S prizorišča naslednjih zimskih olimpijskih iger Cortina d'Ampezzo prihajajo odlične novice. Ilka Štuhec je na današnjem smuku zaostala zgolj za zmagovalko Sofio Goggia in to le za nekaj stotink.

Cortina d'Ampezzo gosti nove tekme svetovnega pokala. Ilka Štuhec pa si je na prvem smuku tega vikenda prismučala nove stopničke, druge v tej sezoni, kljub nedavni poškodbi gležnja.

Mariborčanka, ki je na zadnjem treningu pred današnjo tekmo vpisala 13. čas, je danes na s soncem obsijani progi zaostala zgolj za odlično Sofio Goggia, ki je slavila novo zmago z le 17 stotinkami prednosti.

Tretje mesto si je priborila Kira Weidle, ki je za vodilno Italijanko zaostala za 36 stotink.

Slovenska šampionka je na progi Olympia delle Tofane doslej trikrat stala na smukaških stopničkah. Prvič s tretjim mestom na smuku 28. januarja 2017, ko je dan kasneje zmagala na superveleslalomu in nato še 18. in 19. januarja 2019, ko je bila najprej druga ter zatem tretja.

V Cortini d'Ampezzo bo jutri na sporedu že vnaprej načrtovani ženski smuk, smučarke pa bodo konec tedna v Dolomitih sklenile še s superveleslalomom v nedeljo.

Komentarji (1)

gost stroka (ni preverjeno)

Super dosežek. Čestitke

Starejše novice