Po sobotni zmagi v disciplini leže, je ekipa SD Štefan Kovač Turnišče zmagala še v trojnem položaju z MK puško. Robi Markoja je bil ob tem dvakrat posamično drugi, Leon Režonja pa v trojnem položaju tretji.

Na 33. državnem prvenstvu v streljanju s puško in pištolo na 50 metrov, ki je razpotegnjeno na minula dva vikenda potekalo na strelišču v Pragerskem, so bili izmed pomurskih strelskih ekip z desetimi posamičnimi nastopi najštevilčnejši člani Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče, ki so bili ob tem ekipno tudi najuspešnejši.

Že osmi zgodovinski naslov

V soboto so Robi Markoja, Leon Režonja in Primož Seršen z ekipnim rezultatom 1818,8 krogi suvereno zmagali leže na 50 metrov in tako osvojili skupno že osmi naslov najboljše slovenske ekipe v tej disciplini. Ob posamični zmagi Rajmonda Debevca je srebro s 617,5 krogi osvojil Markoja, Režonja pa je bil s 607,9 krogi sedmi.

Med najboljšo deseterico sta se izmed Pomurcev uvrstila še Turniščan Tadej Žalik na devetem mestu in Dušan Ziško iz Murske Sobote, ki tekmuje za SD Koloman Flisar Tišina, na desetem mestu.

Slavje v trojnem položaju z novim državnim rekordom

Strelci SD Štefan Kovač Turnišče so zmagoslavno streljali tudi v nedeljo, ko so v trojnem položaju s 1684 krogi za kar 50 krogov izboljšali ekipni državni rekord. Ta je bil v lasti Turniščanov že pred tem, saj so do danes najboljši ekipni rezultat v kombinaciji položajev kleče, leže in stoje postavili že junija na kontrolnem tekmovanju.

Trije Turniščani med prvo peterico

Posamično je Rajmond Debevec uspešno zaključil teden, ko je s svetovnim rekordom v Bakuju na 300 metrov postal svetovni prvak, z novim naslovom državnega prvaka. Dva kroga manj je dosegel Robi Markoja in tako osvojil srebro, tretje mesto pa je s 560 krogi zasedel njegov klubski kolega Leon Režonja. Uspeh Turniščanov je dopolnil Uroš Maučec s petim mestom, Dušan Ziško je bil šesti in Primož Seršen deveti.

Leže uspešni tudi mladi strelci iz Črenšovcev in Murske Sobote

Pred tednom dni so se na strelišču v Pragerskem pomerili že mladi strelci, kjer je pri starejših dečkih leže zmagala ekipa Športnega društva Črenšovci, ekipa Športno strelskega društva Murska Sobota pa je bila tretja. Prav tako tretji v posamični konkurenci je bil Samuel Gruškovnjak iz Črenšovcev.

Komentarji (1)

Igor Makari (ni preverjeno)

Čestitam vsem Pomurskim strelcem za osvojena mesta. Bravo...💪💪

Starejše novice