Mladeniča z območja Radelj ob Dravi s parkirišča odpeljala avtobus.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so v preteklem tednu obravnavali neobičajno dejanje - odvzem avtobusa. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta kaznivega dejanja odvzema motornega vozila osumljena dva domačina stara osemnajst in dvajset let.

Razbila drog, prometni znak, ograjo

Mladeniča sta v nedeljo 6. junija okoli polnoči izpred objekta v Radljah ob Dravi, kjer imajo avtobusni prevozniki parkirane avtobuse, odprla vrata enega izmed avtobusov in ga spravila v pogon.

Z vožnjo avtobusa je začel osemnajstletnik, ki je po nekaj metrih vožnje trčil v drog javne razsvetljave. Po tem je z vožnjo nadaljeval dvajsetletnik, ki je zapeljal čez drog javne razsvetljave in trčil v prometni znak

Z vožnjo je nadaljeval proti peš poti, v smeri igrišča Osnovne šole Radlje ob Dravi, kjer je trčil še v kovinsko ograjo in jo poškodoval.

Vir: Policijska uprava Celje

Tudi po tem trčenju se z avtobusom nista ustavila, ampak sta z vožnjo nadaljevala po igrišču Osnovne šole Radlje ob Dravi, vse dokler se avtobus ni zagozdil na travnati površini.

Radeljski policisti bodo oba kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema motornega vozila. Prav tako bodo zoper oba uvedli prekrškovni postopek, saj sta  oba avtobus vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj »D« kategorije, pri tem pa povzročila prometno nesrečo z materialno škodo.

Oba osumljenca sta z nespametnim dejanjem na drogu javne razsvetljave, prometni signalizaciji in na ograji Osnovne šole Radlje ob Dravi povzročila večjo materialno škodo.

Na avtobusu pa je po nestrokovni oceni nastala materialna škoda za okoli 25.000 evrov.

Poškodovan prometni znak (Vir: Policijska uprava Celje).

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Statistik (nepreverjen)

Pišonja i Žuga?

čarni vrag (nepreverjen)

Žurka je bila do kraja, vsaj nekaj dogaja v toj soboti, tisto eno pijvo ka san spul san fukno pod koš, ker je itak bul že do kraja pun. Sakšo modruvanje pa moralizeranje je odveč, mij ka smo kaj po festivalaj odile okole nan je to nej nikaj čudnoga, naj se človeka zaposli pa naj ma to na brigi nešče, vred z zelenico pa infrastrukturo, plačeno pa je lejko s kakše parkirnine-varianta al pa tiste oderuške vstopnine za drvarnico.

In reply to by Statistik (nepreverjen)

Kaj (nepreverjen)

spodobnega od današnjega mladeža ni za pričakovati.

njiva

Što je avtor toga ?
Odvzem avtobusa?
Tej nema pojma,kak se napiše poročilo,sigurno so policisti nej tak napisali.

stara (nepreverjen)

Jaz ju razumem...mladost je norost...Jaz sem pa stara, a sem še vedno za avanture. Ta dva pa bosta nepremišljeno dejanje pač žal tako ali drugače plačala. Hudo je, ker nista predvidela materialne škode.

dušan mil (nepreverjen)

Pa ka to sobotainfo objavlja ka se dogaja na Koroškem .

jasamšef (nepreverjen)

ta dva sta bola sigurno lolek in bolek.

kar ena (nepreverjen)

in pridrveli so gasilci in odklopili akomolatur

Starejše novice