Slika je simbolična.
Po štirih letih premora se v Ljutomer ponovno vrača tradicionalni Zobl žur, tokrat v jubilejni 10. izvedbi.

Prleški študentski klub je po štirih letih premora zaradi epidemije in kadrovskih težav navdušil z novico, da se v Ljutomer vrača 10. tradicionalni Zobl žur. 

Vrača se najbolj nora »prleška fešta«

»Po štirih letih premora se vračamo z že 10. tradicionalnim Zobl žurom – najbolj noro prleško fešto, na kateri ne smejo manjkati naše tradicionalne jedi, žlahtna kapljica, dobra glasba in seveda ti, ka ti kakšen štempel slučejno ne sfali,« so sporočili na družbenem omrežju Facebook. 

Organizatorje smo povprašali o tem, zakaj so se po štirih letih ponovno odločili za organizacijo tradicionalnega Zobl žura in kaj vse pripravljajo. 

»En izmed naših najpomembnejših ciljev je bil, da spet organiziramo Zobl žur«

Kot so nam pojasnili, so lani rešili kadrovske težave in sestavili novo ekipo. Že na prvih sestankih so prišli do sklepa, da je vrnitev Zobl žura ena izmed pomembnejših prioritet. 

»Ko smo se lani poleti prvič sestali v novi sestavi, je bil en izmed naših najpomembnejših ciljev to, da spet organiziramo Zobl žur. Ta je bil pred časom, skozi vso leto, organiziran celo na treh lokacijah, v Ljubljani, Mariboru ter Ljutomeru.

Prišli smo do ugotovitve, da je najpomembnejše to, da damo domačemu kraju in ljudem eno pravo študentsko fešto, z dobro glasbo in vinom ter seveda s tradicionalnima zoblom in lükom. Na podlagi tega smo se odločili jubilejni Zobl žur izpeljati v Ljutomeru,« so za Sobotainfo pojasnili v Prleškem študentskem klubu.

Kakšen bo program 10. Zobl žura?

Kot se za jubilejno vrnitev Zobl žura tudi spodobi, so se organizatorji potrudili, da so pripravili pester glasbeni in spremljevalni program.

Obiskovalce bo najprej ogrela skupina Blue Planet, nato pa bodo nastopili domačini Samo Budna & band, ki so že stalnica na Zobl žuru. Sledila bo legendarna slovenska rock skupina Mi2. Ob vsem tem pa ne bo manjkal niti pester in zanimiv spremljevalni program.

Med novostmi pa je tudi to, da se seli 10. Tradicionalni Zobl žur na novo lokacijo - v ŠIC Ljutomer: »Zobl žur se bo letos prvič zgodil na drugi lokaciji, kot do sedaj. Vedno je bil v diskoteki Oxygen. Ker te več ni, smo dogodek prestavili v športno dvorano ŠIC Ljutomer. Za to gre osebna zahvala občini Ljutomer, ki nam je to omogočila.«

Zanimanje veliko, prvi paket kart pošel v desetih dneh

Za konec smo organizatorje povprašali še, kakšen je po štirih letih odziv s strani obiskovalcev. Kot so odgovorili, je zanimanje za 10. Zobl žur preseglo pričakovanja. Prvi paket kart je pošel v zgolj desetih dneh.

»Karte so že v polni prodaji. Prvi paket early bird kart smo prodali v slabih desetih dnevih,« so dejali v Prleškem študentskem klubu.

Ampak brez skrbi, karte so še vedno na voljo. Kupite jih lahko na vseh bencinskih servisih OMV, v trafikah 3DVA, v Ljutomeru v London by Gaš in pri promotorjih Prleškega študentskega kluba v Mariboru in Ljubljani.

Več informacij o samem dogodku pa lahko najdete tukaj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice