Foto: Jure Banfi
Muraši po porazu z Bravom nimajo veliko časa za celjenje ran, saj že nedelja prinaša novo zahtevno preizkušnjo. Rogaška je po treh zaporednih zmagah najbolj vroča ekipa pomladi, kaj pred spopadom dveh črno-belih zasedb pravi soboški strateg Tonči Žlogar?

Potrebno bo pokazati karakter, se pred zahtevnim gostovanjem v Rogaški Slatini zaveda tudi Tonči Žlogar.

Muraši serijo štirih gostovanj odpirajo z nedeljsko tekmo na Obsoteljskem, pri letošnjem novincu v Prvi ligi Telemach, ki pa spomladi igra kot prerojen. Slatinčani so ob pokalnem slavju v Lendavi nanizali štiri zaporedne zmage, po Kopru in Radomljah so v prvenstvu na kolena spravili še Aluminij.

Ekipa trenerja Oskarja Drobneta je s 14 točkami v nadaljevanju prvenstva najboljša ekipa pomladi, Mura pa z dvema spomladanskim remijema - ob dejstvu, da odločitev disciplinskega sodnika NZS o tekmi z Mariborom še ni pravnomočna - najskromnejša zasedba lige.

»Pomembna tekma. Brez utvar, trenutno moramo gledati ekipe, ki so za nami. To je prva takšna tekma, da izplavamo iz trenutnega položaja. Težka tekma proti ekipi s štirimi zaporednimi zmagami, vendar moramo biti osredotočeni nase in se odzvati. Odigrati moramo bolj kompaktno in agresivno kot večji del tekme z Bravom,« pred nedeljsko tekmo poudarja Tonči Žlogar.

Prihaja do mentalne blokade

»Pred srečanjem z Bravom na treningih ni delovalo, da bo tako. Prihaja do mentalne blokade, ko fantje fizično niso na najvišji ravni, imajo težavo z izpolnjevanjem določenih nalog.

Na tekmi z Bravom smo zašli v težave, srečanje smo analizirali, vendar je brezpredmetno jokati in stokati. Potrebno je začeti zbirati točke in zmagovati, vse je pa na nas, če si sami ne bomo pomagali, nam ne bo nihče drugi,« je Žlogar ponovil besede, ki jih je izrekel po sredinem porazu.

Strateg Mure je po srečanju z Ljubljančani izpostavil tudi karakter, marsikateri privrženec Mure pa ob pogledu proti Rogaški Slatini meni, da bo potrebno nedeljski spopad odigrati tudi nekoliko na »jezo«.

Kakšen pa bo recept Tončija Žlogarja? Primorec na klopi črno-belih iz Fazanerije izpostavlja predvsem osredotočenost vseh posameznikov in agresivnost v dvobojih:

»Kako priti do zmage? Ko imamo dobre trenutke, moramo to izkoristiti in doseči zadetek, v trenutkih, ko trpimo, pa nasprotniku ne smemo dovoliti gola, saj nas to samo še bolj potolče.

Mislim, da je pot do tega v osredotočenosti vsakega posameznika na svojo nalogo na igrišču. Biti moramo maksimalno agresivno in potem lahko pričakujemo, da bomo tekmo zmagali. Druge poti ni.«

Odgovoriti z enako mero agresivnosti

»Rogaška je v dobrem trenutku, igra zelo agresivno in dobro. Oskar Drobne dela dobro delo, verjamem, da ga je delal že jeseni, zdaj pa je dobil nekaj novih igralcev in je rezultatsko veliko bolj uspešen kot jeseni.

Postaviti se moramo čvrsto in odgovoriti z enako mero agresivnosti. Na dolgi rok ne moreš računati na uspeh, če ne odgovarjaš z enako agresivnostjo in z dobivanjem dvobojev,« meni nekdanji reprezentant.

Žlogar se je po sredinem porazu z Bravom pogovoril tudi s člani navijaške skupine Black Gringos, ki so mu v včerajšnjem zapisu izrekli zaupnico in podporo, bolj kritični pa so bili do nogometašev Mure.

Navijači od nogometašev zahtevajo več požrtvovalnosti in borbe, a zgolj to v dvoboju z razigranimi Slatinčani verjetno ne bo dovolj. Tudi Žlogar priznava, da je Drobne sestavil kakovostno zasedbo:

»Imajo kakovost, zelo dobro so uigrani in imajo dober prehod. Na to se bomo pripravljali danes in jutri, ob tem pa moramo gledati tudi nase.

Ne glede na vse moramo imeti miselnost, da v igro vnesemo lasten model oziroma idejo. Zdaj se moramo še bolj prilagajati nasprotnikom, sčasoma pa bo potrebno imeti tudi svoj prepoznaven model, da se bodo tudi drugi nam prilagajali.«

Foto: Jure Banfi

Vroče občinstvo dodaten motiv?

»Vsakega mora podžgati že to, da obleče dres Mure. Več kot je ljudi, lažje in lepše je igrati, saj se nogomet igra za gledalce. Bolj kot je vroče na tribunah, je to dodaten motiv.

Kar se tiče pa igrišča, je bilo proti Radomljam že boljše kot prejšnje tekme. Na kraju samem bomo videli, kako je glede tega, tudi prilagajanje trenutnim razmeram pa je del taktike,« še pravi Žlogar.

Kot že zapisano, se Sobočani po zimskem tekmovalnem premoru na zelenici še niso veselili ligaške zmage, se lahko to spremeni v nedeljskem popoldnevu?

Dvoboj v zdraviliškem mestu se bo pričel ob 13. uri.

Komentarji (7)

Niko i ništa (ni preverjeno)

Boljše da grejo tja v Nemčavce svinje po riti praskat
kot da gredo tekmo špilati
Pubeci so sramota za futbal
Ima da jih starši razedinijo
sodišče pa jih proglasi za neprištevne

Opazovalka (ni preverjeno)

Jaz takim slabim futbalerom
NIKOLI ne bi DALA

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

Winger. (ni preverjeno)

Žlogar je pa velki šaljivec

Labod (ni preverjeno)

Igralce ne morejo pokazati požrtvovalnosti, ker niso fizično pripravljeni. Krivi pa so kondicijski trenerji v zadnjih dveh letih.

čarni vrag (ni preverjeno)

Žlogar je mogo znati, ka so Murini fusbaleri navlečeni z vseh vetrov, neuigrani, precej jih je vprašljije kvalitete in kot vrhunec vsega še fizično slabo pripravljeni. Muro čaka borba za obstanek.

?"!??"! (ni preverjeno)

Bo treba igrati proti Brdo, Jadran in Krsko..

Tari (ni preverjeno)

Malo prepozno so se spomnili kako je potrebno igrati v murinem dresu. Ne pa po načelu kar bo pa bo. Neuihrani pa so zaradi neznanja, nekvalitete, saj sploh ni igre v napadu ampak samo če uspe kontra napad. Danes poraz z 2,3 gole razlike, žal.

Starejše novice