Presenečenje iz tabora ŽNK Nona Pomurje Beltinci! Zlatko Gabor ni več trener aktualnih državnih prvakinj, do nas pa so pricurjale informacije, kaj je bil povod za to odločitev vodstva kluba.

Zlatko Gabor ni več strateg članske ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, so malce pred polnočjo sporočili iz najtrofejnejše ženske nogometne sredine na sončni strani Alp.

Gre za potezo, ki je marsikoga presenetila, saj so Pomurke uspešno zakorakale v domače prvenstvo, čeprav so v soboto, po uvodni zmagi na derbiju z Olimpijo, s težavami premagale ŽNK Ljubljano.

Trener, ki ga ljubitelji nogometa poznajo tudi pod nadimkom Ziko, je namreč sredi avgusta »preživel« izpad iz boja za napredovanje v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj.

»Obveščamo vas, da je ŽNK NONA Pomurje Beltinci danes prekinil sodelovanje s trenerjem članske ekipe Zlatkom Gaborjem. Klub se gospodu Gaborju zahvaljuje za uspešno sodelovanje in mu želi veliko uspeha na nadaljni trenerski poti,« so zapisali pri »žuto-plavih«.

Gabor je vodenje Pomurja prevzel pred zaključno tretjino prvenstvo, ko je prekinil nekajletni trenerski premor, ekipo pa je z remijem na zaključnem derbiju sezone popeljal do devetega naslova državnih prvakinj.

Se je dogovarjal z Olimpijo?

Po informacijah Sobotainfo razlogi za prekinitev sodelovanja v prvi vrsti niso povezani z rezultati. Do nas so prišle informacije, da naj bi si Gabor privoščil potezo, ki v slovenskem ženskem nogometu velja za pravcati greh.

Že po sobotni tekmi v Športnem parku Beltinci je bilo od virov, ki so blizu Olimpije, moč slišati, da si v zmajevem gnezdu za trenerja želijo prav zdajšnjega stratega Pomurja.

Vse kaže, da ni ostalo zgolj pri željah, saj naj bi se Gabor po nekaterih govoricah sestal z vodstvom Olimpije, ki očitno ne zaupa zdajšnjemu trenerju Mateju Bajdetu. Slednji je zmajčice prevzel poleti, ko so v Ljubljani po neuspehu v državnem prvenstvu odslovili Mikija Kondića.

Če je šušljanje, da bi lahko prav Gabor postal novi trener zeleno-belih, resnične, bo verjetno jasno že v prihodnjih dneh. Pri Olimpiji s to potezo verjetno upajo tudi na to, da bi v svoje vrste do konca avgusta, ko se konča poletni prestopni rok, zvabili tudi katero od nosilk Pomurja.

In kdo bo novi trener Beltinčank? Vodstvo aktualnih državnih prvakinj ima dovolj časa, da poišče naslednika Gaborja, saj se bo prvenstvo po reprezentančnem premoru nadaljevalo 10. septembra.

Neuspešne na mednarodnem odru, prvenstvo odprle z dvema zmagama

Nogometašice Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci so novo sezono odprle z visoko zmago na derbiju z Olimpijo, neuspešne pa so bile na kvalifikacijskem turnirju UEFA Lige prvakinj.

Beltinčanke so v polfinalu turnirja izgubile s Shelbournom, ki je z golom Heather O'Reilly hitro povedel. Irke so nato kljub domačemu pritisku zadržale minimalno prednost in Pomurke izločile iz boja za evropsko napredovanje.

Devetkratne slovenske prvakinje so v tekmi za tretje mesto z goloma Eveline Kos in Kaje Horvat premagale armensko Hayaso, v pokalnem tekmovanju pa nekaj dni zatem niso imele težav z mladimi Ptujčankami.

So se pa Pomurke pošteno namučile za drugo ligaško zmago, saj so v soboto tesno premagale ŽNK Ljubljano. Srečanje je z evrogolom v končnici tekme odločila Kaja Korošec, Iva Kocijan pa je zaustavila nekaj nevarnih udarcev Ljubljančank.

Kaj bo Pomurkam prineslo nadaljevanje sezone? 

Komentarji (18)

Lalika (ni preverjeno)

Baje, da ga pride Amir Karič zamenjat.

T ReX (ni preverjeno)

Ka pa če bi Čonta La prevzeu dikline,...

Cirkusek (ni preverjeno)

Haha...vej ga pa oskubejo.

In reply to by T ReX (ni preverjeno)

strok (ni preverjeno)

Hja, malo nehigienično sedeti na klopi ekipe, istočasno se dogovarjati z največjim rivalom...........,ne vem no, če etični kodeks trenerjev to prenese. Sicer pa..........

Fuzbalmajster (ni preverjeno)

...in konkurencni klub..haha

In reply to by strok (ni preverjeno)

Fuzbalmajster (ni preverjeno)

Izredna odpoved?

gost1 (ni preverjeno)

Kafič trener,tak njemi trbej

HJA ZIKO (ni preverjeno)

Ziko nikoli ni bil človek na mestu, celo njegovo kariero so okrog njega "mutni posli". Če bo izpadel tak izdajalec potem v Prekmurje več ne bo smel.

šušmar (ni preverjeno)

Zaj še Kozica spakivajte, pa te tou inštitucijo dol zaprite,ker tou itak brezveze,konkurence nikše ali oz en klub, Evropo pa itak nikoli ne vidite.....škoda časa pa pejnaz

anitad (ni preverjeno)

pojge ešče malo pa bo ŽNK Mura, zapamtite ovo

Fuzbalmajster (ni preverjeno)

Aha...pa fkup se oženijo in meli deco - bodoče domače Murine nogometaše s prirojenim talentom..

In reply to by anitad (ni preverjeno)

Amigo (ni preverjeno)

Te so pravi! Ten je skaos nesce kriv! V prvenstvi se naduvajo, pa izzivljajo nad enimi ka se za tekme skup dobijo, kda pa po picki dobijo pa vsi drugi krivi.

Xyzzz (ni preverjeno)

Sto pa zaj po picki dobo? Če ziko zahrbtno napravo, te je to klub kriv?

In reply to by Amigo (ni preverjeno)

Amigo (ni preverjeno)

I ziko i pomurje totalno zahrbtna

In reply to by Xyzzz (ni preverjeno)

Bg19 (ni preverjeno)

Zikoja kdo ne pozna ga drago plača!

Gost 2 (ni preverjeno)

Pa ka de Gabor v Ljubljani, pa on se tan zgibij

Konj (ni preverjeno)

Meni se zdi daje je on velik butec ...

ovijnek (ni preverjeno)

Strateg Gabor

Starejše novice