Član SD Štefan Kovač Turnišče in pripadnik Športne enote Slovenske vojske Robi Markoja je na na svetovnem vojaškem prvenstvu v streljanju, ki poteka v brazilskem Rio de Janeiru, postal svetovni podprvak.

Robi Markoja je bil na današnji tekmi v trojnem položaju na 300 metrov po klečečem in ležečem položaju celo v vodstvu. V prvih dvajsetih strelih je zadel le tri devetke in vse preostale desetke, v nadaljevanju pa je bilo njegovo streljanje brezhibno, saj je zadel dve seriji desetic. 

Srebro, ki se sveti kot zlato!

Po dveh tretjinah tekme je bil strelec iz Gomilice v občini Turnišče celo v vodstvu, nato pa je moral stoje priznati premoč kolegu iz avstrijske vojske Bernardu Picklu, ki je postal svetovni vojaški prvak. Avstrijec je bil s 588 krogi od Markoje boljši le za dva kroga, Brazilec Eduardo Sampaio pa je na tretjem zadel 582 kroga.

»Srebro se za slovenskega veterana sveti kot zlato,« je Markoji na Facebook strani Slovenske strelske novice, ki jo upravlja, čestital Rajmond Debevec.

Uspešno popravil napake iz eliminacij

Robi Markoja je na današnji tekmi kar za 16 krogov izboljšal rezultat iz včerajšnji eliminacij.

»Prav tako kot včeraj, je zaradi ekstremno visokih temperatur tudi danes bilo izredno naporno. Kljub vsemu sem se zavedal, da sem sposoben bistveno nadgraditi svoj nastop in to v vseh treh položajih,« nam je iz Brazilije sporočil Markoja.

Na podlagi uspešne analize nastopa v nedeljskih eliminacijah si je tako član Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče za vsak položaj določil tehnične popravke. Kleče je popravil predvsem proženje, leže zavzemanje položaja in stoje proženje v kombinaciji z mentalnim delom.

»Vsem popravkom sem disciplinirano sledil prav do zadnjega strela in prav to je predstavljalo ključen element današnjega uspeha,« je še povedal Robi Markoja pred svečano podelitvijo medalj.

Ormožanka Kuharič do brona

Na današnji tekmi na olimpijskem strelišču v Rio de Janeiru je tekmoval tudi Dušan Ziško iz Murske Sobote, sicer član Strelskega društva Koloman Flisar Tišina. Zadel je 552 krogov in osvojil 18. mesto

Urška Kuharič iz Ormoža je medtem v ženski konkurenci na 50 metrov leže s 625,2 krogoma le za 0,3 desetinke kroga zaostala za drugouvrščeno olimpijsko prvakinjko Nino Christen iz Švice in osvojila bron. S 628,0 krogi je svetovna vojaška prvakinja postala prav tako Švicarka Chiara Leone.

Komentarji (3)

Yuh (ni preverjeno)

Snajper

Gasilec Samo👨‍🚒 (ni preverjeno)

Kako se lahko srebro sveti kot zlato?
Bolj neumne izjave še nisem slišal.
Še manj pa verjamem, da je to rekel Debevec.
Kljub vsem bedarijam, ki jih spravi skupaj sramotainfo, pa si Robi zasluži iskrene čestitke.👍🏻

čarni vrag (ni preverjeno)

srebro se sveti
ko drek

In reply to by Gasilec Samo👨‍🚒 (ni preverjeno)

Starejše novice