Danes smo že poročali, da Zlatko Gabor ni več trener članske ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Pri državnih prvakinjah so potrdili navedbe Sobotainfo, da se je Ziko dogovarjal z ljubljansko Olimpijo.

Včeraj pred polnočjo so pri ŽNK Nona Pomurje Beltinci javnost presenetili s sporočilom za javnost, da Zlatko Gabor ni več trener devetkratni državnih prvakinj.

Gabor se je spomladi po nekajletnem premoru vrnil na trenerski stolček in Beltinčanke po ostrem boju z Olimpijo popeljal do naslova državnih prvakinj, s katerim so si »žuto-plave« priigrale deseti nastop na mednarodnem prizorišču.

Pomurke na domačem kvalifikacijskem turnirju UEFA Lige prvakinj niso bile uspešne, saj so v polfinalu tesno izgubile z irskim Shelbournom, ki je v Fazaneriji po hitro doseženem zadetku preživel ofenzivo Beltinčank.

Pomurke so državno prvenstvo odprle z visoko zmago na derbiju z Olimpijo, po preboju v pokalni polfinale pa so v soboto z neprepričljivo predstavo in evrogolom Kaje Korošec premagale ŽNK Ljubljano.

Potrdili, da se je Gabor dogovarjal z Olimpijo

Že po sobotni tekmi v Beltincih se je šušljalo, da si zdaj že bivšega stratega Pomurja želijo v Ljubljani, da je zares prišlo do sestanka Gaborja in vodstva Olimpije, kot smo zapisali dopoldne, pa so danes potrdili pri Pomurju.

Še več, pri ljubljanskem klubu so v izdihljajih poletnega prestopnega obdobja posegli tudi po tem, da so igralke Pomurja v svoje vrste že nekaj dni vabili z besedami, da je Gabor, tedaj še strateg Pomurja, že novi trener zmajčic, pojasnjuje športni direktor Štefan Kozic:

»Spoštovana javnost, dolgujemo vam še kratko obrazložitev, zakaj smo se tako na hitro odločili za prekinitev sodelovanja s trenerjem Zlatkom Gaborjem. Lahko gremo preko tega, da smo izpadli iz Evrope, lahko gremo tudi preko tega, da trenutno ne igramo najbolje in izgledamo na igrišču brezvoljno, brez energije in žara. Ne moremo pa mimo tega, da se trener, ki ima veljavno pogodbo z našim klubom, že nekaj dni dogovarja z ŽNK Olimpijo o prestopu. Tako se je po včerajšnjem, ponedeljkovem treningu v Bratoncih, sestal s predstavniki Olimpije.

Stvari so šle še naprej, vodilni ljudje Olimpije vabijo praktično vse naše igralke v Olimpijo s pojasnilom, da je Zlatko Gabor že trener Olimpije in da se mu priključijo. Normalno, da po vsem tem ne moremo računati, da bi bilo sodelovanje v bodoče še mogoče.

Žal nam je, da nismo uspeli preprečiti odhod Luane Zajmi, ki odhaja v Split, potem ko je bilo s strani bivšega trenerja rečeno, da se na njo ne računa. Prav tako je imela možnost odhoda s strani trenerja Anja Eferl, odhod katere pa smo uspeli zaustaviti in ostaja v našem klubu. Vprašljiva je še Tjaša Nemec, ki ji je bilo prav tako povedano, da je v drugem planu, sama pa je zato prenehala s treningi. Poslovili pa se bomo še od Maje Dimitrijević, ki je prav tako dobila ponudbo Olimpije, klub pa v bodoče na njo ne računa. 

Sam želim našemu bivšemu trenerju vse najboljše, kjerkoli bo nadaljeval svojo življenjsko pot.«

Konec tedna naj bi že vodil prvi trening Olimpije

Vse kaže, da si bo Gabor zares privoščil potezo, ki mu jo bodo pristaši Pomurja sila težko odpustili. Po informacijah Sobotainfo naj bi nekdanji trener Mure, Veržeja, Beltincev in drugih prekmurskih klubov konec tedna že vodil prvi trening zeleno-belih.

Olimpija je v prvem krogu državnega prvenstva doživela bolečo zaušnico Pomurja, saj so Beltinčanke v Šiški nasule kar štiri zadetke, še višji poraz zeleno-belih pa je z nekaj odličnimi posredovanji preprečila Sara Nemet.

Ljubljančanke so na zelenici delovale dokaj nebogljeno, kar je verjetno tudi posledica poletnih sprememb. Lara Klopčič in Evelina Kos sta se preselili k Pomurju, Adrijana Mori pa se je vrnila v Nemčijo. Eva Vodušek zdravi poškodbo kolena, Nika Šapek in Tina Paliska pa sta sklenili kariero.

Novinke vsaj na uvodnem derbiju sezone niso potrdile, da gre za okrepitve v pravem pomenu besede. Zmajčicam so se poleti pridružile grška reprezentančna vezistka Tatiana Georgiou, italijanska bočna branilka Debora Stella, srbska napadalka Lana Čolič in povratnica na igrišča Sara Adam.

Kot kaže, bi se lahko Ljubljančankam v izdihljajih poletnega prestopnega roka pridružila še katera od igralk Beltinčank, kot že zapisano, pa se je od Pomurja poslovila Luana Zajmi, ki bo oblekla dres Splita.

Vsaj za zdaj pa ostaja zavito v tančico skrivnosti, zakaj se je Gabor kar na domačem terenu odločil za pogovore z vodstvom Olimpije, še preden se je razšel s Pomurjem. 

Komentarji (8)

ZIKO IZDAJALEC (ni preverjeno)

ZIKO NIKOLI NISI BIL ZAUPANJA VREDEN ČLOVEK, DA PA NA TAK IZDAJALSKI NAČIN IZDAŠ OKOLJE V KATEREM SI GOR RASEL IN KI TI JE KRUH DAJALO, PA JE VIŠEK VSEGA DA PA ŠE PRI TEM POSEGAŠ V SAM IGRALSKI KADER ZA JUDEŽEV DENAR, KI SI GA PREJEL OD OLIMPIJE TE JE LAHKO SRAM. Odidi in se NIKOLI VEČ NE VRAČAJ V PREKMURJE, TUDI TAKRAT NE KO TE BODO TAM ŠUTNILI V RIT IN NE BOŠ IMEL KAM ITI. V PREKMURJU SI OD ZDAJ NE ZAŽELENA OSEBA "Persona non grata"

Amigo (ni preverjeno)

Ziko smejsen, pomurje smejsno!

vodka (ni preverjeno)

Če je res kar se govori kot vzrok njegovega odhode je eden veliki podlež ne pa človek. Ni problem, če se je dogovarjal z Olimpijo ampak, da namerno uničuje klub z ignoriranjem igralk in jih odstranjuje ter tako slabi klub kateri mu je dal delo ter priložnost za napredek je pa na nivoju golazni v človeški podobi.

ĐejĐej (ni preverjeno)

Držim pesti, da se Čontala tudi kaj dogovarja... :)

Moravcan (ni preverjeno)

Ziko kot Ziko škoda imel je potencial a ga okrog kluba vse več zanima kot teren zato ga ni v Muri ko je začno tirati igralce pa so ga spustili na zemljo skoda

12 (ni preverjeno)

Amaterji

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

Kaj in koliko si je zgradil imagea kot trener, je to sedaj seveda zapravil.
Zamera je huda reč in res se lahko zgodi, da ga več v Prekmurju na trenerski klopi ne bomo videli... nikjer. Kajti zaupati takšnemu...?

Mstanhfg (ni preverjeno)

Gabor marš iz Pomurja izdajalec

Starejše novice