Foto: Bobo
Agencija Republike Slovenije za okolje je za vso Slovenijo izdala oranžno opozorilo za veliko možnost neviht. Ta je že dosegla Ljubljano, kjer je orkanski veter povzročal številne preglavice. Podiral je strehe in drevesa.

Popoldne bo nekaj spremenljive kopaste oblačnosti, od zahoda se bodo pojavile prve nevihte, so za danes napovedali meteorologi Agencije Republike Slovenije za okolje.

»Od danes popoldne do jutri popoldne se bodo ob nevihtah pojavljali močni vetrovni sunki, možni bodo močnejši nalivi,« so zapisali in za vso državo razglasili oranžno opozorilo. 

Poznavalci vremena na portalu Neurje.si so ocenili, da lahko pričakujemo nastanek zelo močnih neviht. »Zjutraj so se v Italiji že prožile prve nevihte ter tvorile v nevihtne sisteme, ki so dosegli tudi naše kraje,« so zapisali.

Orkanski veter presenetil prestolnico 

Močno neurje je nekaj pred tretjo uro že doseglo Ljubljano, kjer je močan veter povzročil pravi kaos.  

Veter je podiral drevesa, podrl del gradbenega odra v središču mesta. Prav tako je preglavice povzročal v Fužinah, kjer je odpihnil del strehe iz bloka. Kot poroča 24ur, je veter v Tivoliju podrl več dreves, izpod enega so mimoidoči rešili žensko.

Glede na to, da se nevihtna linija pomika proti vzhodu, lahko preglavice zdaj pričakujemo na vzhodu države, a meteorologi Agencije Republike Slovenije predvidevajo, da bodo sunki do takrat že pojenjali. 

Ob prehodu fronte so meteorologi v Ljubljani izmerili sunek nad 100 kilometrov na uro. 

Podrta drevesa ovirajo promet

Ponekod so močnejše nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra, ki podira drevje, navaja Prometno-informacijski center za državne ceste.

Zaradi podrtega drevja je oviran promet na primorski avtocesti na razcepu Kozarje iz smeri Brezovice proti Viču in med Vrhniko in Logatcem proti Kopru ter na ljubljanski južni obvoznici na uvozu Ljubljana jug proti razcepu Kozarje.

»Vozite previdno in prižgite luči. Ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih je nevarno in prepovedano,« opozarjajo.

Kako bo v prihodnjih dneh?

Jutri dopoldne se bodo plohe in nevihte pojavljale predvsem v zahodni polovici države, popoldne tudi vzhodneje. Na zahodu se bo počasi jasnilo.

Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severovzhodu okoli 30 stopinj Celzija.

Komentarji (2)

,,,, ,,,,, (ni preverjeno)

Jebe se meni
Važno da imam poln vamp

južnjak (ni preverjeno)

hvala enako

In reply to by ,,,, ,,,,, (ni preverjeno)

Starejše novice