Včeraj so pred začetkom nove sezone na novinarski konferenci ŠK Pomurje deset predstavili cilje in želje v novi sezoni.

OK Panvita Pomgrad iz Murske Sobote se ponaša z več desetletno tradicijo ter aktivno deluje in utrjuje tradicijo odbojke v Pomurju. Članska ekipa Panvita Pomgrad nastopa v prvi državni odbojkarski ligi v, kateri večinoma zaseda mesta v zgornji polovici lestvice.

Želijo si v sam vrh slovenske odbojke

V letošnji tekmovalni sezoni bo članska ekipa Panvita Pomgrad igrala v državnem prvenstvu Sportklub 1. odbojkarske lige (1. DOL) in v pokalnem tekmovanju OZS za pokal Slovenije.

Primarni cilji kluba so zadovoljiti obiskovalce in ljubitelje odbojke. Cilje pa stopnjujejo iz sezono v sezono oziroma s tekme v tekmo. V državnem prvenstvu sezone 2020/21, ki se za OK Panvita Pomgrad začenja v soboto, 19. septembra, proti Salonitu, si želijo uvrstitve v končnico državnega prvenstva. V Sportklub 1. A državni odbojkarski ligi letos sodeluje osem moštev, v 1. B državni odbojkarski ligi tudi sodeluje osem ekip, a začnejo sezono teden dni pozneje.

Prvi nasprotniki OK PANVITA POMGRAD – sezona 2020/21:

  1. krog, 19.september: PANVITA POMGRAD – Salonit Anhovo,
  2. krog, 26.september: Hoče – PANVITA POMGRAD,
  3. krog, 30.september: PANVITA POMGRAD - Krka,
  4. krog, 3.oktober: PANVITA POMGRAD – ACH Volley Ljubljana,
  5. krog, 10.oktober: Calcit Volley – PANVITA POMGRAD.

Pokalno tekmovanje OZS se začenja 23. septembra, članska ekipa OK Panvita Pomgrad pa se tekmovanju priključi v poznejši fazi.

Spremembe v klubu

Najodmevnejši imeni med novim obrazi v Športnem klubu POMURJE DESET (OK Panvita Pomgrad) sta izkušeni korektor, 29-letni Branislav Radović, ki je nazadnje igral v Hočah ter 27-letni bloker, Jure Lakner, ki se je v Mursko Soboto preselil iz kamniškega Calcita. Nova obraza v članski ekipi pa sta tudi 20-letni organizator igre, Marin Novak, ki je prišel iz Hoč, in z dvojno licenco iz druge ekipe priključen članski vrsti 17-letni sprejemalec, Rene Potočnik.   

Klub so zapustili sprejemalec Vasja Plesec, korektor Zlatko Pulko, libero David Novak, bloker Maj Marovt ter dolgoletni kapetan ekipe Gorazd Flisar, ki je prenehal z aktivnim igranjem odbojke in bo v novi tekmovalni sezoni 2020/21 pomočnik glavnega trenerja Aleša Hribarja. 

Izjava trenerja prve ekipe, Aleša Hribarja:

»V ekipi je prišlo letos do določenih kadrovskih sprememb. Na mojo željo se mi je v vlogi pomočnika pridružil dolgoletni kapetan ekipe, Gorazd Flisar in menim, da za zdaj odlično sodelujeva. Ker so tudi drugi ostali brez pravih pripravljalnih tekem, z nestrpnostjo pričakujemo, kaj bodo pokazali uvodni krog prvenstva. Sem velik zagovornik dobre obrambe in agresivnega servisa, kar nas je krasilo lani, in v tem duhu želimo nepopustljivo obrambo obdržati tudi za letos, nas pa v tem trenutku še pesti premajhna učinkovitost v napadu. Liga bo očitno letos izjemno kakovostna, saj so dobro kadrovali tudi drugi. Mi seveda nismo slabi, mogoče smo malo podhranjeni edino pri telesni višini, bo pa pristop tisti, ki ga bom zahteval od igralcev, in takrat bomo videli kam nas bo to pripeljalo.«

Aleš Hribar, trener
Aleš Hribar, trener

Izjava kapetana prvega moštva, Jakoba Rojnika:

»Naši ekipi so se v letošnji sezoni pridružili perspektivni igralci. Začeli smo priprave in vsakodnevnimi treningi, ki so sestavljeni zelo kvalitetno, profesionalno in ciljno naravnano. Letos imamo zelo dobre možnosti posegati po odličnih rezultatih. To nam lahko uspe le ob zbranem treniranju, predanem igranju in z dobrimi medsebojnimi odnosi. Upam na dobro sezono, polno borbenosti, brez poškodb ter igro, ki bo temeljila na ekipnem duhu.« 

Odgovorni v klubu pravijo, da se zavedajo, kako pomembna je vzgoja lastnega mladega kadra, zato posvečajo veliko pozornosti tudi mlajšim selekcijam, ki so temelj vsake športne ekipe.

V klubu poleg članske ekipe deluje še II. ekipa, ki bo v sezoni 2020/21 nastopala v 2. DOL, ter štiri mlajše selekcije (mladinci, starejši dečki, mala in mini odbojka), ki tekmujejo pod okriljem OZS.

Zaradi novih pravil pod okriljem OZS, klub letos ne bo tekmoval s kadeti, saj po aktualnem pravilu za mlade igralce ti lahko igrajo oziroma so registrirani samo v dveh tekmovalnih selekcijah. Pri OK Panvita Pomgrad bodo tako mladi odbojkarji omenjenega letnika igrali za mladince in v 2. državni odbojkarski ligi. 

V klubi okrog 60 odbojkarjev

V klubu OK Panvita Pomgrad je za prihajajočo tekmovalno sezono registriranih približno 60 odbojkarjev, poleg tekmovalnih selekcij pa v klubu delujejo še netekmovalne selekcije v sklopu interesnih dejavnosti, kjer pod okriljem kluba po pomurskih osnovnih šolah organizirano vadi še vsaj 50 otrok.

Seveda pa ne gre pozabiti tudi na strokovni kader, ki ga poleg trenerskega dvojca Hribar in Flisar, sestavljajo še Dejan Fujs kot trener II. ekipe in hkrati koordinator dela mlajših selekcij v klubu, Miloš Bavec in Miha Žalig.

Prva ekipa OK Panvita Pomgrad za sezono 2020/21 – Sportklub 1. A državna odbojkarska liga: 

Branislav Radović, Nikola Ražnatović, Jakob Rojnik, Dino Vinkovič, Rene Potočnik (dvojna licenca), Urban Drvarič, Marin Novak, Jure Lakner, Žan Bedrač, Blaž Grabar, Tin Vrabl in Žan Vori. Trener: Aleš Hribar, pomočnik trenerja: Gregor Flisar; športni direktor: Jure Lukač.

Druga ekipa OK Panvita Pomgrad za sezono 2020/21:

Niko Kovačič, Rene Potočnik, Tim Štimulak, Miha Zelko, Nik Legen, Vid Suhadolnik, Timotej Prelog, Marko Stvarnik, Urban Rajnar, Aljaž Kučan. Trener: Dejan Fujs. 

Programi, ki se izvajajo v odbojkarski šoli ŠK POMURJE DESET:

    •    Program za animacijo in novačenje  (predstavitve po šolah, sodelovanje na dogodkih) 
    •    Program otroška odbojkarska šola  (interesna dejavnost v OŠ)
    •    Program dela po selekcijah  (mini odbojke – mladinske selekcije)
    •    Program za talentirane  (individualna vadba)
    •    Program za motivacijo igralcev  (prireditve, ogledi, mednarodni turnirji ...)

OK Panvita Pomgrad novinci s trenerjem
OK Panvita Pomgrad novinci s trenerjem

Dosežki kluba v sezoni 2019/20:

    •    članska ekipa OK PANVITA POMGRAD je v državnem prvenstvu zasedla končno 5. mesto,
    •    II. ekipa OK Panvita Pomgrad je v 3. DOL, vzhod prepričljivo osvojila naslov tretjeligaškega prvaka in se brez poraza uvrstila v višji rang tekmovanja.

V klubu pa beležijo tudi številne uspehe pri delu z mlajšimi selekcijami. 

    •    v sezoni 2019/20 so kadeti OK Panvita Pomgrad v 1. kadetski ligi pred prekinitvijo prvenstva po odigranih dobrih dveh tretjinah tekem zasedli 1. mesto v državi,
    •    mladinci OK Panvita Pomgrad so bili pred zaključkom prekinjenega tekmovanja po t.i. turnirskem sistemu na koncu 5. v Sloveniji,
    •    starejši dečki in mala odbojka pa so bili uvrščeni med 12. in 16. ekip v državi.

OK Panvita Pomgrad pa se lahko pohvali tudi z naslednji reprezentanti, ki so v sezoni 2019/20 nastopali v majici z državnim grbom:
    •    SLO reprezentanca U-19, selektor Zoran Kedačič:
    •    Žan Bedrač
    •    David Novak
    •    SLO reprezentanca U-18, selektor Zoran Kedačič: 
    •    Dino Vinkovič
    •    Niko Kovačič
    •    SLO reprezentanca U-17, selektor Iztok Kšela:
    •    Nik Legen
    •    Urban Rajnar 
    •    Vid Suhadolnik.

Klub za sezono 2020/21 vpisuje tudi nove člane – zainteresirani se lahko prijavijo do konca meseca septembra pri vodji mladinskega pogona in koordinatorju mlajših selekcij kluba, Dejanu Fujsu na mobile: 041 434 231 ali na E-mail: [email protected].

Klubu obstoj še naprej omogočata glavna sponzorja, to sta Skupina PANVITA in POMGRAD ter vsi ostali spodaj navedeni sponzorji katerim se tudi po tej plati najlepše zahvaljujemo za njihov doprinos in prispevek in jim tudi  na ta način izrekamo »iskrena hvala« - vsem sponzorjem, donatorjem, prostovoljcem, ki podpirajo klub in skrbijo za uspešno zgodbo odbojke v Murski Soboti saj brez njihovih sredstev, moralne podpore in pomoči vseh vrst moška odbojka v Murski Soboti ne bi bila to kar je danes. 

FOTO: ŠK Pomurje deset 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
u3 (nepreverjen)

Delo z mladimi?? Zakoj ste pa te stirali Delo z mladimi?? Zakoj ste pa te mladoga drzavnoga reprezentanta Davida Novaka??

mlad (nepreverjen)

David Novak, 18 let, reprezentat Slovenije, premlad in prevec perspektiven... Rajsi imajo dva Srba, eden star 29, ede pa 37 let!!!

miski (nepreverjen)

Tomi se pravi srpska falanga.

Starejše novice