Foto: Jure Banfi
Odbojkarji Panvite Pomgrad so s sobotno zmago na domačem parketu izsilili tretjo tekmo za tretje mesto državnega prvenstva, ki pa so jo v Dvorani Tabor dobili odbojkarji i-Vent Maribora. Odločilni obračun je bil končan po štirih nizih.

Odbojkarji ACH Volleyja so brez izgubljene finalne tekme osvojili naslov državnih prvakov, bronastih kolajn pa so se včeraj razveselili v mariborskem taboru.

Soboška Panvita Pomgrad je s sobotno zmago na domačem parketu izsilila tretjo tekmo za tretje mesto, Mariborčani pa so v Dvorani Tabor dobili tudi četrti štajersko-prekmurski obračun.

Odločilni obračun za tretje mesto državnega prvenstva je bil odločen po štirih nizih. Prvi je z rezultatom 25:22 pripadel i-Vent Mariboru, v drugem so izid izenačili Sobočani, ki pa jim je nato zmanjkalo moči za preobrat. Zmage in tretjega mesta so se veselili Mariborčani.

Pri domačih je največ točk dosegel Connor McConnell (13), dve manj je k zmagi prispeval Rok Bračko, ki se je po tekmi premora vrnil na igrišče. Pri gostih sta dvomestno število točk dosegla Stefan Mirković (15) in Nenad Šormaz (14).

i-VENT MARIBOR - PANVITA POMGRAD 3:1 (25:22, 21:25, 25:17, 25:14)
i-Vent Maribor: Fužir, Vodušek (5), Pernuš (2), Adžović, McConnell (13), Valenčič, Bračko (11), Kumer, Kržič (7), Donik (7), Fink (2), Novak. Trener: Sebastijan Škorc.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda (7), Šormaz (14), Kolarić, Drvarič (4), Vrabl, Suhadolnik (4), Legen (1), Bedrač, Novak, Mirković (15). Trener: Dejan Fujs.

Sobočani z zmago v drugem nizu razjezili Mariborčane

Domači so v uvodni niz vstopili silovito, Dejan Fujs pa se je pri rezultatu 4:1 odzval z odmorom, ki pa ni ustavil naleta domačih. Ob drugem odmoru gostov so vodili že z 11:6, nato pa so gostje prikazali boljši obraz in se po asu Stefana Mirkovića približali na točko zaostanka (21:20). Domači niso dopustili presenečenja in so prvi niz po napaki Urbana Drvariča osvojili s 25:22.

Drugi niz je postregel z bolj izenačeno igro, Sobočani pa so po bloku Vida Suhadolnika povedli s 10:7. Po treh točkah Štajercev je sledil odmor Fujsa, gostje pa so povedli z 10:13, zato se je za odmor odločil tudi Sebastijan Škorc. Sredina niza je postregla z izenačeno igro, Pomurci pa so nato povedli s 17:20. Mariborčani so po odmoru Škorca izenačili na 20. točki, po posredovanju Fujsa pa so igralci Panvite Pomgrad tehtnico nagnili na svojo stran in ga po napadu Leonarda Dode dobili z 21:25.

Izgubljeni niz je Mariborčane podžgal, saj so s 5:0 otvorili tretji niz. Fujs je takoj posegel po odmoru, domači pa niso popuščali, Fujs pa je pri izidu 8:1 zahteval še drugi posvet. Tudi to ni zaleglo, Štajerci so nadaljevali s svojo igro, nadigrali Pomurce in po vmesnem vodstvu za osem točk niz osvojili s 25:17.

V zadnji niz so bolje vstopili odbojkarji Panvite Pomgrad, saj so po točki neposredno iz začetnega udarca Vida Suhadolnika povedli s 3:5. Rok Bračko je domače popeljal do preobrata in vodstva s 8:7, Fujs pa je pri rezultatu 11:8 posegel še po drugem odmoru. Gostje se niso predali in so Mariborčanom dihali za ovratnik, niz pa se je dokončno prelomil po dveh zaporednih lastnih napakah Pomurcev ter bloku Gregorja Pernuša, po katerem je Maribor vodil z 20:15. Domači so nato osvojili še naslednjih pet točk.

Mariborčani so tako tudi letošnje državno prvenstvo zaključili na tretjem mestu, Sobočani pa so po sezoni premora četrti.

Starejše novice