Foto: KMN Meteorplast
Ljutomerski Meteorplast ostaja v igri za polfinale državnega prvenstva. Povratna tekma z Extremom je postregla s pravo dramo, saj so Prleki nadaljevanje četrtfinalne serije priigrali po izvajanju kazenskih udarcev.

Dvoboji ljutomerskega Meteorplasta in Extrema so v letošnji sezoni izjemno zanimivi, nič drugače ni bilo niti na povratni četrtfinalni tekmi državnega prvenstva.

Ljutomerčani so si pred dobrim tednom privoščili nepričakovano gladek poraz na domačem igrišču, zato je v Sodražici za nadaljevanje sezone štela zgolj zmaga. Pred kar 450 gledalci ni bilo lahko, Prleki pa so si zmago priigrali po kazenskih udarcih.

Redni del dvoboja se je končal z rezultatom 1:1, pri kazenskih udarcih pa so bili uspešnejši Ljutomerčani, ki so slavili z izidom 4:6.

THE NUTRITION EXTREM – KMN METEORPLAST ŠIC BAR 4:6 (0:1, 1:1)
Strelca v rednem delu: 0:1 Trstenjak (17'), 1:1 Štepec (32').
Extrem: Vetrih, Ambrožič, Čop, Štepec, Žlindra, Gregorič, Duračak, Debeljak, Car, Amrožič, Totošković, Đorđević, Čop, Pahović. Trener: Nikola Jelić. 
Meteorplast: Lovrec, Lovrenčič, A. Goznik, I. Matan, M. Goznik, Trdin, Rajter, Kos, Trstenjak, Ale. Ruis, Alj. Ruis, Šnofl. Trener: Robert Grdović.

Lovrenčič ustavil kazenski strel Gregoriča

Ljutomerska ekipa je imela žogo več v posesti, v prvem polčasu pa je odigrala eno boljših obramb v tej sezoni. V prvih 20 minutah so gostitelji stežka prihajali do strelov, na drugi strani pa so si futsalerji Meteorplasta ŠIC bara priigrali kar nekaj priložnosti.

Tudi po zaslugi domačega vratarja Nika Ambrožiča je v prvem polčasu padel le en zadetek, v 17. minuti je zadel Adrijan Trstenjak. Domačini so bili v drugem polčasu bolj usmerjeni tudi v napad.

V 28. minuti, ko je moral Alen Ruis po drugem rumenem kartonu zapustiti parket, so imeli domači dve minuti igralca več na igrišču, a so Ljutomerčani na čelu z vratarjem Tjažem Lovrenčičem odlično opravili svoje delo.

Domačinom se je vztrajnost obrestovala v 32. minuti, ko je izenačil Žan Štepec. Do zadnjega sodnikovega žvižga ob koncu 40. minute igre sta imeli ekipi še nekaj priložnosti za zmago, a se mreži nista več zatresli.

Sledili so kazenski streli. Šestmetrovke so za ljutomersko ekipo uspešno izvedli Aljaž Goznik, Rok Šnofl, Tilen Rajter, Adrijan Trstenjak in Ivan Matan, vratar Tjaž Lovrenčič pa je uspel zaustaviti poskus Andraža Gregoriča.

Potnik v polfinale bo znan po tretji tekmi, ki bo v petek, 5. aprila 2024, v Ljutomeru, ob 20:30. Zmagovalec tega dvoboja se bo v polfinalu državnega prvenstva udaril z vrhniškim Silikom.

Dobovec se bo za finale meril s kobariškim Oplastom, ki je v četrtfinalu odpravil Sevnico.

Starejše novice