Vir: Facebook profil Nogometne šole Mura
Nogometni svet je danes pretresla novica, da se je poslovil legendarni Čiro Blažević.

Trener vseh trenerjev. Tudi to je eden od nazivov, ki si jih je Miroslav Ćiro Blažević prislužil v bogati in dolgoletni karieri.

Čeprav ga že nekaj let ni več bilo ob robu igrišča, pa je nedavno priljubljeni Ćiro znova pretresel medije, ko je razkril, da je vnovič bil bitko z rakom.

V pogovoru za hrvaški Story je razkril, da se je sprijaznil z diagnozo. Zdaj je javnost pretresla vest, da se je poslovil.

Blažević je kot trener spisal nekaj neverjetnih podvigov, tudi tistega z reprezentanco Hrvaške, ki jo je na svetovnem prvenstvu 1998 v Franciji popeljal do tretjega mesta in bronaste medalje.

Oseminosemdesetletnik je dejal, da za največji uspeh kariere šteje dosežek na klopi Dinama, ki ga je v sezoni 1981/82 po 24 letih čakanja popeljal do naslova jugoslovanskega prvaka.

Leta 2003 je nekaj mesecev vodil tudi soboško Muro, s svojim prihodom v Slovenijo pa je že na treningu polnil tribune Mestnega stadiona Fazanerija.

Pred dnevi se je s sinom Miroslavom mlajšim v vidno slabem stanju še zadnjič sprehodil po Zagrebu in hrvaškim medijem napovedal, da ne bo dočakal rojstnega dne.

V petek bi dopolnil 88 let. Počivaj v miru!

Komentarji (5)

tuncika

RIP, Čiro ! LEGENDA.
Prav zanimiv pa je naslednji podatek : Ni zmogel več! Slovo je dal 'trener vseh trenerjev'! Ćiro je izgubil boj s hudo boleznijo! Legendarni hrvaški nogometni trener Miroslav 'Ćiro' Blažević je umrl dva dni pred svojim 88. rojstni dnevom. Pri 88 je umrl tovariš Tito, tudi nekaj dni pred "državnim rojstnim dnem".

Lynryd skynryd (ni preverjeno)

Ka te lulika srbi?

In reply to by tuncika

njiva

Čiro, legenda, počivaj v miru.

Gost... (ni preverjeno)

Počivaj v miru legenda.

Birthday (ni preverjeno)

Danes je drugič umrl France Prešeren 🥹

Starejše novice