Foto: Jure Banfi
Znan je termin zaostalega srečanja med Koprom in Muro, ki je bilo na prošnjo Sobočanov preloženo po dogodku na prekmursko-štajerskem derbiju. Črno-bele v prihodnjih tednih čaka peklenski ritem.

Pri Muri se v zdesetkani zasedbi pripravljajo na petkovo gostovanje v Kidričevem, danes pa so dočakali tudi uradno potrditev termina preložene tekme s Koprom.

V soboškem taboru so po prekinjenem derbiju z Mariborom, po katerem je bilo v bolnišnico napotenih pet nogometašev in kondicijski trener Mure, zvezo zaprosili za prestavitev srečanja s Koprom.

Nogometna zveza Slovenije je prošnji črno-belih ugodila na podlagi ustreznih dokazil in 15. člena Tekmovalnega pravilnika NZS, ki določa, da lahko organizator tekmovanja na zahtevo ene od ekip tekmo preloži, če sta v upravičenih primerih odsotna vsaj dva nogometaša.

Muro čaka zgoščen ritem preizkušenj

Pristojni organi Nogometne zveze Slovenije je z današnjim delegiranjem tekem potrdila termin pred dnevi prestavljene tekme v Kopru. Dvoboj na zelenici Bonifike bo odigran 23. marca, pričel se bo ob 20:15.

Srečanje bo sicer odigrano med reprezentančnim premorom, saj bo le dan prej v soboški Fazaneriji odigrana reprezentančna tekma reprezentanc Slovenije ter Bosne in Hercegovine do 21 let. 

Za nameček bo dejavna tudi mladinska izbrana vrsta Slovenije, ki bo 23. marca v Lendavi odigrala drugo od treh tekem kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo.

Sobočane tako v marcu čaka zgoščen spored preizkušenj. Po petkovem gostovanju v Kidričevem jih v četrtek, 7. marca, čaka pokalna tekma v Martjancih, proti nogometašem Čarde, tri dni zatem pa domača ligaška tekma z Olimpijo.

Vsega tri dni kasneje, 13. marca, bo v Murski Soboti gostoval še Bravo, 17. marca pa bodo nogometaši Mure pomembne točke lovili v Rogaški Slatini. Dober teden kasneje sledi tekma v Kopru, zaključek marca pa prinaša še tekmo ob Kamniški Bistrici, nasprotniki bodo Domžalčani.

Nič manj pester ne bo niti začetek aprila, saj bo 30. krog prvenstva odigran med tednom, za nameček pa Sobočane v primeru napredovanja čaka tudi nova pokalna preizkušnja.

Starejše novice