 

Turnir spada še v zimsko sezono, v dvorano, na trdi podlagi ga bomo organizirali med 18. in 26. marcem. Mladinski turnir pa ni dobra popotnica zgolj za nas, ampak tudi za naši domači igralki,« je še dejal Starčič.

Kot so organizatorji tokratnega turnirja dejali že ob ponedeljkovi otvoritvi, želijo Mursko Soboto postaviti tudi na svetovni teniški zemljevid. Nenazadnje ima ta igra v mestu že skoraj stoletno tradicijo, začetni segajo v leto 1926.

Ambicij ekipi, ki je upravljanje teniškega centra prevzela z začetkom lanskega leta, ne manjka.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
GorickE (nepreverjen)

Od skladišča, kapnikov...do profijov saka čast samo tak dale

Expat (nepreverjen)

Pa jim le povej, da je Primoz tvoj ati, ne brat 😀 Cestitke za odlicen turnir.

Starejše novice