Foto: Jure Banfi
Mura je pokalno popotovanje pričela v prvem krogu, črno-beli pa so z goloma Nikole Jovićeva slavili v Dokležovju. Rakičan je v Apačah slavil z 0:8, šest golov so v sosedskem dvoboju dosegli nogometaši Čarde.

Nogometaši Mure so se v minuli sezoni na uvodni pokalni preizkušnji namučili z Gančani, saj so odpor člana Pomurske nogometne lige strli šele v izdihljajih tekme.

Črno-beli so letošnjo pokalno sezono odprli z gostovanjem v Dokležovju, pri istoimenskem klubu, ki po štirih krogih Medobčinske lige Murska Sobota zaseda vrh lestvice. Varovanci Štefana Horvata so ob remiju zbrali še tri zmage.

Sobočani kljub temu niso dopustili presenečenja, čeprav so se gostitelji upirali vse do končnice prvega polčasa. Na igrišču, ki so ga pred tedni prizadele poplave, smo sicer videli prevlado Mure, ki jo je v 44. minuti v vodstvo popeljal Nikola Jovićević.

Nekdanji član Domžal je po kotu Ivana Šarića zadel z glavo, v podobnem slogu pa je odprl tudi drugi polčasa tekme. Tekla je tretja minuta nadaljevanja srečanja, ko je za hrbet Toma Gabra Pinteriča preusmeril še podajo Žana Trontlja.

Vladimir Vermezović je v skladu z napovedjo pošteno premešal enajsterico, ki ji je v vlogi kapetana poveljeval Florijan Raduha, med drugimi pa so zaigrali tudi Tilen Ščernjavič, Ben Cottrell in tudi Mihajlo Spasojević, v nadaljevnaju pa še Nenad Ignjič in prvi strelec mladinske lige Jaka Domjan.

Osem golov Rakičana, Čarda zadela šestkrat

Gančani so v Tišini povedli že v četrti minuti srečanja, ko je z bele točke natančno meril Benjamin Drašković, izid polčasa pa je pet minut pred odmorom postavil Denis Kociper. Zmaga gostov je bila potrjena v 76. minuti, ko je bil uspešen še Aljoša Gregorec.

Kar osem zadetkov je padlo v Apačah, zmage pa so se veselili v taboru Rakičana. Gostje so že v prvem polčasu vodili z 0:4, po vsega dveh minutah igre je Rakičan v vodstvo popeljal Denis-Tanase Oer. Deset minut kasneje je vodstvo podovojil Rok Malačič, izid polčasa pa sta postavila Aljaž Žalik in Nejc Benko. V nadaljevanju dvoboja je kar trikrat uspešno meril Blaž Rajnar, vmes je bil uspešen še Rok Kos.

Čarda je v sosedskem dvoboju s Pucončani slavila s pol ducata zadetkov, srečanje pa je bilo odločeno že v prvem polčasu, ko je kar trikrat zadel Aljaž Žekš. V peti minuti drugega dela tekme je z bele točke zadel Štefan Horvat, v zadnji tretjini obračuna pa je dvakrat udaril še Darko Atanasov.

Cven je lani pozitivno presenetil s prebojem v tretji krog tekmovanja, letos pa ga je v prvem krogu zaustavil Hodoš. Potnika v drugi krog je v 79. minuti odločil Martin Benkič.

Gorički obračun Grada in Serdice Goričanke je pripadel domačinom, za slavje Grada sta poskrbela Matic Lanjšček in Mitja Kovač, ki sta zadela v 16. in 78. minuti.

V Bogojini dvoboj preobratov, na koncu pa so se veselili Slatinčani, čeprav so ob polčasu zaostajali. Za prednost gostiteljev je v 19. minuti zadel Luka Ivanič. Nik Kolar v 50. in Domen Mulec v 62. minuti sta zrežirala preobrat Radenske Slatine, Mitja Drevenšek pa je četrt ure pred koncem izničil nasprotnikovo prednost. Odgovor Slatinčanov je bil hiter in učinkovit, za pokalno zmago je v 80. minuti zadel Valentin Avsec.

Šalovci so se Veržeju upirali do 49. minute, ko so v razmaku nekaj sekund klonili dvakrat. Najprej je zadel Jovo Čeliković, v naslednji minuti pa je lastno mrežo zatresel še Matjaž Korpič. Gostitelji so se v 75. minuti približali z golom Aleša Kranjca, a je dve minuti zatem napredovanje Prlekov potrdil Miha Brus.

Rezultati prvega kroga Pokala Pivovarna Union - MNZ Murska Sobota: 
DOKLEŽOVJE - MURA 0:2 (0:1)
Jovićević (44', 48')
APAČE - RAKIČAN 0:8 (0:4)
Oer (2'), Malačič (12'), Žalik (25'), Benko (30'), Rajnar (55', 62', 84'), Kos (81')
TIŠINA - ALUVAR GANČANI 0:3 (0:1)
Draškovič (4'/11m), Kociper (40'), Gregorec (76')
KEMA PUCONCI - ČARDA MARTJANCI 0:6 (0:3)
Žekš (6', 22', 26'), Horvat (50'/11m), Atanasov (64', 87')
BOGOJINA - RADENSKA SLATINA 2:3 (1:0)
Ivanič (19'), Drevenšek (75'); Kolar (50'), Mulec (67'), Avsec (80')
GRAD - SERDICA GORIČANKA KLIMA ŠINKO 2:0 (1:0)
Lanjšček (16'), Kovač (78')
CVEN - HODOŠ 0:1 (0:0)
Benkič (79')
ŠALOVCI - VERŽEJ 1:3 (0:0)

IŽAKOVCI - AVTO RAJH LJUTOMER (27. september, ob 16:00)
TROMEJNIK MONTPREIS - BELTINCI KLIMA TRATNJEK (4. oktober, ob 15:30)

Komentarji (29)

JeToRed (ni preverjeno)

V očij spadne atomska Mura,...nega kaj!!! Vsaka čast domačin dečkan z Dokležovja,...

Đula (ni preverjeno)

Dečki mura nej mela strela na gol!!! Katastrofa od Mure proti zadnji ligi!!

Labod (ni preverjeno)

Zanimivo. Po takšnon so so Dokležovje sami dali gol.

In reply to by Đula (ni preverjeno)

Sasek123 (ni preverjeno)

Borut Lukač , Jovicevica v žep dau!!

mjager (ni preverjeno)

zato pa slednji 2 gola dau

In reply to by Sasek123 (ni preverjeno)

Vidoviti (ni preverjeno)

Nekda so B ekipe prvoligasov zmaguvale po 10:0 zaj pa si sramoto delajo...malo se pijtajte vodilni v muri, koga vi to placuvlete...ci jin nej za fusbal naj idejo na pomgrad delat

007bond (ni preverjeno)

Tej siptariče so glih tej biciklen lige enakovredni

In reply to by Vidoviti (ni preverjeno)

Sakooo (ni preverjeno)

Vejpa ka ste nori kasalo za burek nej meo!! Nekaj se šminkerajo samo!! Marosa 2 pive v rokaj pa ge si to vido!!!!

Vidoviti (ni preverjeno)

To je Maroša mel namesto energijskij cokoladic

In reply to by Sakooo (ni preverjeno)

tako (ni preverjeno)

Rum kokos Kaslo

In reply to by Sakooo (ni preverjeno)

FUJ MURA (ni preverjeno)

Eno Dokležovje bi vas veliko Muro skoraj ven vrglo, kako vas ni sram Mura komplet, zakopajte se nakam v gnoj samo 2 gola Dokležovji pa kaj boste vi delali v 1. slovenski ligi ? KAJ ČAKATE NAVIJAČI MURE ? Kako lahko to zraven gledate, pičke uboge, če bi bili pravi navijači bi že mogli to rasterati vse komplet. Kaj vam naj Viole pripelamo v Soboto da bodo naredili red ?

vijaulica (ni preverjeno)

Gringose pa vijolice so itak samo južnjaki pa cigani pa to normalen človek sploh ne upošteva!

In reply to by FUJ MURA (ni preverjeno)

beltinčar (ni preverjeno)

zato pa je Mura v 1. ligi, dokležovje pa nikoli niti blizu nede. velika Mura špila kelko trbej ka zmaga tej seljačke klube. lejko bi vsaj travo pokosili kak se tou dela ka ste sramoto sami sebi napravili za 5 eur kmetavzi.

In reply to by FUJ MURA (ni preverjeno)

Gost00 (ni preverjeno)

Beltinčar ka ti kauža premala. Ka so ti banbo posijlili pa se nemreš nad drüjgimi znesti kak tü. Smrad smrdljivi socialni pederski.

In reply to by beltinčar (ni preverjeno)

Bizon (ni preverjeno)

Tebi pa mamo socialaš grdi

In reply to by Gost00 (ni preverjeno)

Jaz in ti.. (ni preverjeno)

FUJ MURA - skoraj jaa!! ge be tude skoraj jackpot trufo, samo 7 številk san zlüfto. neve zakoj vsi brodite ka be mogle zmagate s 7:0 8:0.. mura je špilala z B-ekipo, skoro C-ekipo.. špilale so dečke ka v lige med 18 ne prijdejo..znamo ka je 1ekipa božna, te nej čudo ka so tej še slabše..

In reply to by FUJ MURA (ni preverjeno)

Mo (ni preverjeno)

Tao je istina ka je bila druga,skoro 3 postava mure..ali trenerajo pa itak saki den pa njin je to služba..tej eni domači dečki pa včasik sploj po 1 teden na trenerajo ka delajo 2 smeni recimo..pridejo za vikend odspilajo 2 pivi pa domo..samo san še čako ka što napiše ka so murini igralci bili trujdni..

In reply to by Jaz in ti.. (ni preverjeno)

Dikleha (ni preverjeno)

Karajica prepite jih 10 spige

In reply to by Mo (ni preverjeno)

Bg19 (ni preverjeno)

Vermezovič ...dobro si zrikto Rajbara in Kuzmiča, da si prišo v Muro.

Konjušar (ni preverjeno)

Srbi so zakon

Pasulj (ni preverjeno)

Srbi so najbaukši v pasulji.

In reply to by Konjušar (ni preverjeno)

Aladar25 (ni preverjeno)

Poserjem in userjem se na to posrano bando ničvrednežev!!!!!

Sanuzerc (ni preverjeno)

Nejde se samo za 2 gola. Včeraj je klub zgubo minimalno 200 obiskovalcov tekem .,..

Resno slaba voda v Doklezovji ka se ides tuserat na stadion?

Preverjeni (ni preverjeno)

Spoštovano vodstvo NŠ Mure, včeraj ste spet pokazali svoje pravo lice. Čeprav je NK Dokležovje mali klub, ima dosti večje srce in dušo kot vi! Malo več spoštovanja do "malih" klubov vam nebi škodilo. Ko boste spet v 5.ligi se spomnite na to!

Vir doklezovje (ni preverjeno)

To kaj je danes pokazala NŠ Mura je žalostno na tekmovalnem še večja sramota je na organizacijskem nivoju, obnašanje vodilnih NŠ Mure. Podcenjevanje profesionalne ekipe do vaške ekipe, ki nastopa v peti ligi je sramotno. Nihče od vodilnih Mure se ni pozdravil z malimi predstavniki NK Dokležovje. Po tekmi jih je domači klub častil s pogostitvijo, po željah in naročilo pozameznih igralcev. Trener jim ni dovolil pojesti naročene hrane, vzeli so jo v avtobus in hitro odšli v MS. Niso pokazali spoštovanja, da bi se preoblekli in stuširali v slačilnici v Dokležovju, to so storili v MS. Tudi z avtobusom je bil problem, za NK Maribor in NK Sloboda Tuzla pa ni bilo problema. Trener na koncu izjavi, da ni bilo igrišče vrhunsko za igro, pa to ni prva liga ampak peta liga. V Dokležovju imamo eno boljših igrišč v MNZ MS. Vsi, ki želimo NŠ Mura dobro se s takšnim pristopom ne moremo strinjati. Iz NK Dokležovje je veliko igralcev prispevalo k dobrim rezultatom NK Mure v zadnjih desetletjih. Ko je uprava NK Mura kadrovala iz majnih klubov Pomurja je imela boljše rezultate... vse je v keše lopataš...
Kak te je nej sram !

tako (ni preverjeno)

Škoda vode za te grintavce.

In reply to by Vir doklezovje (ni preverjeno)

ja (ni preverjeno)

Dali bi jim burek - njihovo avtohtono hrano.

In reply to by Vir doklezovje (ni preverjeno)

bela vrana @11 (ni preverjeno)

Sem velik navijač Mure. Ampak spoštovanje je potrebno izkazati vsakemu. Ni problem, da je Dokležovje v 5. ligi. Domači so se potrudili, mi pa? Tudi Mura je bila v 5. ligi. Zdaj pa živimo na stari slavi izpred 2 sezon. Imamo najboljšo ekipo v zgodovini!!!!! Konkurenčni v ligi smo komu? Zavedajte se, kje smo bili. Če se družiš z malim in ga spoštuješ, te ti naredi velikega!

vrag od vraga (ni preverjeno)

Zvedeli smo še eno stran Mure. Vodstvo ne spoštuje malega kluba, pa vemo koliko igralcev je prišlo igrat v Muro iz Dokležovja. Sami igralci Mure, vsaj večina, z redkimi izjemami, pa ne spoštuje dresa in grba Mure, saj so prišli v klub mimogrede, ali ker drugam niso mogli, jih niso hoteli in jim je to le vmesna postaja, za pol ali eno sezono. To pa se vse vidi na igrišču in rezultati so tu.

Starejše novice