Foto: Jure Banfi
Mladinsko selekcijo Mure bo v nadaljevanju sezone vodil Darjan Slavic. Donedavni pomočnik več trenerjev članske ekipe črno-belih je nasledil Matjaža Keka mlajšega, ki se je pred dnevi pridružil štabu Tončija Žlogarja.

V Fazaneriji so potrdili novo kadrovsko rošado, ki pa je bila napovedana že ob prihodu novega trenerja članske ekipe Tončija Žlogarja.

Matjaž Kek mlajši, ki je doslej vodil mladinsko selekcijo Mure, se je kot pomočnik pridružil Žlogarjevemu štabu, mesto trenerja mladinske ekipe pa je v skladu s pričakovanji prevzel Darjan Slavic.

Enainštiridesetletnik že nekaj časa deluje v Fazaneriji, po vodenju mlajših klubskih selekcij pa je bil pred dvema letoma priključen k članski ekipi. Najprej je bil pomočnik Damirja Čontale, zatem je sodeloval še z Dejanom Grabićem in Vladimirjem Vermezovićem, po odhodu Grabića pa je nekaj tekem vodil tudi v samostojni vlogi.

»Ko je mesto glavnega trenerja prevzel Anton Žlogar, je bilo bolj ali manj jasno, da se mu bo pridružil dotedanji trener mladinske selekcije Matjaž Kek. Najbolj pomembno je, da smo zamenjavo našli znotraj kluba in delo z mladinci zaupali Darjanu, ki pozna ustroj in zahteve ter bo lahko takoj začel z delom,« je pojasnil športni direktor Robert Koren.

V članski ekipi nabral pomembne izkušnje

»Darjan je že v preteklosti delal v mlajših selekcijah in pozna delo z mladimi, ve kako pomembno je, da jih pravilno vzgojimo v nogometaše, ki lahko konkurirajo v članski ekipi. V zadnjih letih si je kot pomočnik trenerja pri članih nabral dodatnih izkušenj.

Veseli me, da je sprejel novo vlogo, ki je nadvse pomembna. Verjamem, da bo dobro opravil svoje delo. Po menjavi trenerja smo morali poiskati rešitve in zelo pomembno je, da smo jih našli znotraj kluba.

Darjan je bil zraven pri članski ekipi, ko se je v preteklih mesecih uveljavljalo nogometaše in naše nogometne šole in točno ve, kakšne so zahteve pri nogometaših, ki se priključijo članski ekipi,« pa je dodal še predsednik Mure Robert Kuzmič.

Slavic je sicer tudi nekdanji nogometaš kluba iz Fazanerije. Muri 05 je pomagal pri vrnitvi med prvoligaše, saj je 12 tekem odigral v 3. SNL, kar 95 nastopov pa je vknjižil, ko je soboški klub igral med drugoligaši. Črno-beli dres je v prvoligaški konkurenci oblekel še kot mladinec, v sezoni 2000/01.

Mladinska ekipa Mure je prezimila na vrhu lestvice državnega prvenstva, mladi Sobočani pa so slabše odprli pomlad, saj so pred dnevi visoko izgubili z Bravom in zdrsnili na tretje mesto.

Mladi muraši bodo v nedeljo nove točke napadali v Celju.

Komentarji (3)

vrag od vraga (ni preverjeno)

Zadnjo tekmo ki jo je vodil Kek so očitno bojkotirali, saj kot vodilna ekipa 1. mladinske lige doma izgubi z 4:0 je višek vsega in to z enim Bravom, ki je ne vem na katerem mestu. To so očitni in namerni zdrsi, ki mečejo zelo slabo luč na jesenske uspehe. Kar se je dolgo gradilo, potem se z eno takšno tekmo vse poruši.

Tekma1111 (ni preverjeno)

Bojkotirale? Ka s teuf je se ok? To, ka je poskodovane domjan, 1. strelec lige, pa ka faliu kasalo, plus ka so na posojo dale črnka, ignjixmca, itd. Vse to ti nej kapnilo? Mladinci nedo s ten kadron prve. Se najbole zarade manjka domjana. Lp

vrag od vraga (ni preverjeno)

Aha na posojo so dali Črnka in Ignjiča zato ker bi bili verjetno premočni in nočejo biti prvi. Dobre igralce na posojo, v čem je tu fora, to mi še razloži, potem bom OK.

Starejše novice