Foto: Niko Časar
Nogometni klub Odranci si kljub ugodnemu izhodišču in zmagi na prvi tekmi ni uspel priigrati napredovanja v 3. SNL vzhod. Na povratni tekmi v Odrancih so se veselili Šmarčani, ki so s tremi zadetki potrdili tretjigaški obstanek.

Odranski nogometaši pred lepih številom domačih gledalcev niso izkoristili priložnosti za povratek v 3. SNL vzhod.

Čeprav so v soboto po preobratu dobili dvoboj v Šmartnem ob Paki, je ekipa Mitje Erniše na domači zelenici pokazala premalo, da bi dokončno potrdila tretjeligaško vstopnico.

Gostitelji povratnega srečanja so si sicer pripravili nekaj priložnosti, vendar so bili v primerjavi z nogometaši Šmartnega premalo učinkoviti. Odranska mreža se je zatresla trikrat, kar je bilo dovolj, da bo zasedba trenerja Ramiza Smajlovića tudi v prihodnji sezoni del 3. SNL vzhod.

ODRANCI - ŠMARTNO 1928 0:3 (0:1)
Strelca
: Pranjič (17', 46'), Pesjak (92').
Odranci: Cigut, Copot, K. Horvat, Sukič, Štornik, Raduha, Hren, Vori, Kranjec, Lukač, Balažic. Trener: Mitja Erniša.

Šmartno povedlo v prvem polčasu

Domačini so zapretili že v uvodni minuti, ko pa je kapetan Patrik Raduha z 18 metrov meril mimo vrat. V 11. minuti je poskušal Ivo Balažic, a je bil na mestu vratar Miha Aravs.

V 16. minuti je moral prvič posredovati Bojan Cigut, ki pa ni imel težav s strelom Semina Omerovića. Na drugi strani je v naslednji minuti visoko skočil Patrik Raduha, a z glavo meril premalo natančno, le nekaj sekund kasneje pa so Šmarčani povedli. Z razdalje je natančno sprožil Darko Pranjič.

Odranci so se z izbijanjem z gol črte reševali tudi v 27. minute, gostitelji pa so bili vnovič nevarni pred odmorom. Ivo Balažic je prodrl z desne, Luka Lukač ni ujel njegove podaje, strel Luke Hrena pa je na gol črti blokiral eden od Šmarčanov.

Gostje so odlično odprli tudi drugi polčas, saj so v uvodnih sekundah povišali prednost. Darko Pranjič je bil po podaji v prostor prehiter za odransko obrambo in še drugič premagal Ciguta.

V 76. minuti, po napaki Kristjana Horvata, se je v izredni situaciji znašel Semin Omerović, a je osamljen pred golom streljal preko vrat. Domača zasedba je v končnici poskušala priti do gola, s katerim bi si priigrali izvajanje enajstmetrovk, a so po nekaj neizkoriščenih polpriložnostih klonili še tretjič. V polno je meril rezervist Gal Pesjak.

Na prvi tekmi preobrat

Nogometaši Odrancev so sobotno tekmo v Šmartnem ob Paki dobili z izidom 1:2. Za preobrat in prednost pred povratnim srečanjem sta zadela Nikola Tompa in Tomas Vori

V taboru Šmartnega so ob žrebu parov kvalifikacij dvignili precej prahu, saj so trdili, da so bili s strani MNZ Celje pozimi obveščeni, da si bo 13. ekipa na lestvici 3. SNL vzhod priigrala obstanek v ligi, ob obvestilu Nogometne zveze Slovenije o igranju dodatnih kvalifikacij pa so zatrdili, da so trener in nogometaši že na dopustu.

Šmarčani so sicer v 3. SNL vzhod zasedli 13. mesto, zbrali so deset točk. Odranci so v Pomurski nogometni ligi zaostali zgolj za Hotizo, ki pa se je po osvojitvi prvega mesta odrekla napredovanju med tretjeligaše.

Nogometaši Šmartnega bodo tako tudi  v prihajajoči sezoni igrali v tretjem razredu slovenskega nogometa.

Komentarji (12)

čarni vrag (ni preverjeno)

Cuzeki propali.

Xxxxx (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec propal si tij v tvojon življenju. Prekleti psihič socialni.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Ihaha (ni preverjeno)

Cuzek namreč biti konj.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Yyyyyy (ni preverjeno)

Najslabsa ekipa iz 3 lige jih naša ari 3, 0

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Pa (ni preverjeno)

Malo treba boljše igralce imeti

km (ni preverjeno)

To kaj so igrali Odranci res ni bil nogomet za 3, ligo !

realisticen (ni preverjeno)

na koga bodo pa zaj pritisk delali?

Interista (ni preverjeno)

Kako da niso imeli nobene 11 metrovke. Na vsaki prvenstveni tekmi so jo dobili, ponavadi ko so najbolj potrebovali. Katastrofalno sojenje

Duša (ni preverjeno)

Erniša ne jokaj jutri spet po Soboti joj imeli smo eno in ovo,tak si preserator ko ov seronja Kutoša ka je v Turnišče,pedercine oba

gostek (ni preverjeno)

ja, to si dobro napisal

In reply to by Duša (ni preverjeno)

Falko (ni preverjeno)

Bravo nesposoben Ernisa!

Yyyyyy (ni preverjeno)

Ja nimajo kvalitete pri mladih pa kopujejo vse vprek. Mladi nimajo pojma ka je 2 liga pa igrajo po seljackem samo mutijo v P. L. Sodniki jim čuvajo hrbet.

Starejše novice