Foto: Jure Banfi
Selektor Matjaž Kek je predstavil seznam nogometašev, ki bodo za Slovenijo lovili točke na tekmah s Finsko in Dansko. Jana Oblaka ni zaradi poškodbe, v reprezentanco pa je bil po daljšem času vpoklican Erik Janža. Za dvoboj z Danci le še 500 vstopnic.

Za junijski kvalifikacijski obračun z Dansko je na voljo le še 500 vstopnic, danes sporočajo iz Nogometne zveze Slovenije.

Izbrana vrsta je že pričela priprave na tekmi s Finci in Danci, ki so glavni konkurenti Slovencev za vrh skupine, saj nekaj reprezentantov v Nacionalnem nogometnem centru Brdo trenira že nekaj dni.

Selektor Matjaž Kek je danes javnosti razkril seznam 26 imen, med katerimi ni Jana Oblaka. Vratar madridskega Atletica ima že nekaj časa težave z vratom, zato na junijskih tekmah zagotovo ne bo igral.

»Na seznamu ni dosedanjega kapetana Jana Oblaka, ki mu želim čimhitrejše in uspešno okrevanje. Šport in življenje se vrtita naprej, nikoli ni vse idealno. Tako bomo tudi mi na teh dveh tekmah brez pomembnega člana ekipe, vendar imam popolno zaupanje v vse ostale, ki so na spisku. 

Prepričan sem, da bo vsak od nas dal vse, kar smo v določenem trenutku sposobni in bo to dovolj za nove pozitivne rezultate reprezentance,« je ob predstavitvi seznama uvodoma dejal Matjaž Kek.

Kek ni govoril s Handanovićem, poškodovani Oblak bo del reprezentance

»Če manjka kapetan in eden od vodij ekipe, si v določenem trenutku oslabljen. Že prej sem dejal, da je vedno idealno skozi celotne kvalifikacije in vsa leta. Če je to pravi trenutek ali ne, kvalifikacije so še dolge, igrajo se še jeseni. 

Moja prva misel pa je, da Jan reši težave z zdravjem, da se vrne v trenažni proces in prične braniti v klubu. Po komunikaciji z Atleticom je bilo hitro jasno, da bo zelo težko, kmalu zatem, da je časovno neizvedljivo. Narava poškodbe je takšna, da je potrebno biti zelo natančen pri diagnozi in terapijah. 

Naša zdravstvena služba je bila o vsem obveščena, Jan pa ostaja v Madridu na terapijah, vendar bo ob pomembnih trenutkih z reprezentanco,« je Kek podrobneje spregovoril o poškodbi Škofjeločana.

Selektor je razkril, da se bo Oblak po vrnitvi iz Madrida pridružil reprezentančnemu taboru in bo soigralcem nudil moralno podporo. Za mesto med vratnicama bodo konkurirali Vid Belec, Matevž Vidovšek in Aljaž Ivačič.

Doslej je Oblaka zamenjal Belec, medtem ko Vidovšek in Ivačič še čakata na reprezentančni debi. Je Kek ob novici, da zaradi poškodbe ne bo računal na vratarja Atletica, govoril s Samirjem Handanovićem?

»Nisem govoril z njim. To je moja odločitev in za njo stojim. Popolnoma zaupam fantom, ki so uvrščeni na tokratni seznam,« je bil jasen Mariborčan na čelu slovenske reprezentance.

Brez Vombergarja, znova poleg Janža in Ivačič

Kot že zapisano, se v reprezentanco po dobrih predstavah v dresu poljskega Gornika vrača Erik Janža, ob Tomiju Horvatu eden od dveh Prekmurcev v izbrani vrsti. Na seznamu pa tokrat ni Andresa Vombergarja

»Imeli smo nekaj težav s tem, da se onstran ocena igrajo prvenstva. Glede Ivačiča smo s klubom dosegli dogovor, da so ga pustili malo prej, kar je pomembno tudi zaradi privajanja na časovno razliko. 

Trenutno imamo nekaj napadalcev, ki so v zelo dobri formi. Janža pa bi bil zraven že v prejšnjem ciklusu, pa ni bil v kadru zaradi poškodbe reber. Mislim, da je zdajšnji vpoklic popolnoma upravičen glede na njegove igre na Poljskem,« je še pojasnil Kek.

Štajerec je potrdil, da ima nekaj težav s poškodbo tudi Benjamin Šeško, ki bo v tem tednu verjetno vadil po prilagojenem programu. Že nekaj dni pa v dogovoru z vodstvi klubov na Brdu trenirajo nogometaši, ki so že pred časom zaključili klubske obveznosti. 

Najprej so se treningom pridružili nogometaši, ki so igrali v Grčiji (Jasmin Kurtić, Benjamin Verbič, Adam Gnezda Čerin in Andraž Šporar), nato tisti iz slovenske lige (Matevž Vidovšek, Žan Karničnik, Timi Max Elšnik in Žan Vipotnik), zatem pa še tisti iz poljske lige (Erik Janža in Luka Zahović).

Dvoboj s Finci bo v Helsinkih - stadion je že razprodan - odigran 16. junija, ob 18. uri, Slovenci pa se bodo tri dni kasneje v Stožicah udarili še z Dansko. Dvoboj se bo pričel ob 20:45.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Oboževalec (nepreverjen)

Moja napoved je vupam zmaga pa poraz ....bomo videli....

prdec (nepreverjen)

Dokeč bo kek , v sloveniji fudbal za drek.

Starejše novice