Ustanovljena nacionalna skupina za koordinacijo sprejemov in posteljnih kapacitet za covidne bolnike.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je v torek imenoval nacionalno skupino za koordinacijo sprejemov in posteljnih kapacitet za covidne bolnike, ki jo bo vodil Matjaž Jereb iz UKC Ljubljana.

Prva navodila za obravnavo covidnih pacientov v zdravstvenem sistemu bodo po besedah ministra v zdravstvu prejeli v četrtek, je danes napovedal minister.

Covid-19 bodo umestili v obstoječi zdravstveni sistem

Bešič Loredan je na današnji novinarski konferenci dejal, da se pri obvladovanju epidemije zavedajo tako vloge Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) kot tudi vloge ministrstva za zdravje, zato so v torek imenovali nacionalno skupino za koordinacijo sprejemov in posteljnih kapacitet za covidne bolnike.

Gre za jasno razmejitev med posvetovalno skupino za covid-19, ki jo na NIJZ vodi predstojnik centra za nalezljive bolezni Mario Fafangel, je dejal minister.

»Na strani ministrstva za zdravje je, da zagotovimo ustrezne kapacitete s strani zdravstvenega sistema, da pomirimo ljudi, da ne delamo več nekih izrednih razmer, ampak je naš namen ta, da covid-19 umestimo v obstoječi zdravstveni sistem, da ljudem sporočimo, da smo pripravljeni tudi na najbolj črn scenarij, če bi se pojavil,«je dejal Bešič Loredan.

Oblikovali bodo jasna navodila

Skupina za koordinacijo sprejemov in posteljnih kapacitet za covidne bolnike bo oblikovala jasna navodila, kako obravnavati bolnike s potrjeno koronavirusno okužbo in kako bolnike s simptomi okužbe.

Skupina se bo sestajala enkrat tedensko, prva navodila pa lahko zdravstvene ustanove po besedah ministra pričakujejo že v četrtek.

Skupino poleg vodje oddelka za intenzivno terapijo na kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetne kliničnega centra (UKC) Ljubljana Matjaža Jereba sestavljajo zdravniki različnih specialnosti.

V skupini številni specialisti

Med njimi so specialistka družinske in urgentne medicine Renata Rajapakse, ki bo skrbela za primarno raven, zdravnica družinske medicine Tanja Petkovič, ki bo skrbela za domove za starejše, in Polona Gams iz Kirurgije Bitenc kot predstavnica mladih zdravnikov.

Poleg njih so v skupini še infektologinja v UKC Ljubljana Tadeja Kotar in ortoped Matjaž Vogrin, ki bosta skrbela za postelje na navadnih oddelkih, specialistka interne in intenzivne medicine v UKC Maribor Alenka Strdin Košir pa bo bdela na kapacitetami intenzivnih postelj za covidne bolnike.

Predstavnica zdravstvene nege skupini je Janja Perme Hajdinjak, sicer zaposlena na ljubljanski infekcijski kliniki. Za organizacijski del bo še naprej skrbel predstojnik urgentnega centra Splošne bolnišnice Jesenice Robert Carotta, skupaj z zaposleno na ministrstvu za zdravje Biserko Simšič.

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gees (nepreverjen)

Tak da de covid tuj priso z dopusta na jesen? Gda se nase vrlo zdravstvo vrne, pa do ubozci pa fejst trpeli po praznih bolnisnicah ter prestevali dodatke ter kelko davka do se na te racun dobili vrnjenoga, delavci pa naj bi se duze delali do penzije pa te razvrat placevali!

100-100 (nepreverjen)

Ednostavno ne razmin, nigdar tüj ne mo razmo, zakoj smo Prekmurci gratali takši norčeki. Celi svejt je v ognji, vojne, lakote, požari, povodnji, nesreče betegi. Fse ka se dogaja negeramo, toga nega, tou so si zmisloli. V istini pa lidge merajo, mi pa si oči zatiskavlemo, razen gda ide za nas osebno ali pa domače. Te začamo vörvati, pejnez je več nej pomemben, iščemo sefele lüknje, nosimo cekre doktoron, fse bi napravili.

In reply to by Gees (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Vmirajo ja, cepivo je vrag.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

lčpaaa (nepreverjen)

če bi se pojavil.??
Ne, ne bo se pojavil, rezen če boste vi tako hoteli. Ampak vam bo težko, ker so ljudje spregledali prevaro in čedlaje več se jih ne pusti vleči za nos in ne dovolijo si več vbrizgat zvarka ki ima velike stranske posledice, tudi pri nekaterih smrt.

tako je bilo (nepreverjen)

v prevodu: vsak mesec je šel PV po modre nasvete in plava navodila vdLeynove, ki je preverjala, ali se vsi držijo W.EF & W.HO plana ter jim dala smernice za naslednji mesec. In to pove vse tudi o naivnosti in kratkovidnosti naše 'stroke', ki je zvesto izpolnjevala vse naročeno
bomo videli kako boste VI hoteli izvajat tiranijo we.f in wh.o??

321211 (nepreverjen)

na splošno. novinarji, ki bi morali imeti vgrajen sistem vrtanja v to, kar se uradno objavlja,ki naj bi preverili izjave, ki vplivajo na življenja ljudi okoli,ponavlja to, kar jim je bilo posredovano. Brez vprašanja spodbijajo dvom, ki bi ga sami morali imeti. Malo neprofesionalno.

ne.ne.ne (nepreverjen)

Dr. Malone - inventor of the mRNA tech that was used by Pfizer and Moderna to develop their covid injections:
"The more DOSES you receive..., the HIGHER your RISK for INFECTIONS, DISEASE and DEATH compared to the unvaccinated."
"Več ODMERKOV ko prejmete..., VEČJE je TVEGANJE OKUŽB, BOLEZNI in SMRTI v primerjavi z necepljenimi."

Analize ogromnih količin raztresenih podatkov po različnih državah vseeno kažejo v tole smer.

Bindi (nepreverjen)

Ka vse vorvlete eni. Stroki, dejstvom nič, vorvlete pa tome, ka na fb pa yt nesce povej …. Smešno, če ne bi delali škode.

In reply to by ne.ne.ne (nepreverjen)

03332 (nepreverjen)

to je stroka, samo ker ni po TV, zate ne šteje, na tisto tvojo plačano stroko s strani farmacije, ki je izgubila vso kredibilnost se pa po domače poser...
Naj potem tvoja kao stroka, pove zakaj v zadnjih 9 mesecih toliko mrtvorojenih otrok?? pri cepljenih mamicah

In reply to by Bindi (nepreverjen)

asdasd (nepreverjen)

Minister za zdravje sporoča: Smo pripravljeni tudi na najbolj črn scenarij, pogrebna podjetja bodo podaljšala delovni čas, uvedli bomo delovne sobote, po potrebi tudi nedelje !

niko.roa (nepreverjen)

težava je pri cepljenih, večkrat ko je bil cepljen, slabši imunski sistem ima. Ne gre za noben kovid, ker ta ni bil dokazan, gre za goljufijo farmacevtske mafije, ki ji NIČ zahtevala in pritiskala da se ljudje cepijo in ti so zdaj zelo ogroženi in 95% cepljenih je v bolnici- samo 5% je necepljenih. Težava še večja po november- december, ko bodo res začeli respiratorni virusi - takrat pa bo štala za cepljene! Vsi cepljeni si že zdaj začnite krepiti imunski sistem!

poklaiac (nepreverjen)

poklic zdravnik, novinar, profesor so največj v zadnjih letih izgubili na ugledu in spoštovanju, so že tam kot politiki, tega si več ne bodo povrnili vsaj 2 generaciji ne.

ne maskam (nepreverjen)

Nej čűdno ,da je tak .Dva tedna že opažam po raznih trgovinah po Soboti ka blesavi narod nosi maske tudi v avtojih jih imajo gor .Ka je ljudem ne vem .Kot vidimo ne bo dugo tak kak je .Banda nűca covid dodatke in spet bo kot je bilo .Ne mislite tisti ,ki ližete rit Golobečemi ka ne bo uvedel mask motite se zapomnite si .

edenpajdaš (nepreverjen)

Pred kakšnin kednon je mrou eden znanij zdravilcov, antivakser doma s Sobote. Kovid ga je bujo ! J.K. počivaj v meri, samo dobro ščen ten šteri nevörvlejo, nikomi nikaj slaboga. Ovači pa , kak fsaki šče san.

Ohjoj (nepreverjen)

Haha, Z ali ZARADI? Je ZELO razlika! Kak je te kot necepljen preživa 2 leti, ostali necepljeni še zaj ležijo na ulicah. Nekši medicinski fenomen.

In reply to by edenpajdaš (nepreverjen)

5432 (nepreverjen)

Ne lazi, fake, zaradi covida ni noben umrl. Se pa strinjam, edino pravilno, vsak sam kakor hoce, pa se naj odloci.

In reply to by edenpajdaš (nepreverjen)

Ministree (nepreverjen)

Kladivo odgovornosti: Minister za zdravje potrdil – zdravniki so odgovorni za škodo, ki jo povzročijo cepiva

čarni vrag (nepreverjen)

Lepo se vidi v Nemčiji. V nekdanji Vzhodni Nemčiji, ljudje menje padajo na cepilno propagando. Pa se jih je menje cepilo. Zdaj pa gledaj vraga, tan je zdaj najmenje okuženih v cejloj Nemčiji. Več cepljenih, več okuženih. Cepljenje je v hlače vrezalo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice