FOTO: Jure Banfi
Odbojkarji Panvite Pomgrad so niz zmag podaljšali tudi v tretjem krogu državnega prvenstva. Prekmurci so s 3:1 ugnali Črnuče, pred odhodom na Finsko pa so skočili na drugo mesto ligaške lestvice.

Soboški odbojkarji so na prvi domači ligaški preizkušnji slavili novo zmago. Po dveh gostovanjih - najprej je padel Maribor, nato še Fužinar - so na prekmurskem parketu klonile Črnuče.

Četudi trener Dejan Fujs ni bil najbolj zadovoljen s predstavo nekaterih posameznikov, v dvorani Osnovne šole Murska Sobota I po ljubljanski zmagi v drugem nizu srečanja ni bilo presenečenja.

Gostitelji so se kljub nekaj nihanjem zbrali in vknjižili nove tri točke, s skupno devetimi pa zaostajajo zgolj za ACH Volleyjem, ki je v tretjem krogu prvenstva dobil derbi s Kamničani.

PANVITA POMGRAD - ČRNUČE 3:1 (25:23, 17:25, 25:22, 25:17)
Panvita Pomgrad:
Rajnar, Šormaz 10, Avšič, Drvarič 2, Suhadolnik, Rojnik 19, Kovačič 3, Legen, Milovanović 15, Bedrač 5, Fužir 11, Vrabl, Novak. Trener: Dejan Fujs. 
Črnuče: Mihelčič 1, Prevorčnik, Rojnik 11, Oman 6, Sešek 11, Marovt 1, Jančič 2, Valenčič 15, Vilar, Ramšak, Češnovar 7, Karadža Pevc, Verdinek. Trener: Iztok Kšela

Črnuče so bile žilav tekmec

Sobočani so na krilih evropske zmage udarno vstopili v srečanje s Črnučami, ki so sezono pravtako odprle z dvema zmagama. V prvem nizu je z osmimi točkami blestel Marko Milovanović, gostitelji pa so povedli z 10:6, a so nato Ljubljančani izenačili in Dejana Fujsa prisilili v odmor.

Čeprav so domači nato znova povedli, se gostje niso predali, saj so se tudi po prekmurskem vodstvu z 22:17 približali na 24:23. Zaključno žogo za zmago v prvem nizu je izkoristil Nenad Šormaz.

Tudi drugi niz je postregel z izenačeno igro, gostje pa so po štirih začetnih udarci Matica Češnovarja povedli z 12:15, v nadaljevanju pa so prišli do vodstva s 13:20, ekipa Panvite Pomgrad pa zaostanka ni uspela nadomestiti.

Prekmurci so tretji niz pričeli z Urbanom Fužirjem, ki je zamenjal Nenada Šormaza in ekipi s štirimi točkami pomagal do vodstva z 2:1 v nizih. Četa Dejana Fujsa se je hitro odlepila, Črnuče pa so pri rezultatu 16:12 dosegle dve zaporedni točki in se približale. 

Čeprav je soboška ekipa po napadu Jakoba Rojnika povedla z 21:17, niz po dveh ljubljanskih točkah še ni bil odločen. Kljub temu so bili gostitelji v končnici bolj zbrani, s točko Urbana Fužirja pa so dobili tretji niz.

Črnučani so zadnji niz odprli z zaostankom 5:2, a so z napadom Matica Češnovarja spet dihali za ovratnik domačinov (11:10). Sobočani so do občutnejše prednosti prišli po dveh zaporednih točkah Marka Milovanovića, po njegovem asu je bilo 17:13, dvoboj pa je bil odločen po šestih zaporednih točkah za vodstvo 22:15.

Fujs kritičen do izkušenega Šormaza

»Pišemo si tri točke za zmago in to je je najbolj važno. Določeni igralci so me razočarali, saj niso bili pripravljeni, kot se od njih pričakuje, bili so nervozni, mislili so, da se bo ta tekma odvila sama od sebe. 

Čestitam tistim, ki so odigrali tako, kot morajo in nadoknadili manko slabših. Znova je odlično tekmo odigral Rojnik, tudi Fužir je po zamenjavi danes skromnega Šormaza dvignil ekipo in odigral odlično,« je po tekmi dejal Dejan Fujs.

Trener soboškega kluba je izpostavil Jakoba Rojnika, ki je bil z 19 točkami znova najboljši mož svoje ekipe. Urban Fužir, ki se je izkazal že na evropski tekmi, je zbral 11 točk, pri 15 se je zaustavil Marko Milovanović. Pri gostih jih je toliko nabral Martin Valenčič.

Soboške odbojkarje dvojni spored čaka tudi v prihajajočem tednu. Še pred nedeljskim gostovanjem v Kanalu, pri Salonitu, jih čaka dolga pot na Finsko, kjer bo odigrana povratna tekma s Kokkolo Tiikerit.

Spomnimo, Panvita Pomgrad je prvo tekmo po preobratu dobila s 3:2, v četrtkovem spopadu na Finskem pa za napredovanje potrebuje novo zmago.

Komentarji (1)

212 (ni preverjeno)

bravo

Starejše novice