Foto: Peter Dominko
Tonči Žlogar je novi trener soboške Mure. Bivši vezist, ki je nazadnje vodil mladinsko reprezentanco Slovenije, se je na novinarski konferenci predstavil medijev in spregovoril o ciljih na klopi črno-belih.

Po Vladimirju Vermezoviću bo črno-bele vodil Tonči Žlogar, ki je z vodstvom Mure sklenil enoinpolletno pogodbo.

Izolan za spremljevalce slovenskega nogometa ni neznanec. Nekdanji vezist je za Izolo, Primorje, Gorico in Olimpijo odigral 300 tekem, ob karieri na tujem pa je 39-krat zaigral tudi za člansko izbrano vrsto.

Šestinštiridesetletni Primorec je z Nogometno zvezo Slovenije od leta 2019 sodeloval tudi kot selektor, nazadnje je vodil mladinsko izbrano vrsto. S prihodom v Fazanerijo je uresničil željo, da se znova preizkusi v klubskem nogometu.

»Nekaj časa sem že razmišljal, da bi se znova preizkusil v članskem nogometu. Dobrih pet let sem bil na Nogometni zvezi Slovenije, ki se ji zahvaljujem za ponujeno priložnost in zelo korekten odnos pri sporazumni prekinitvi pogodbe. Vse se je zgodilo hitro, v dveh dneh.

V slovenskih razmerah se priložnosti voditi Muro ne odbija. Začutil sem veliko priložnost, po klicu športnega direktorja Roberta Korena smo se hitro dogovorili. Tukaj vidim nogometno okolje in klub z bogato tradicijo, ki je že osvajal lovorike in ima veliko število navijačev.

O Muri se vedno govori kot o klubu, ki ima na tekmah veliko število gledalcev. Moral sem se hitro odločiti in zahvaljujem se za priložnost, dal bom vse od sebe, da jo izkoristim,« je Žlogar uvodoma dejal na novinarski konferenci.

Matjaž Kek mlajši v štab članske ekipe

»Ekipa Mure ima precej mladih nogometašev, ki jih poznam iz reprezentance. Nekaj je tudi izkušenejših nogometašev, še iz zlatih časov Mure. Mislim, da ima Mura potencial in mora biti naš cilj, da ustvarimo boljšo podobo ekipe.

Ogromno je tekem, igra se na tri dni, danes in jutri imamo čas za normalen trening, potem so na vrsti regeneracija in taktična priprava na naslednje tekme. Iz tega vidika bo potrebne nekaj previdnosti, vendar si optimističen, če se lotiš novega izziva.

Verjamem v to, da lahko podobo Mure spremenimo na boljše. Pomembno je predvsem to, da rezultatski trend obrnemo v pozitivno smer,« je Žlogar dejal o pričakovanjih na klopi Mure.

Novi strateg Mure je razkril, da bo, tako kot v mladinski reprezentanci, tudi pri Muri sodeloval z Matjažem Kekom mlajšim. Dosedanji trener mladinske selekcije Mure se bo kot Žlogarjev pomočnik pridružil trenerskemu štabu članskega moštva.

Dodatne spremembe za zdaj niso predvidene, športni direktor Robert Koren pa je dodal, da bodo rešitev za trenerja mladinske ekipe našli v lastnih vrstah. 

Kako bo Mura izgledala pod novim strategom?

»Osnova je obvezna igra v fazi branjenja, dinamična igra s hitrimi prehodi in prepoznavanje situacij. Vsak si želi, da bi si ekipa ustvarila deset priložnosti na tekmi, zmagala s tremi goli razlike in ne prejela zadetka, vendar je prvotni trend vzpostaviti kontinuiteto rezultatov. S tem fantje dobijo samozavest in pričnejo verjeti v to, kar se počne.

Verjamem, da se bo to, kar bomo trenirali in kar sem prakticiral v reprezentanci, pokazalo kot dobro. Vedno pa je pri rezultatu potreben tudi kanček sreče. Želim videti kompaktno in agresivno formacijo na vseh delih igrišča z jasnimi navodili,« je Žlogar odgovoril na vprašanje, kakšno igro bo gojil.

Žlogar sicer ni skrival, da je želel zaključiti ciklus z mladinsko reprezentanco, ki jo marca v Lendavi čaka elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, a je v isti sapi dodal, da v nogometu vse ne gre po ravnih tirnicah. Ko pride do takšne priložnosti, se je potrebno odločiti:

»Kot sem že povedal, je bila zveza z vsem tem seznanjena in smo hitro našli dogovor. Ko imaš enkrat cilj, da bi deloval v članskem nogometu, in dobiš možnost trenirati Muro, potem odločitev za to ni težka.«

Foto: Peter Dominko

Še več priložnosti za mlade?

»Vedno menim, da je dobro, če mladi nogometaši dobijo priložnost. Mislim, da je tudi trenutni sistem naravnan tako, da imajo mladi nogometaši veliko možnosti za to, da igrajo.

Ko si to zaslužijo in so dovolj zreli, jim je potrebno dati priložnost. Računam na to, da bodo fantje dobivali priložnost, se pa mesto v ekipi dobi na treningih. Ne pomaga talent, če ne treniraš, kot je potrebno,« je sporočil mladim upom Mure.

Novi strateg črno-belih je nazadnje v mladinski izbrani vrsti sodeloval z Luko Turudijo in nedeljskim nesrečnikom Nikom Kasalom, ki je bil včeraj sicer odpuščen iz oskrbe UKC Maribor.

Po Mišu Brečku in Aleksandru Radosavljeviću, ki je zdaj trener Kopra, je Tonči Žlogar že tretji strokovnjak, ki je v zadnjih dveh mesecih zapustil mesto selektorja mlajših reprezentanc:

»Mislim, da so mladinske reprezentance dober poligon za razvoj trenerjev. Na letni ravni se igrajo zelo težke tekme, saj smo večinoma igrali proti nasprotnikom, proti katerim fantje v slovenski ligi ne igrajo.

Menim, da smo zelo dobro pripravljali na vse tekme in bili redkokdaj nadigrani. Mladi nogometaši so zelo poslušni in imajo veliko ambicijo, če imaš kot trener idejo, ki jo želiš razvijati, jo potem z njimi lažje razvijaš.«

Foto: Peter Dominko

V nedeljo proti Radomljam

»V slovenski ligi ni lahkih tekem, na papirju bi verjetno vsak rekel, da je Mura favorit, kar je normalno in tako mora biti. Čaka nas težka tekma, po menjavi trenerja vedno pride do šok terapije. Upam, da se bo trend obrnil v pozitivno smer in bomo zgodbo v nedeljo pričeli z zmago,« si želi novi trener Mure.

Kot že zapisano, se tudi Žlogar zaveda, da nima veliko časa, saj bo prva preizkušnja na sporedu že v nedeljo, ko bodo v Fazaneriji gostovale Radomlje, pet dni zatem pa bodo Sobočani gostovali še v Kidričevem.

Novi strateg Mure bi si z uspešnim začetkom črno-bele zgodbe zagotovo kupil nekaj miru, na svojo stran pa bi pridobil tudi navijače, ki po nekaj zgrešenih trenerskih poskusih ne skrivajo dvomov v izbiro.

Bo Primorec v jubilejnem letu prava rešitev za Prekmurce in bo črno-belo barko popeljal v mirnejše vode?

Komentarji (22)

nasi (ni preverjeno)

Še v javni hiši mlade deklice tako hitro ne menjavajo stranke.

Mura je večna (ni preverjeno)

mura je duboko u kurci
Zjebali so jo do kraja
in to domačin
Pa jaz ko čujem za ime mura me srat pritisne
Ja začel sem navijat za Maribor
in sem pristaš Viol

In reply to by nasi (ni preverjeno)

Međumađar (ni preverjeno)

Naš scalinarijum tako lepi je, da nikjer tega na svetu stolpa ni bilo, včera smo bili tam, tak smo se napili nismo znali kje smo bili nahajali se.

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

Labod (ni preverjeno)

Tonči moral se boš zelo relo potruditi, ker si dobil v roke nepripravljeno ekipo. Tako tehnično kot fizično so na nivoju tretjeligaša v Sloveniji.

Neko (ni preverjeno)

Cilje so imeli vsi do zdaj, čakamo rezultate.

Strateg (ni preverjeno)

Vpeljite v ekipo čimveč mladih domačih igralcev ki se bodo borili za klub in se učili od starejših. Tujci ki jih pripeljete naj bodo dodana vrednost kot je naprimer bil Bobičanec nej pa tretjerazredne opankare . Tudi navijači bodo rajši šli gledat in spodbujat domače mladince.

Mura je večna (ni preverjeno)

opankovič stoji za tem
čefurlad ima vsepovsod prste vmes

In reply to by Strateg (ni preverjeno)

Ssssss (ni preverjeno)

Ta zagotovo nebo imel sončnih očal. P

Hahshsjdkd (ni preverjeno)

Oj moj tonček balonček😀

Doktor55 (ni preverjeno)

Do poletja

čarni vrag (ni preverjeno)

Pri Muri nemajo vseh papirov. Pripelati novoga trenera med samim prvenstvom je norost. Kje je garancija ka de bogši kak Vermezović. Z mladimi igralci lejko samo spadneš v drugo ligo.

gurli (ni preverjeno)

Bogi, kam je prišo, na bombno področje.

pol. (ni preverjeno)

KOREN JE MUTI VODA.GLEDA SVOJ INTERES.ŽLOGAR NI TRENER ZA MURO.SAMO DENARJA BO POBURALE A ZA ŠLAG NA TORTO ŠE SIN OD KEKA.STRAMOTA UPRAVA MURE KLAJ STE NAREDILI OD KLUBA.UPAM DA BO ZGUBILI V RADOMERJE I ADIO KOREN,ŽLOGAR PA MLADI KEK.

Elokog (ni preverjeno)

Do konca prvenstva do osvojili 5 točk. 3 za zelenof mizof - petarda Viol pa še dvej. Što se vuple staviti.

22 (ni preverjeno)

Kaj delajo s tem našim klubom?

. (ni preverjeno)

Kavč selektori či ste tak močni pa prpelajte Ancelottija samo ka van un po par kolaj tudi ne bi paso.

Hinko (ni preverjeno)

G.Kuzmič , se zavedate da ste vajeti prepustili Korenu , ki je bil dober igralec ,reprezentant , v ostalih vlogah pa še nezrel in predvsem samovšečen..Vloga dodeljena novemu trenerju Žlogarju , je predvsem njegova ambicija in želja.
Močno pa dvomim , da klub NK Mura gre v pravo smer.
Kot prekmurec pa želim vse dobro Muri .

Vodka (ni preverjeno)

Koren je priključek na kuzmičev bankovat

12 evrov (ni preverjeno)

Trener ma za 2. ligo tuj pogodbo? Odprite bankaš za dva dobriva igralca, ka do se tej mladi mele od koga včiti. Od zelo povprečnih Kousa, Maroše in Maruškoja se nažalost nemrejo. Te tri san omeno, ka so bole iskušeni. Če pa nega pejnez pa povedati pa de se narod pač navado, ka so v 2. oz 3. ligi.

Busybee (ni preverjeno)

Kavč selektorji ste opet pametni...ge pa pravim pustimo novemu trenerju čas da pokaže kaj in kako.

alo stari (ni preverjeno)

Šinfaši mo vas vido konec maja po prvenstve ka te napisali,.. nindri vas nede ka de Mura visoko na tabele

Ajde Mura

jurko (ni preverjeno)

Glede na do zdaj pokazano, se bodo mogli vsi zelo potruditi, da dosežejo kar govorijo. Bomo videli.Vedno za Muro.

Starejše novice