Z današnjim dnem je vstopil v veljavo odlok, s katerim se sproščajo vsa športna tekmovanja in treningi, rekreativni šport pa je dovoljen ne le posamično, ampak tudi v skupini do desetih.

Od danes do 2. maja je dovoljeno izvajanje športnih tekmovanj v uradnih tekmovalnih sistemih, a še vedno brez prisotnosti gledalcev. Dovoljeni so tudi treningi vsem športnikom po zakonu o športu ne glede na starost in kakovost, vendar le v obliki mehurčkov v zaprtih oziroma fizično ločenih skupinah. 

Tudi pomurski nižjeligaši dobili zeleno luč

Omogočena je tudi samostojna ali strokovno vodena individualna športno-rekreativna dejavnost ter športna vadba v vadbenih skupinah do deset vadečih. Za rekreacijo in športne programe pa se lahko uporabljajo vsi športni objekti in površine za šport v naravi, kot jih določa zakon o športu: športni centri, športni objekti, vadbeni prostori, vadbene površine ter površine za šport v naravi ter šolski športni objekti.

S to sprostitvijo bi se tako lahko nadaljeval tudi amaterski nogomet in lige medobčinskih nogometnih zvez, kakršna je denimo Pomurska nogometna liga. Slednja je bila prekinjena lansko jesen po nepopolno odigranem osmem krogu. Pa se bodo zdaj klubi kot Odranci, Rakičan, Veržej, Čarda, Tromejnik in drugi tudi vrnili v tekmovalni pogon? 

48-urno testiranje in prepoved gledalcev preveliki oviri

Kot pravi predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan, v tem trenutku in ob takšnih pogojih, nima smisla nadaljevati. Odlok namreč nalaga tudi obvezno testiranje športnikom in članom njihovim ekip ter organizacijskemu osebju s hitrim ali PCR testom na 48 ur.

Prav tako se morajo testirati strokovni delavci in voditelji športno rekreativne dejavnosti, vendar enkrat tedensko s hitrim antigenskim testom. Velik udarec za lige je tudi prepoved gledalcev, pojavljajo pa se tudi ovire glede izvedbe tekmovanja v skladu s tekmovalnim pravilnikom.

»S predsedniki vseh medobčinskih nogometnih zvez smo se dogovorili, da končno odločitev sprejmemo do 10. maja, toda če bodo pogoji po drugem maju enaki, se bojim, da bi naredili več škode kot koristi z morebitnim nadaljevanjem lig,« meni Kacijan, ki upa, da bodo pa jeseni razmere vendarle dovoljevale normalno tekmovanje.

Volitve v MNZ Murska Sobota po preklicu epidemije

Soboško medobčinsko nogometno zvezo čaka še sklic skupščine, ki je bila sklicana lanskega decembra, a je bila takrat zaradi razglašene epidemije preklicana in preložena za nedoločen čas.

Na izredni seji marca pa je izvršni odbor sklenil, da se bo izvedla takoj, ko bo preklicana epidemija, vendar najkasneje v roku treh mesecev. Na skupščini bodo potekale volitve organov MNZ Murska Sobota za obdobje 2020-2024 in izvolitev predsednika zveze.

Ob dolgoletnemu predsedniku Kacijanu je kandidaturo vložil še direktor gornjeradgonske občinske uprave Vladimir Mauko.

Komentarji (5)

Tekač (ni preverjeno)

Me prav zanima kaj se bo zgodilo s tekaškimi prireditvami. Zanimivo kako lahko na Hrvaškem vsaj četrtek organizirajo cross ligo pri nas pa niti pomurski pokal ne moremo. Aja že vem, nimajo interesa. In potem slišiš da se današnji otroci premalo gibajo in so predebeli. Včeraj so tekli polmaraton v čakovcu mi pa radenski maraton odpovemo. Žalostno.

Verff (ni preverjeno)

Ne seri, itroci so predebeli in se manj gibljejo ze dolgo casa pred epidemijo. Pelji jih v Mcdonadls in jim kupi pameten telefon.

In reply to by Tekač (ni preverjeno)

rotschild (ni preverjeno)

Ajt te pa vsi v Mc Donalds 🍔🍟🍿🥤

In reply to by Tekač (ni preverjeno)

Vprasanje (ni preverjeno)

Kakšni pa so pogoji za rekreativen mali nogomet na travi 6+1? Kdaj pa bi to lahko štartalo in pod kakšnimi pogoji?

magyar bacsi (ni preverjeno)

Mi smo ustanovili nov klub FC Karči virus!!! Vse bomo okužili potem pa cepili, da se bo vse kadilo!!!!!!!

Starejše novice