Foto: OK Panvita Pomgrad
Odbojkarji Panvite Pomgrad so z odliko opravili nalog na prvi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva. Triglav, ki je v rednem delu sezone dobil dve od treh tekem, je pokleknil po treh nizih.

V odbojkarskem prvenstvu so se včeraj pričeli boji za polfinalne vstopnice, Sobočani so dobili prvi obračun s kranjskim Triglavom.

Gorenjci so Mursko Soboto zapuščali po treh izgubljenih nizih, gostitelji pa so s suvereno predstavo potrdili, da so trenutno boljši tekmec. 

Čeprav so Kranjčani v rednem delu državnega prvenstva dobili drugo in tretjo medsebojno tekmo, so bili v prvem četrtfinalnem dvoboju za razred slabši tekmec.

PANVITA POMGRAD – HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV 3:0 (25:19, 25:21, 25:12)
Panvita Pomgrad:
Rajnar, Šormaz 14, Avšič, Drvarič 2, Suhadolnik 8, Rojnik 12, Kovačič, Legen, Bedrač 3, Fužir 4, Jurić 5, Vrabl, Novak. Trener: Dejan Fujs.
Triglav: Ibrišimović 2, Nanut 7, Glamočanin 2, Tučen 6, Snedec, Šikanič 2, Mali 5, Adžović, Jovović 9, Fajfar, Rotar. Trener: Sašo Rop.

Hitro zatrli gorenjske upe

Domačini so odlično odprli že prvi niz, saj so po dveh blokih Urbana Drvariča vodili s 5:0. Triglav se je po bloku Maja Nanuta približal na 7:5, po odmoru Dejana Fujsa pa so Sobočani odgovorili z delnim izidom 7:1. 

Pri izidu 14:6 je bil zmagovalec uvodnega niza praktično že znan. Gostje se niso uspeli približati na manj kot pet točk zaostanka, zmago v uvodnem nizu pa je potrdil Nenad Šormaz.

Kranjčani so si v drugem nizu privoščili še več lastnih napak, kar 13, s tem pa so Panviti Pomgrad še olajšali delo. Sašo Rop je prvi odmor v drugem nizu vzel pri domačem vodstvu s 6:2, Pomurci pa so nato dovolili, da so se Kranjčani vrnili v igro.

Fujs je po izenačenju na osmi točki posegel po odmoru, po katerem pa je Triglav prešel v vodstvo. Kranjčani so nekajkrat vodili za dve točki, po bloku Uroša Tučena pa tudi z 12:15. Gostitelji so se nato zbrali, z blokom Petra Jurića izenačili na 16:16 in v končnici pokazali več zbranosti. Žan Bedrač je napadel za 22:20, po točki Jurića pa je Urban Fužir izkoristil drugo zaključno žogo.

Nekoliko bolj izenačen drugi niz je bil dobro opozorilo za domače odbojkarje, ki so tretjega odprli z izidom 9:2. Po napadu Jakoba Rojnika so Sobočani vodili za deset točk, s 15:5, v drugi polovici zadnjega niza pa so še povišali svojo prednost.

Nenad Šormaz, ki je v zadnjem nizu blestel s sedmimi točkami, je z dvema zaporednima napadoma priigral zaključno žogo, domačini pa so po neuspešnem napadu Jureta Glamočanina izkoristili drugo.

Tudi Fujs presenečen nad gladko zmago 

»Tudi sam sem nekoliko presenečen nad zmago s tako visokim rezultatom, saj so Kranjčani vedno neugoden nasprotnik. Moram pohvaliti ekipo, ki se je držala vseh navodil in napotkov, s katerimi smo se pripravljali na tekmo. 

Taktično smo odigrali eno boljših, če ne celo najboljšo tekmo v sezoni. Pokazali smo disciplino, kakovost ter predvsem veliko željo in borbenost,« je bil po gladki zmagi zadovoljen domači trener Dejan Fujs.

V domači zasedbi se je s 14 točkami izkazal izkušeni Nenad Šormaz, dve manj je dodal Jakob Rojnik. Izpostaviti velja tudi mladega Vida Suhadolnika, ki je vknjižil osem točk, tudi tri bloke.

Pri gostih bi težko našli razpoloženega posameznika. Še najboljši je bil z devetimi točkami Đorđe Jovović, a je Črnogorec, sicer najučinkovitejši posameznik prvenstva, zaostal za svojim povprečjem.

»Nimam dosti povedati, razen pohvaliti dobre igre domačinov. Morda smo dobro igrali zgolj pol niza, to pa je tudi vse. Kaj več od poraza si za to danes nismo zaslužili. 

Edina dobra stvar tega je, da slabše verjetno ne moremo igrati, tako da upam, da se še vrnemo v Mursko Soboto na tretjo tekmo. Domačini so bili mentalno izjemno močni, ali se bomo mi do srede zbudili, pa je odvisno od nas,« je po porazu priznal kranjski strateg Sašo Rop.

Druga četrtfinalna tekma bo že v sredo odigrana v Kranju, morebitna tretja pa v soboto znova v Murski Soboti.

Komentarji (3)

1235678 (ni preverjeno)

bravo

Pp (ni preverjeno)

Tak se špila 💪

ati (ni preverjeno)

Tudi na drugi tekmi so bili odlični. Enega niza niso bili sposobni osvojiti. Kako je mogoč takšen preobrat.

Starejše novice