Pred dnevi so priprave na novo sezono pričeli tudi drugoligaši, rokave so zavihali tudi Lendavčani. Nafta se bo v sezono 2022/23 podala z novim kapetanom, saj je Vedran Vinko slekel modri dres.

Vedran Vinko ni več nogometaš lendavske Nafte, so danes potrdili v taboru modrih. Zdaj že bivši kapetan Lendavčanov se je odločil poiskati nove izzive.

Dolgoletni član Nafte je v zadnjih sezonah veljal za enega od simbolov lendavskega kluba, v katerem je preživel večji del svoje kariere, v kateri je sicer igral še za Muro, preizkusil pa se je tudi v Franciji in Avstriji.

Ostaja trener v klubski akademiji

Dvaintridesetletnik je bil ob Mitji Noviniču v zadnji sezoni praktično edini domačin iz okolice Lendave, ki je odigral vidnejšo vlogo v sredini z bogato finančno podporo madžarske države.

Otrok lendavskega kluba je za Nafto odigral kar 195 uradnih, 60 tudi v prvoligaški konkurenci, v modri opravi pa se je veselil 60 zadetkov.

Čeprav v prihodnje ne bo več del igralske zasedbe, pa bo Vinko ostal trener v mladinski akademiji, so še sporočili iz Lendave, ki jo je zapustil tudi vratar Marko Galoši.

V novo sezono z močno spremenjeno ekipo

V Lendavi se je to poletje zgodilo že precej kadrovskih sprememb, prve že pred pričetkom priprav, ki potekajo pod vodstvom dosedanjega trenerja Gaborja Boera

Aljaž Cotman, David Zana, Daniel Fekete in Gergö Bolla so se z Nafto razšli že pred uvodnim treningom, Daniel Nemeth, Erik Nemeth, Bence Szabo in Oleksandr Safronov pa so priprave pričeli z ZTE-jem.

Lendavčani so kadrovali tudi v smeri prihodov. Nemško-hrvaški napadalec Dragan Brkić je nazadnje igral za Brežice, branilec Blaž Urh pa se je v Prekmurje preselil iz sežanskega Tabora.

Devetnajstletni napadalec Haris Sadiković je spomladi kot posojeni član ljubljanske Olimpije igral za Primorje, kot zadnji pa se je ekipi pridružil leto starejši madžarski branilec David Zoltan.

Po nastopanju za Koper in ZTE sta se v Lendavo vrnila tudi Stjepan Oštrek in Mihael Rebernik, prvo profesionalno pogodbo pa je podpisal 17-letni Niko Zamuda, ki je bil priključen članskemu moštvu.

Bo Nafta po bledih rezultatih v zaključku zadnje sezone v prihodnjih mesecih posegla višje na lestvici 2. SNL?

Komentarji (5)

1919 (ni preverjeno)

Z NAFTO je definitivno KONEC. V 2.snl samo borba za sredino lestvice. 1.snl NIKOLI VEČ. Počasi zmanjkuje ORBÁN penezov. Mladina v Lendavi pa ima tako ali tako samo "šajtrave" noge. Sami DEBELUHI.

tutu (ni preverjeno)

Pri Nafti me pa resan zanima, kak dugo do Madžari še meli volou čakati. Glede na to, kakšne investicije se dogajajo in kakšen je proračun, bi že par let nazaj mogli biti v prvoj ligi, a do zdaj še niti blizu nejso bili...

Amigo (ni preverjeno)

To je sobotainfo, nej mađarinfo! Naj se te z maloga kluba ukvarjajo z nami!

Z2 (ni preverjeno)

Dokler bo g. BUKOVEC JANOŠ PA ŠE PAR TAKIH DEBELO MASTIL IZ PRORAČUNA NK.NAFTE PA IGRALI SE BOMO LUKSUZA PREVAŽANJE FROCOV IZ BAKOVEC IŽAKOVEC ČAKOVEC IZ ZALAEGERSZEGA ITD PENEZ BO TEKLO VEN ZA KONBI PREVOZE. 4 KONBIJI FURAJO FROCE.OPA DA IZ DOLGE VASI PA IZ ČENTIBE SMRKCI NEVEJO IT NA TRENIG SAMI DOSTA SRAMOTNO. TE ŠMRKLAVCI SE OBNAŠAJO TAK ČE BI BILI PROFIČI. NO DA NEGOVORIM O PRANJU PENEZ IN B.J. NA ČELU.

Naftaš (ni preverjeno)

Gasi klub, ko izadje zadnji neka zatvori vrata

Starejše novice