Foto: Jure Banfi
Prva tekma za tretje mesto državnega prvenstva se ni razpletla po željah odbojkarjev Panvite Pomgrad. Sobočani so v Mariboru pokleknili po treh nizih, Štajercem se bodo v soboto zoperstavili v domači dvorani.

V odbojkarskem državnem prvenstvu so na sporedu boji za končne razvrstitve, za tretje mesto se znova merijo Mariborčani in Sobočani.

Štajersko-prekmurska tekmeca sta v Dvorani Tabor odigrala prvo tekmo za tretje mesto, gladke zmage na domačem parketu pa so se razveselili odbojkarji i-Vent Maribora.

Gostje iz Murske Sobote so v prvem nizu zmogli do 16 točk, drugi niz se je končal z izidom 25:20, v zadnjem pa so Prekmurci pokleknili pri 14 točkah.

Pri domačih je največ točk dosegel Connor McConnell, nekdanji član Panvite Pomgrad se je ustavil pri 14 točkah, 12 oziroma 11 pa sta jih dodala Janez Janž Kržič in Žiga Donik. Nenad Šormaz je pri gostih kot edini zmogel do dvomestnega števila točk. 

i-VENT MARIBOR - PANVITA POMGRAD (25:16, 25:20, 25:14)
i-VENT MARIBOR: Fužir, Vodušek, Pernuš (2), Adžović, McConnel (14), Bračko (9), Kumer, Kržič (12), Donik (11), Fink (3), Novak. Trener: Sebastijan Škorc.
PANVITA POMGRAD: Rajnar (1), Doda (9), Šormaz (11), Kolarić, Drvarič (5), Vrabl, Suhadolnik (2), Legen (2), Novak, Mirković (8). Trener: Dejan Fujs.

Že v soboto povratna tekma

Tekmo so bolje odprli Sobočani, ki so nekajkrat vodili za dve točki prednosti, nazadnje po napadu Stefana Mirkovića za 5:7. Domači so z delnim izidom 7:1 pobegnili na 11:8, Prekmurci pa se niso predali in so po napadu Leonarda Dode znižali na 15:13. Sledil je mariborski odgovor in tri zaporedne točke, po katerih se gostje niso več pobrali.

Mariborčani so drugi niz odprli z vodstvom 3:0, Sobočani pa so po bloku Nika Legena izenačili na 5:5. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, domači pa so po soboškem izenačenju Nenada Šormaza na 16:16 do odlične prednosti prišli s tremi zaporednimi točkami in delnim izidom 5:1. Sobočani se niso več vključili v igro, drugi niz se je končal z izidom 25:20.

Zadnji niz je bil na začetku poln preobratov, a so si Mariborčani po izidu 6:6 hitro nabrali nabrali neulovljivo prednost. Žiga Donik je povišal na 14:8, po bloku Roka Bračka je bilo 17:9. Panvita Pomgrad je zmogla do 14. točki, tekma pa je bila končana po napaki Stefana Mirkovića.

Dvoboj za tretje mesto je lahko odločen že v soboto, ko se bosta tekmeca ob 19. uri pomerila v Murski Soboti. Prekmurci za podaljšanje serije potrebujejo zmago.

Foto: Jure Banfi

Komentarji (2)

1235678 (ni preverjeno)

sobota vabi

Prodam drva (ni preverjeno)

Gledalcev pa glih za en avtobus...ljudem je vseeno ali si 3. ali 4.

Starejše novice