Foto: AMZS
Člani AMD Štefan Kovač Murska Sobota bodo v nedeljo, 3. julija v Mačkovcih pripravili četrto dirko sezone za točke državnega prvenstva.

Četrta dirka državnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo na 1380 metrov dolgi progi v Mačkovcih. Vozniki z licencami, ki tekmujejo v odprtem prvenstvu Slovenije bodo po dirki v Škednju tokrat  merili v Prekmurju.

V vlogi organizatorja bodo tokrat prizadevni člani Avto moto društva Štefan Kovač Murska Sobota, ki se lahko pohvalijo z več kot petdesetletno zgodovino priprave dirk najvišje državne ravni v motokrosu.

Večji del proge je nared za tekmovanje

Predsednik AMD Štefan Kovač Murska Sobota in tudi predsednik Strokovnega sveta za avto - moto šport Avto moto zveze Slovenije Tomaž Trajbarič je do sedaj z videnim zadovoljen.

»Večji del proge je nared in pripravljen za dirko, pravočasno pa bo poskrbljeno tudi za druge organizacijske zadeve,« je povedal Trajbarič in dodal: »Vremenska napoved kaže na možnost posameznih ploh, ampak upamo, da bo vreme zdržalo ter da bomo imeli ob progi tudi lepo število gledalcev.«

Pomagala bo tudi slovenska vojska

Organizatorjem bo letos pomagala tudi slovenska vojska, ki bo poskrbela za varnost z vozilom prve pomoči in dodatno ekipo. Na dogodku bodo predstavili tudi možnosti zaposlitve v vojski.

V sklopu promocije balonarskega svetovnega prvenstva, ki bo potekalo septembra v Murski Soboti,  si bodo obiskovalci lahko ogledali notranjost toplozračnega balona. Bogat spremljevalni  program bo zanesljivo zelo popestril celotno dogajanje.

Vlogo delegata AMZS na progi v Mačkovcih bo opravljal Sašo Kragelj, direktor dirke bo Bojan Geiser, vodja tekmovanja pa Boštjan Kermavner.

Razgibana proga v Mačkovcih priljubljena pri tekmovalcih

Tekmovalci bodo merili moči v vseh sedmih kategorijah državnega prvenstva, v razredu MX50 pa bo potekal boj za točke pokalnega prvenstva.

Preizkušnjo na prekmurski progi nestrpno pričakujejo tudi vozniki, saj se jih večina nadeja, da bi lahko še popravili rezultate pred dvomesečnim premorom v državnem prvenstvu, ki se bo nato končalo v prvi polovici septembra.

K atraktivnosti tekmovanja bo svoje zagotovo prispevalo tudi prizorišče. Razgibana steza v Mačkovcih, z deloma peščeno podlago namreč nudi zelo dober oprijem.

Poleg tega konfiguracija proge ponuja pogled kot v amfiteatru, zato je precej visoko na seznamu  priljubljenih prizorišč tekmovalcev ter tudi gledalcev. Slednjim namreč prostori za ogled voženj, na katerih se lahko nahajajo ob progi, vseskozi omogočajo zelo dober pregled dogajanja na stezi.

Prvi motokrosisti se bodo na progo podali že dopoldan

Trening in preizkus proge bo možen že v zgodnjih dopoldanskih urah, prvi pa se bodo na progo predvidoma ob 10.50 na dirko prve vožnje dneva podali v obeh veteranskih razredih.

Po zadnji vožnji dneva, ki je načrtovana ob 17.10, bo sledila svečana razglasitev rezultatov in podelitev priznanj najboljšim v posameznih kategorijah.

Starejše novice