FOTO: Jure Banfi
Mura je september odprla z zmago. Črno-beli so popravili vtis po porazu v Domžalah, v polurnem preostanku obračuna z Radomljami so dosegli dva zadetka in vknjižili drugo ligaško zmago sezone.

Sobočani so se s kompletom točk povzpeli na peto mesto lestvice, zmago nad Radomljami pa sta potrdila debitant Nardin Mulahusejnović in Mihael Klepač.

Bosansko-hercegovski napadalec je za prvi zadetek v črno-beli opravi potreboval zgolj dobre četrt ure srečanja, po podaji Žige Kousa je z bližine zadel za prvo vodstvo Mure na tekmi, saj so Radomlje pred prekinitvijo dvakrat povedle.

Tudi pri zadetku za končnih 4:2 je podal Žiga Kous, pozabljen od Radomljanov pa je v polno meril Mihael Klepač in razrešil še zadnje dvome o zmagovalcu.

Debitant vesel zadetka in zmage

»Najbolj pomembno je bilo, da zmagamo tekmo. S soigralci in navijači smo zelo veseli. Tekma je bila specifična, vedeli smo, da jo moramo dobiti v pol ure. Tako smo se tudi postavili in opravili svoje,« je dejal Nardin Mulahusejnović.

Visokoraslemu napadalcu, ki se je ekipi pridružil v sredo, z ekipo pa je opravil zgolj en trening, ni bilo potrebno čakati prav dolgo, da so tribune Fazanerije vzklikale njegovo ime. 

Nekdanji napadalec Maribora in Kopra je bil vesel odziva navijačev:

»Občutek je odličen, navijačev je bilo veliko, kar je zelo lepo. Nekajkrat sem že povedal, da imamo fantastične navijače, najbolj pomembno pa je, da smo zmagali tekmo. Verjamem, da so poleg mene srečni tudi navijači.«

Naprej s hladno glavo

»Vsaka tekma je zgodba zase, tako se bomo tudi postavili. Niti ena tekma ni lahka, na to bomo pripravljeni. Naprej gremo s hladno glavo, moramo pa zmagovati,« opozarja Nardin.

Triindvajsetletnik se je v Mursko Soboto preselil z velikimi pričakovanji, tudi Ante Šimundža pričakuje, da bo gonilna sila napada. Tega se zaveda tudi v Gračanici rojeni mož:

»Zato sem pripeljal, tukaj sem, da pomagam ekipi, dosegam zadetke in zmagujemo tekme. Vesel sem, da je tako.«

Zadetki prinesli samozavest

Zmage je bil vesel tudi Ante Šimundža, ki je po tekmi še enkrat ponovil, da se je prvič znašel v takšnem položaju, ko se je dvoboj z ničle pričel v 59. minuti.

Misija »zadnja tretjina« je bila uspešna. Čeprav so Sobočani pred avgustovsko prekinitvijo tekme dvakrat zaostajali, so se po dveh današnjih zadetkih razveselili zmage.

Zmaga, ki je pomembna tudi zaradi psihološke priprave na jesenske izzive. Ekipo namreč zdaj čakata dva prosta dneva, s ponedeljkom pa se pričenja nov cikel treningov. Šimundža namreč priznava, da mora moštvo še precej garati, da pride na nivo, ki ga je sposobno.

»Glede na rezultat bi dejal, da nam je uspelo. Pomembno je bilo, da nismo divjali. Če bi šli od začetka na glavo, bi se lahko zgodilo, da nas kaj preseka, lahko bi prešli v krč. 

Fantje so stopnjevali ritem, z zadetki pa smo dobili potrebno samozavest in tekmo oddelali, kot je treba,« o tekmi še pove strateg Mure.

Napadalec z dodano vrednostjo

Mariborčan je bil vesel tudi uspešnega debija Nardina Mulahusejnovića:

»Za vsakega napadalca je pomembno, da zadane ali asistira. S tem dviga samozavest sebi in ekipi. Nardin se je zelo hitro vklopil v filozofijo, saj je z nami opravil zgolj en trening. 

Pokazal je, da bo dodana vrednost. Z njegove strani pričakujem zelo trdo delo, da bi tudi drugi napadalci prišli do tega, da zavihajo rokave, če želijo iskati prostor pod soncem.«

Več časa za trening

Šimundža priznava, da je najtežji ritem tekem - Mura je vse od julija igrala dve tekmi tedensko - mimo, v prihodnjih tednih bo več časa tudi za treniranje, ponavljanje principov in uvajanje novitet.

Ekipo jeseni ob domači fronti čakajo tudi evropske obveznosti, zato bo ob širini ekipe prav prišel vsak igralec, ki bo v danem trenutku na voljo za nastop.

»Zadovoljen sem s širino kadra, že prej sem bil. Že dve leti smo iskali napadalca, zdaj nam je to uspelo, našli smo strelca. Ni vse zgolj na Nardinu, temveč na celotni ekipi, ki to potrebuje. 

Od prihoda Nardina je zelo pomembno, da bodo tudi napadalci željo po dokazovanju, saj bomo potrebovali vse, ne zgolj enega. Skozi tekme se je že pokazalo, da bomo potrebovali tudi tiste, ki danes niso v kadru.

V vsakem primeru je njegov prihod zelo dobrodošel za celotno ekipo,« je še dodal trener državnih prvakov.

Državno prvenstvo se za Muro nadaljuje v soboto, ko v Fazanerijo prihaja ljubljanska Olimpija.

Komentarji (13)

GRINGOSEK (ni preverjeno)

tak je NARDIM! PUNO USPEHA IN SREČE pri NŠ MURI!!!

Montenegrini (ni preverjeno)

alo/vesti/politika/seselj-izneo-sve-na-sto-sad-je-sve-jasno-izdajnik-srpskog-roda-dobio-milione-od-siptara-muslimana-i-mila-dukanovica

In reply to by GRINGOSEK (ni preverjeno)

tanja flaškon (ni preverjeno)

Moj do jebač Dejan svinjsko glavi se Je cepil sedaj se mi pa ne digne več Za ženskih Pedra bo že dober. Ga bom prodala administratorji in njegovim lastniki da ga guzita od poxadi

In reply to by Montenegrini (ni preverjeno)

dejan svinskoglavi (ni preverjeno)

Prodaj ti svojo mamo

In reply to by tanja flaškon (ni preverjeno)

GRINGOSEK (ni preverjeno)

pardon: NARDIN.

Jug (ni preverjeno)

🖤🤍SREČNO🖤🤍

Lenuhi (ni preverjeno)

To pa je okrepitev čestitke za otvoritveno tekmo in na njej gol.
Vendar je NARDIN fenomenalni igralec da lahko v sezoni 2021~22 v PSL. 5. KROGU igra na dveh tekmah v Ljubljani in Soboti in za dva ekipi 72 min. za Koper in 30 min. za Muro

Nzs (ni preverjeno)

Pravilnik si si prešto?

In reply to by Lenuhi (ni preverjeno)

Čergoli (ni preverjeno)

Pred Murini vrati se nahaja tudi Fejsulo Mula......kaj pravite??? Prosim komentarje........hvala

Aaaa (ni preverjeno)

Čergoli evo ti komentar tvoj komentar se pove o tvojon iq.

In reply to by Čergoli (ni preverjeno)

gelif (ni preverjeno)

Premagali bodočega drugoligaša-

sijo1972 (ni preverjeno)

Hvala ti Nardin, da si prišel v našo Muro in prepričan sem da boš v letošnji ligi prvi strelec prvenstva, saj ima Mura zelo dobro ekipo, ki je potrebovala le še takšnega napadalca. Idemoooooooooo Mura.

Lolll (ni preverjeno)

Kak je pa zaj s tistimi grafitti ka so jih BG po soboti napravili? So jih ze spucali?

Starejše novice