Prekmursko-štajerski obračun za bronaste kolajne bo končnega zmagovalca dobil po tretji tekmi. Odbojkarji i-Vent Maribora po prepričljivi domači zmagi v Murski Soboti niso potrdili tretjega, Panviti Pomgrad je izsilila nadaljevanje serije.

Marsikdo je po prvi tekmi i-Vent Maribora in Panvite Pomgrad pričakoval, da bo povratna tekma v Murski Soboti le še formalnost.

Sobočani so na prvi tekmi pokleknili po treh nizih, z bledo predstavo pa v štajerski prestolnici niso imeli možnosti za presenečenje. Pred polno soboško dvorano je bilo povsem drugače, četa Dejana Fujsa pa je z dobro odbojkarsko predstavo izsilila tretjo tekmo.

Medalje in pokal za tretje mesto državnega prvenstva bodo tako podeljene v sredo, ko bo odločilna tekma znova odigrana v Dvorani Tabor.

S 26 točkami je bil najučinkovitejši odbojkar tekme Stefan Mirković, pri gostih je Connor McConnell dosegel tri točke manj. Nenad Šormaz je tekmo sklenil s 24 točkami, 13 sta jih dodala še Leonardo Doda in Vid Suhadolnik. Pri Mariborčanih velja izpostaviti še Martina Valenčiča s 17 točkami.    

PANVITA POMGRAD - i-VENT MARIBOR 3:1 (26:24, 29:27, 23:25, 25:20)
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda (13), Šormaz (24), Kolarić, Drvarič (4), Vrabl, Suhadolnik (13), Legen (4), Novak, Mirković (26). Trener: Dejan Fujs.
i-Vent Maribor: Fužir (1), Vodušek (1), Pernuš (1), Adžović, McConnell (23), Valenčič (17), Bračko, Kumer, Kržič (4), Donik (10), Fink (6), Novak. Trener: Sebastijan Škorc.

Gostje brez Bračka, domači brez Bedrača

Mariborčani so tekmo odigrali brez odličnega Roka Bračka, pri domačih so znova pogrešali osrednjega blokerja Žana Bedrača, ki je že končal z letošnjo sezono.

Sobočani so tekmo odprli pogumno, vendar si vseeno niso priigrali resnejše prednosti. Moštvi sta se v vodstvu menjavali za največ točko prednosti, čeprav so bili večinoma v prednosti domačini, ki so drugič v nizu za več kot točko povedli pri 19:17, ko je uspešno napadal Leonardo Doda.

Po točki Stefana Mirkovića je bilo 23:21, Mariborčani pa so preko Martina Valenčiča izenačili na 23:23 in 24:24, a so gostitelji ostali mirni in zbrani. Doda in Mirković sta poskrbela, da se je prvi niz končal v korist Panvite Pomgrad (26:24).

Drugi niz je vse do zaključka potekal v znamenju gostiteljev. Urban Drvarič je z asom priigral vodstvo z 11:7, prednost štirih točk pa je za tako izenačeno tekmo predstavljala lepo prednost za nadaljevanje. Ko je Drvarič dosegel še točko za 16:12, se je zdelo, da bodo Sobočani nadaljevali z dobro igro, a je hitro prišlo do preobrata.

Connor McConnell in Martin Valenčič sta Mariborčane vrnila v igro in na vsega točko zaostanka. Domači trener Dejan Fujs se je odzval z odmorom, nasprotniki pa so kljub temu izenačili na 18:18. Sledila je napeta končnica niza, a se Štajerci tudi pri izidu 24:22 niso predali in so celo povedli s 25:26. Niz je vseeno pripadel domačim, zaključno točko je priigral Vid Suhadolnik.

Tudi tretji niz so bolje začeli Sobočani, vendar do izida 18:18 nobena ekipa ni vodila za več kot točko. Štajerci so z nekaj dobrimi potezami povedli z 18:21 in 20:23, a je Panvita Pomgrad na krilih navijačev izenačila na 23:23. Do preobrata vseeno ni prišlo, saj sta Connor McConnell in Miha Fink priigrala zmago s 23:25 in izsilila četrti niz.

Domača ekipa se je v četrtem nizu znova zbrala, Panvita Pomgrad pa vodila praktično od začetka pa do konca niza. Pri 14:10 so soboški odbojkarji že razmišljali o zmagi in varovanci trenerja Sebastijana Škorca so se hitro približali na 14:13. Odmor Fujsa je prebudil domačo ekipo, ki je nato povedla s 17:13 in 19:14. Točko za zmago s 25:20 je prispeval izkušeni Nenad Šormaz.

Odločilna tekma bo v Mariboru odigrana v sredo. 

Komentarji (3)

Tanja flaškon (ni preverjeno)

sem bila tam da bi se malce nategnila
Pa nič kaj pametnega ni bilo
Sami malinovci
jebeš take pubece, same mamine maze
Sem šla raje v piceraj na pico in dva pira
sem imela več od tega
kot če bi obdelala kakšnega smotankovića morda dva ali celo tri

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

jaz sem tudi bila

Niko i ništa (ni preverjeno)

Zakaj maček noče več jesti mesa beltinških picekov APE ki se reklamirajo brez antibiotikov

Starejše novice