Olimpijska bakla se je ta konec tedna znašla celo pri prekmurskem morju.

Na petkovo jutro je olimpijska bakla še romala po Puconcih, kjer jo je pred Eko Osnovno šolo Puconci sprejel župan Ludvik Novak. Olimpijska bakla je nato v rokah športnikov naredila krog po kraju. 

Iz Punconcev je bakla dalje romala v Tišino, kjer jo je Franc Horvat sprejel. Z baklo je tam teklo kar petdeset tekačev, med njimi tudi Žiga Kous, priljubljeni igralec pri Muri. 

Pušča je bila naslednja postojanka olimpijske bakle. Ob njihovem nogometnem igrišču se je kar gnetlo gostov, kot so Darko Rudaš ter tudi župan Murske Sobote Aleksander Jevšek. Bakla je pa bila v Pušči priča tudi zasaditvi lipe miru in prijateljstva med Romi in Olimpijskim komitejem Slovenije. 

Na koncu poti po Prekmurju pa še k paviljonu Expano

Pot olimpijske bakle v Prekmurju se je končala pri paviljonu Expano. Tam so z baklo tekli atleti, nogometaši, košarkarji, igralci namiznega tenisa, rokometaši, odbojkarji, rokobroci in judoisti. 

Na cilju pa je bila celo ekipa Coca Cole, saj so lahko obiskovalci svoje smeti odvrgli v posebne zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov. 

Cel teden je tako bakla potovala po Prlekiji, Goričkem in Prekmurju, v ponedeljek pa se poda na pot v Šentilj, Kungoto, Pesnico in Sveti Jurij v Slovenskih goricah. 

Komentarji (7)

Neko (ni preverjeno)

Naš župan, pa bo počasi širši kak dukše. :)

ffran

tako veselo je bilo pri Expanu, kot v času TITOVE štafete, saj smo navajeni !

In reply to by Neko (ni preverjeno)

crveni (ni preverjeno)

to niti forme ni Titovi štafeti,a tam so sodelovali mladi ,danes pa nosijo baklo stari k..........,saj drugač jih ne moreš omenjat.

In reply to by ffran

crveni (ni preverjeno)

to niti forme ni Titovi štafeti,a tam so sodelovali mladi ,danes pa nosijo baklo stari k..........,saj drugač jih ne moreš omenjat.

In reply to by ffran

Lp890 (ni preverjeno)

Keri komunist je pa slauki. Vej so pa vsi pri koriti.

grbanj (ni preverjeno)

Janša

In reply to by Lp890 (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

Tou so tej keri nika ne delajo pa samo goubec vrtijo

Starejše novice