Fotografija je simbolična.
V Radencih so slavile igralke islandskega Valurja, v Fazaneriji pa se napredovanja v finale kvalifikacij UEFA Lige prvakinj veseli ekipa Shelbourna. Pomurke so si po hitrem zaostanku priigrale obilo priložnosti, a je v irskem golu blestela Amanda Budden.

Nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci so v soboški Fazaneriji napadajo nov mednarodni uspeh, a v dvoboju z irskimi prvakinjami niso izpolnile osnovnega cilja, to je preboja v nedeljski finale kvalifikacij UEFA Lige prvakinj.

Prva evropska ovira Beltinčank je bil irski prvak Shelbourne, že po dopoldanski tekmi v Radencih pa je bilo jasno, da se bodo zmagovalke večernega polfinala v nedeljskem finalu pomerile z islandski Valurjem. 

»Vem, da bomo trpeli, da nas čakajo težke tekme. Zavedamo se, proti komu igramo in da bi radi igrali v finalu. Smo pripravljeni, Shelbourne zelo cenimo, nanj pa smo se pripravljali že nekaj tednov. 

Upam, da nam bo uspelo, v tekmo bomo šli s pristopom, da jo dobimo,« je na novinarski konferenci dejal Zlatko Gabor, ki je vodenje Pomurja prevzel spomladi in ekipo popeljal do rekordnega devetega naslova državnih prvakinj.

»Naše vodstvo nas je odlično pripravila, forma se je tempirala, tako da smo na vrhuncu. Želje in motivacije nam ne manjkalo, komaj že čakamo obe tekmi in upamo, da si tudi z malo sreče zagotovimo zgodovinski uspeh,« pa sporoča kapetanka Špela Kolbl.

Kot je znano že nekaj časa, strateg slovenskih prvakinj danes ne more računati na kaznovani Lucijo Kos in Špelo Rozmarič, ki bo izpustila tudi nedeljski dvoboj. Popularni Ziko je ob tem dodal, da so pri Pomurju dobro preučili nasprotnice, pri katerih izpostavljamo Heather O'Reilly.

Trikratna olimpijska prvakinja se je to poletje po triletnem premoru vrnila na nogometne zelenice, ekipi iz Dublina pa prinaša bogate izkušnje, saj je kar 231-krat zaigrala za izbrano vrsto ZDA.

Morda bo adut domačink tudi visoka temperatura, ki jo je pred današnjo tekmo izpostavil tudi gostujoči trener Noel King. Trener Shelbourna priznava, da ima ekipa Pomurja nekaj odličnih posameznic, a tudi nekaj slabosti.

Zagotovo pa ima nekaj minusov tudi irski prvak, vprašanje le, kdo bo bolje izkoristil pomanjkljivosti nasprotnic.

ŽNK NONA POMURJE BELTINCI - SHELBOURNE FC 0:1*

Strelka: Heather O'Reilly (4').
Pomurje: Iva Kocijan, Tija Šoštarič Karič, Evelina Kos, Maja Dimitrijević, Živa Rakovec, Kaja Horvat, Lara Klopčič, Kaja Korošec, Saki Yoshida, Sara Makovec, Špela Kolbl. Trener: Zlatko Gabor.
Shelbourne: Amanda Budden, Jessica Gargan, Pearl Slattery, Shauna Fox, Keeva Keenan, Rachel Graham, Jessie Stapleton, Emma Starr, Heather O'Reilly, Jemma Quinn, Noelle Murray. Trener: Noel King.

POTEK TEKME

1' Pričetek dvoboja v Fazaneriji, tekmo so s sredine igrišča pričele igralke Shelbourna.

1' ENAJSTMETROVKA! Shelbourne je že v uvodni minuti prišel do kazenskega udarca. Maja Dimitrijević je mnenju sodnice Frederikke Søkjær na nepravilen način zaustavila Shauno Fox. Srbska branilka je prejela rumeni karton, Irke pa so prišle do strela z bele točke.

2' ZAPRAVLJENA ENAJSTMETROVKA! Iva Kocijan je zaustavila z 11 metrov, neuspešna izvajalka je bila Noelle Murray.

4' GOL! Pritisk Shebourna ni pojenjal, Irke pa so po tretjem zaporednem kotu tudi povedle. Pomurke žoge niso uspele izbiti iz svojega kazenskega prostora, izkušenga Heather O'Reilly pa je okroglo usnje z glavo v visokem loku spravila preko Ive Kocijan, ki je bila prenizka.

7' PRILOŽNOST! Beltinčanke so odigrale prvo nevarnejšo akcijo. Po prodoru Špele Kolbl je Sara Makovec na 20 metrih našla Kajo Horvat, njen udarec pa je odbila vratarka Amanda Budden. Saki Yoshida je streljala premalo natančno.

10' PREČNIK! Beltinčanke rešuje okvir gola, Noelle Murray je sprožila z razdalje in zadela prečnik, sodnica je dosodila kot. 

13' RUMENI KARTON! Na presenečenje domačega tabora nov rumeni karton za Pomurke, po prekršku nad Shauna Fox na irski polovici ga je prejela Sara Makovec.

16' PRILOŽNOST! Irke so po poskusu domačega napada izpeljale hitro akcijo, ki jo je zaključila Jessica Stapleton. Po udarcu z roba kazenskega prostora se je s panterskim posredovanjem izkazala Iva Kocijan.

17' PREČNIK! Zdaj prečnik rešuje tudi Irke. Sara Makovec je imela veliko prostora na desni strani kazenskega prostora Shelbourna, močan udarec pa je zadel zgolj okvir gola.

22' Po kotu Kaje Korošec je z glavo poskušala Maja Dimitrijević, merila je preko gola.

25' Pomurke nadaljuje s pobudo, ki so jo prevzele kmalu po golu Shelbourna. Zdaj je z razdalje zapretila Kaja Korošec, ki pa je merila mimo irski vrat.

30' PRILOŽNOST! Zdaj tudi boginja Fortuna rešuje irskega prvaka. Kaja Korošec je prodrla po levi, pred golom iskala Saki Yoshido, ki pa žoge ni uspela spraviti v mrežo. Iz ozadja je pritekla Sara Makovec, v zadnjem trenutku pa je posredovala Amanda Budden in Ljutomerčanki preprečila zaključni udarec.

39' Keeva Keenan je na robu kazenskega prostora spotaknila Špelo Kolbl, piščalka Frederikke Søkjær pa je ostala nema.

42' Znova je bilo vroče pred golom Shelbourna. Po prekršku nad Saro Maovec je sprožila Špela Kolbl, po odbiti žogi sta poskušali še Evelina Kos in Kaja Korošec, nekaj sekund zatem pa je Amanda Budden s težavami izbila poskus Kaje Horvat.

45+3 Sara Makovec je sprožila z razdalje, po dotiku ene od Irk pa Amanda Budden ni imela težav s posredovanjem.

45+5' PRILOŽNOST! Nova priložnost za izenačenje, Kaja Korošec je udarila z vrha kazenskega prostora, strel je spremenil smer in v priložnosti se je znašla Sara Makovec, a se je vnovič izkazala Amanda Budden in žogo preusmerila v kot.

POLČAS!

46' MENJAVA! Shelbourne je v drugi polčas vstopil z menjavo. Poškodovano Jessico Gargan je zamenjala Leah Doyle.

46' Pomurkam se je hitro ponudila priložnost, a je Amanda Budden z nekaj težavami ukrotila žogo pred Špelo Kolbl.

49' Keeva Keenan, ki je že v prvem polčasu grdo podrla Saro Makovec, je 19 metrov od gola na tla spravila Saki Yoshido, a jo je Irka znova odnesla brez kartona.

50' PRILOŽNOST! Sara Makovec je izvedla prosti strel z 19 metrov, vnovič pa se je z obrambo izkazala vratarka Amanda Budden.

53' MENJAVA! Sedemintridesetletna Heather O'Reilly, ki je zadela za vodstvo Irk, je svoje mesto prepustila Abbie Larkin. 

53' Amanda Budden je imela precej težav s predložkom z desne strani igrišča, a nobene od Pomurk ni bilo blizu gola, da bi žogo pospravila v mrežo.

57' PRILOŽNOST! Zdaj prva nevarna akcija Shelbourna. Evelina Kos je dobro posredovala ob poskusu Jemme Quinn, Irke pa so prišle do podaje iz kota.

64' PRILOŽNOST! Po kotu in kombinaciji s Špelo Kolbl je z desne strani kazenskega prostora močno udarila Kaja Korošec, Amanda Budden pa je bila znova na mestu.

66' MENJAVA! Saki Yoshida je po težavah s krčem zapustila zelenico, v igro je vstopila Noelle Vilčnik.

69' RUMENI KARTON! Po ostrem prekršku nad Saro Makovec je porumenela Leah Doyle.

72' MENJAVI! Luana Zajmi je zamenjala Živo Rakovec, pri gostjah pa je v igro vstopila Alex Kavanagh, zamenjala je Rachel Graham.

73' RUMENI KARTON! Kaja Horvat je prekinila protinapad Shelbourna.

76' PRILOŽNOST! Špela Kolbl in Sara Makovec sta izigrali irsko obrambo, osamljena Luana Zajmi pa je po podaji v kazenski prostor streljala v Amando Budden, ki ostaja junakinja Shelbourna.

80' DVOJNA MENJAVA! Lia O'Leary in Megan Smyth-Lynch sta vstopili v igro namesto Noelle Murray in Jemme Quinn. Murrayjeva je zaradi zavlačevanja tudi porumenela.

82' MENJAVA! Namesto Kaje Horvat bo v končnici tekme zaigrala Neli Hofman. 

85' RUMENI KARTON! Shauna Fox je prejela rumeni karton zaradi brcanja žoge, ko je bila le-ta že izven igrišča.

90' V Fazaneriji po številnih prekinitvah še sedem minut sodniškega dodatka.

91' RUMENI KARTON! Rumeno opozorilo za klop irskih prvakinj.

96' PRILOŽNOST! Kaja Korošec se je znašla v situaciji po prodoru Špele Kolbl, vendar so Irke znova odbile poskus domačih.

96' Poskušala je tudi Sara Makovec, strel z desne strani kazenskega prostora ni poletel proti golu.

Komentarji (12)

Falko (ni preverjeno)

Zdaj so nej 20 golov dale? Sto de pa kriv? Sodniki? Olimpija? Ka njin je skaos nesce kriv, kda zgibijo.
Sicer pa tao burleska, nej fuzbal!

gfhfghfgh (ni preverjeno)

Sako leto napijšen iste komentar pa še enkrat mo ga.

Pomurke nemajo pojma. Slovenski ženski fuzbal je na nivoje ograček lige. V sloveniji so najbaukše ampak to je tak kak male fuzbal satahovci. Vedno kda se ide v Evropsko ligo je poraz za porazon. Neven če majo 1 zmago mednarodno. Saj pa samo z olimpijo špilajo ostalo pa je ograček.

Najbuakše so ker nemajo konkurence. Mednarodno pa najslabše. Nič neman praute diklinan ampak tak pač je. Nešče što samo članke naslove glejda pa se ne razmi misle ka so svetovne prvakinje ka 10 golov na tkemo dajo v sloveniji.

In reply to by Falko (ni preverjeno)

pomurc (ni preverjeno)

Težko tekmo zmagaš, ko maš 3-4 igralke v ekipi, ki znajo vsaj malo fuzbala špilati, ostale pa so tam za statistiko. Vrhunec sezone je torej mimo, zdaj spet eno leto čakati na morebitne nove evropske tekme.

Tati (ni preverjeno)

Padec na realna tla je prišel hitro. Golmanka preprečila napredovanje. Ne. Nesposobnost dati gol. To je krivo.

HJA DEKLICE ! (ni preverjeno)

Potrebno se bo lepo ponižno obnašati v bodoče, dosti, dosti treninga in spoznanje da pa res ni vsaka deklica za igranje nogometa, še taka volja ni zadosti, potreben je talent in sposobno strokovno vodstvo. Vsega tega pri vas NI oziroma ste daleč od evropskega nogometa in to je žal realnost zato v bodoče pred takimi tekmami ne zganjajte vik in krik in samohvalo. Če se v bodoče hočete kosati v Evropi je potrebno začeti čisto drugače, trener mora biti strokovnjak z ustrezno strokovno nogometno izobrazbo, ne pa nekdanji povprečen igralec nogometa ala Ziko, da ostale osebe ki mu pomagajo ne omenjam, ker nimajo pojma o nogometu Sicer pa če ste gledali nedavno končano evropsko prvenstvo za ženske ste tam vse videli kakšen mora biti pristop do nogometa. Deklice dosta žganikov še bo potrebno pojesti.

Gost555 (ni preverjeno)

Pa daj ne modruj, što si te tij ka bos guco kera je za fuzbal pa kera nej. Tude s treningame se da spilate, lejko si tij neven kakse talent ali ci ti je nej vola v s kuce ite si tij lejko te talent neksn….dikline spilajo za dosta mense pejneze pa toj dosta mense pejnezi se v igre kak pri dedaj, tak ka so svetlobna leta pred dedame….ovi se samo neka sminkejrajo pa majmune spilajo.

In reply to by HJA DEKLICE ! (ni preverjeno)

Falko (ni preverjeno)

Ja, ja.. smo vidli tao potackanje!

In reply to by Gost555 (ni preverjeno)

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

Vsi kritizerji verjetno imate prav, ampak tako zbijati dekline tudi ni v redu. Kar nekaj velikih evropskih klubov ima svoje ženske podružnice, verjetno imajo vsaj desetkrat več denarja in nekajkrat večjo bazo v številu igralk, infrastrukture. Koliko denarja zbere od sponzorjev klub, koliko jih ima, sami lahko vidite, kje igrajo domače tekme? Tudi, da vsaka igralka še prej zapusti domači klub, če dobi kakšno ponudbo iz tujine, kakor to naredijo moški. Žal!
In vsled vsega pričakujete, da se bodo enakovredno kosale s takimi klubi? Skoraj nemogoče! Poglejte samo našega državnega prvaka v moški konkurenci in marsikaj vam mora biti jasno.
Sicer pa, komu ni všeč, pač ne bo šel deklekt gledat?

In reply to by Falko (ni preverjeno)

12 (ni preverjeno)

Skoda

Mujraaaa (ni preverjeno)

Mujra mujra mujra…tudi vi te vaske klub mura vaka poraz na naslednje tekme,pa jokanje,pa ka je trener kriv,pa te se kak mala deca jokalae

. (ni preverjeno)

Sami škodoželjni pametnjakoviči komentejrajo sran vas je lejko. Dikline so odšpilale kelko pač lejko največji problem je pa ka je liga preslaba pa nemajo močnih tekem ge bi si nabejrale izkušnje. Zaprite lape škodoželjneži.

In reply to by Mujraaaa (ni preverjeno)

1991prekmurjeje (ni preverjeno)

Kolbl je rešila tekmo

Starejše novice