Sprememba odloka prinaša večjo in neposredno zastopanost občin ustanoviteljic v svetu zavoda in strožje pogoje za imenovanje direktorja javnega zavoda.
Je nenadna odločitev za objavo razpisa za direktorja povezana s ponovno željo po političnem kadrovanju v zdravstvenem domu? Svet zavoda v objavo po odloku, ki kmalu ne bo veljaven, mimo volje večine občin ustanoviteljev.

Svet javnega zavoda Zdravstvenega doma Murska Sobota je na včerajšnji seji nepričakovano razširil dnevni red. Tema razširitve?

Izvedba razpisa za imenovanje direktorja oziroma direktorice Zdravstvenega doma Murska Sobota.

Svet zavoda v objavo razpisa po odloku, ki kmalu ne bo veljaven

Svet zavoda je na seji tako sklenil, da bo z jutrišnjim dnem, torej 21. septembrom 2023, objavljen razpis za direktorja ali direktorico javnega zavoda, in to po starem odloku, ki bo v prihodnjih dneh prenehal z veljavnostjo, saj je večina občin že sprejela nov odlok o ustanovitvi.

Razpis bodo, sodeč po sklepu, jutri objavili zgolj na zavodu za zaposlovanje in na spletni strani Zdravstvenega doma Murska Sobota. Rok za prijavo je 2. oktober 2023, dan za tem pa bo komisija odpirala prispele vloge, je razvidno iz gradiva iz seje sveta zavoda.

Za 11. oktober 2023 je znova načrtovana seja sveta zavoda, kjer bo razpisna komisija poročala o prispelih vlogah, prisluhnila predstavitvi kandidatov ter izbrala in potrdila kandidata za direktorja oziroma direktorico.

Nov odlok prinaša strožje pogoje za imenovanje direktorja. Komu se mudi?

Nov odlok o ustanovitvi, ki prinaša novo sestavo javnega zavoda in strožje pogoje za imenovanje direktorja, je sprejela večina občin ustanoviteljic, to so Beltinci, Grad, Hodoš, Šalovci, Gornji Petrovci, Kuzma, Murska Sobota, Moravske Toplice, Puconci in Rogaševci, razen občin Tišina in Cankova.

Svetniki občine Tišina bodo o sprejetju novega odloka odločali na 7. redni seji občinskega sveta v četrtek, 28. septembra 2023.

»Z odločitvijo sveta zavoda o pričetku postopka imenovanja direktorja na mestni občini nismo seznanjeni«

Mestno občino Murska Sobota in župana Damjana Anželja smo vprašali, kako gledajo na poteze sveta zavoda zdravstvenega doma. 

»Postopek za imenovanje direktorja se lahko izvaja tako po novem ustanovitvenem aktu, če bo seveda prej stopil v veljavo, kakor seveda še po starem aktu, če ta še vedno velja. Z odločitvijo sveta zavoda o pričetku postopka imenovanja direktorja na mestni občini nismo seznanjeni,« so odgovorili.

Pojasnili so, da bo novi ustanovitveni akt Zdravstvenega doma Murska Sobota stopil v veljavo takrat, ko ga bodo v enakem besedilu sprejele vse občine ustanoviteljice in šele v petnajstih dneh po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Kdaj konkretno bo odlok začel veljati, niso znali oceniti.

Kaj pravijo župani ostalih občin?

Ker prinaša nov odlok tudi novo sestavo javnega zavoda in strožje pogoje za imenovanje direktorja, smo župane občin ustanoviteljic povprašali, ali so z nenavadno hitrim ukrepanjem sveta zavoda seznanjeni in ali to potezo podpirajo.

Franc Horvat, župan občine Tišina, je za Sobotainfo dejal, da je bil z namero sveta zavoda Zdravstvenega doma Murska Sobota seznanjen včeraj popoldne.

»Moje mnenje je, da bi bilo potrebno počakati, da se sprejme novi odlok in na osnovi novega odloka o Zdravstvenem domu Murska sobota se naj izvedejo tudi vsi postopki,« je jasen.

Marko Virag, župan občine Beltinci, je za uredništvo Sobotainfo dejal, da beltinška občina s tem ni seznanjena.

»Glede na to, da je novi odlok tik pred uveljavitvijo, pa se nam zdi primerno, da se postopki, ki so vezani na delovanje zavoda v bodoče izvedejo po novih predpisih, še toliko bolj, ker bo imela občina Beltinci v novi sestavi sveta zavoda svojega samostojnega predstavnika,« je dodal.

Z namero sveta zavoda je seznanjen tudi Rihard Peurača, župan občine Rogašovci, ki pa odločitve ni želel komentirati.

Župani občin Hodoš, Moravske Toplice in Kuzma z namero sveta zavoda ob našem klicu niso bili seznanjeni, ostalih županov na telefon nismo priklicali.

Trenutna direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota Edith Žižek Sapač je za Sobotainfo komentirala, da bi morali z javnim razpisom počakati do sprejetja novega odloka.

»Želimo si, da bi bil novi odlok čim prej sprejet, da bi izboljšal starega, kar se tiče kadra in pogojev za delovanje zavoda,« je dodala.

Za odziv smo se obrnili tudi na Leonido Gačević, predsednico sveta zavoda Zdravstvenega doma Murska Sobota,  odgovorov pa še nismo prejeli.

Spomnimo ...

Pred manj kot štirimi leti smo na Sobotainfo poročali, da sta na razpis za direktorja Zdravstvenega doma Murska Sobota prispeli dve prijavi - aktualne direktorice Edith Žižek Sapač in mestnega svetnika Mirana Forjaniča.

Forjanič je našel največ podpore v članu sveta zavoda, bivšemu strankarskemu kolegu Andreju Mešiču iz SDS, a večina svetnikov se je takrat odločila za ponovni mandat Sapač Žižek, z odločitvijo sveta zavoda pa so se strinjale tudi občine.

Zaradi menjav pri vodenju sveta zavoda se je razmerje moči tokrat spremenilo. Na drugo razmerje moči v svetu zavoda kaže tudi dejstvo, da so svetniki včeraj razširili dnevni red seje javnega zavoda in izglasovali takojšnjo objavo razpisa za direktorja in to po starem odloku, ki pa kmalu ne bo veljaven.

Sprememba odloka pomeni večjo in neposredno zastopanost občin ustanoviteljic v svetu zavoda in strožje pogoje za imenovanje direktorja javnega zavoda.

Komentarji (38)

Stari sobočanec (ni preverjeno)

Prvi in edini pogoj bi mogo biti ka direktor nesmi biti doktor. Lipou vas prosin ka pa te eden zdravnik zna od direktorovanja. Pa še poleg direktorstva dela svojo službo. Če dobro znan navedena gospa s toga naslova sakši mejsec domou nese od 7000 evrčkof pa dale.

DrugiRakicanec… (ni preverjeno)

Pitaj se ali dela dobro ali slabo. Samo to je važno, nika drugo. Če je doktor ali direktor. Meni ni simpatiko res ima preveč vlog - vidiš jo v rešilcu, te pa že pa v ambulanti in gradbišči. Ali to je njena odločitev da tako živi....č.
.
Jaz ko sem malo starejši se spomnim Felkarja in kakšen poraz je to bil. Največja izguba v Sloveniji izmed vseh zdravstvenih domov. Zdaj ko pa vse štima pa so se jastrebi našli.

In reply to by Stari sobočanec (ni preverjeno)

ZDMS (ni preverjeno)

Malo bi trbelo pijtati po ZD kak je. Neje vse tak kak se kaže. Zaposleni bi najbole znali povedate.

In reply to by DrugiRakicanec… (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Nastaviti takega ki pojma nede mel o zdravstvu, ka se v 10 letih nauči specifike.
(Ka de lejko še dežuro.)

In reply to by DrugiRakicanec… (ni preverjeno)

FUKNJENI (ni preverjeno)

Še več, pa roko bi mela nad vsemi.. 12 let ji folga. Čas je za sveži veter

In reply to by Stari sobočanec (ni preverjeno)

antiFUKNJENI (ni preverjeno)

"Fuknjeni", ti si dejansko fuknjena. Danes sem bil v ZD Murska Sobota v eni od ambulant pri zdravniku in ena od 4 prisotnih glasno razpravljajočih medicinskih sester, ime bom zapisal v nadaljevanju in sem ga že tudi posredoval direktorici, se je širokoustila z istimi besedami, ki so zapisane pod nikom FUKNJENI. Gospa direktorica, ime vam je znano, uvedite disciplinski postopek proti njen in marš takoj na cesto. Volilna poražena klika SDS bi kadrovala. Forjanič ti se pa umiri, nimaš podpore med ustanovitelji. Tudi če boš slučajno imenovan za direktorja, bo to le začasno, saj bo z novim odlokom imenovan novi svet zavoda, ki te bo ekspresno razrešil. TAKO BO IN PIKA.

In reply to by FUKNJENI (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Kaj si ti vedno tak nor ali samo v sredo zvečer ???

In reply to by antiFUKNJENI (ni preverjeno)

ZDMS (ni preverjeno)

No in kje je ime?? Ne piši če te imena ne napišeš..

In reply to by antiFUKNJENI (ni preverjeno)

Ka te briga (ni preverjeno)

Ka takse gluposti pises????Vijdis kak se ZD zdikto???Vijdis kak se vse dela????Ka te briga kelko sto zasluzi..Spakivaj se delat pa bis tij tudi kaj zasluzo..Nej samo se naslajati na drugij zujlaj…

In reply to by Stari sobočanec (ni preverjeno)

mutna posla (ni preverjeno)

evo spet mutna posla. Vej pa obstoječa direktorica in obstoječi svet zavoda ne naredi nič brez vednosti soboškega župana. Tako, da Anželj in SD spet kadrujejo po svoje. Izjava obstoječe direktorice, da bi morali z razpisom počakati je eno samo sprenevedanje - ker njej najbolj odgovarja tak hiter razpis. Bili živi i videli je pravo slepec.

. (ni preverjeno)

Vse skorumpirano

In reply to by mutna posla (ni preverjeno)

geza (ni preverjeno)

en tak kurčevo fuknjeni zdravstveni dom
bi z levo roko
vodil Debeli fuknenec

In reply to by . (ni preverjeno)

debeli fuknjenec (ni preverjeno)

jaz sem ga pred leti uspešno vodil
pa me je politika odstavila

In reply to by geza (ni preverjeno)

DrugiRakicanec… (ni preverjeno)

Zgodovina se ponavlja ali smo v filmu Groundhog day? SDS Andre Mešič ponovno na sceni za EVRI. Boli jih **** za zdravstvo pa paciente. Zgleda ka bo nastavil svojo zelo ZELO drago kolegico ki spet rabi strokovni izziv ali pa kolega zobotehnika ker rabi nujno $$$ kot je slišati.

.. Nastavil pa bo svoje samo iz maščevanja in zato ker bo isto kot na Saubermacherju pošiljal visoke račune vsaki mesec (že 1 milijon v zadnjih letih vse preverljivo brez javnega naročila na sp). Znajde se Mešiču, novinarćki dragi malo raziskujte je kaj za delati, ne pa da ščitite SDS.

...

Predpražnik (ni preverjeno)

Ja slišati je res tako. Kda de mešič zvedo ka forjanič nema za burek de ga brsno v rit.
Ali pa njemi zrikta pogodbe v ZD :)

In reply to by DrugiRakicanec… (ni preverjeno)

volilni rezultat (ni preverjeno)

Pa ka te Mešić nej zgüjbo na volijtvaj? Pa te je luzer od luzera. Iz te njegove stranke ide samo stranje, zdaj Jakob d..k mejša, pa Mešić...
Vüpan ka Svoboda pa SD mata pamet in nebota podpirala tej greznic!
Zdaješnja direktorca je uspešna in uspešnij se ne minjavle!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by DrugiRakicanec… (ni preverjeno)

PrviRakičanec (ni preverjeno)

Draga kolegica je več sploh nej zanimiva. Rukno san jo idnok pa nigdar več. Preveč znücana pa žuta med bedrami da nej depilacija opravljena.

In reply to by DrugiRakicanec… (ni preverjeno)

Kakakakakssj (ni preverjeno)

Bokse ka doktorca vodi ZD ka je na tekocon z stvarmi. V bolnici je pravnik dorektor keri je ze 15 let nej nika delo,... kak naj kaj zna? Glavno ka je na pravi strani!

FUKNJENI (ni preverjeno)

Folga ji 12 let korita...

In reply to by Kakakakakssj (ni preverjeno)

antiFUKNJENI (ni preverjeno)

išči si službo, kolegice te tožarijo
tebi nemre folgati, ka te nišče nešče, žedna med bedrami

In reply to by FUKNJENI (ni preverjeno)

FUKNJENI (ni preverjeno)

Folga ji

mjager (ni preverjeno)

tirati toga RADIČA pa njegovoga asistenta

ZDMS (ni preverjeno)

Pa ovo pomočnico od direktorice tudi

In reply to by mjager (ni preverjeno)

vaški pijanček (ni preverjeno)

Se strinjam z predhodniki, ZDMS zapreti in porušiti.

In reply to by ZDMS (ni preverjeno)

edenx (ni preverjeno)

novinari na sobotainfo bi bar lejko preverili datume, ker nejso tak kak so bili zgučani, bar so mi tak pravli, prejšnji razpisi so tudi bili septembra ali začetek oktobra, tak piše v uradnij listaj, očitno nešče šče malo mejšati vodo

No name (ni preverjeno)

Srboljub Ćurčić, dr. med., spec. spl. med. novi direktor

majmun (ni preverjeno)

kolenu leve noge desnega meniskusa

majmun (ni preverjeno)

prag za kompas v javnih sluzbah

brbončica (ni preverjeno)

V Soboti samo zaradi osebnih interesov desnjaki sodelujejo z levaki. Tudi v štampeti. Na facebooki piše, da en desnjak in en levak sodelujeta, natepavata pa isto "bivšo" desnjakinjo. Za zdaj še ne vesta en za drugega, niti njihovi ženi še ne vesta, kaj delata njuna možeka. Bosta pa hitro izvedeli. Ta baba je hudič iz ozadja.

Totor (ni preverjeno)

Kak ne, če cela Sobota zna za koga se gre

In reply to by brbončica (ni preverjeno)

256 (ni preverjeno)

Za koga se to ide?

In reply to by Totor (ni preverjeno)

Labdasvescica112 (ni preverjeno)

Forjanic za direktora

AntiFuk (ni preverjeno)

Vejpa če več nede difektorica se svet nede poudro. Pa tudi ce de novi odlok se stvari ne spremenijo. Svet zavoda ma mandar 4 leta in se ga nemre razpistiti pa nastaviti nove lidi keri do potrdili kogar koli. Tak ka ka se zdaj oktobra zgodi de pilo vodo 4 leta 😀😀😀

0099 (ni preverjeno)

novi akt = novi svet zavoda

zato se lahkoumnežu mešiču tako mudi.
naivnost z njegove strani me ne čudi.
sem pa mislil da je forjanič bolj preudaren človek.
a očitno se motim.

In reply to by AntiFuk (ni preverjeno)

Graški (ni preverjeno)

Midlin ka vsak vidi, ka se pod to direktorco dom razvija in rihta, vervlen pa ka je znotraj njega opozicija manjakov in predvsem msnjic, ki ji to ne paše.

...... (ni preverjeno)

O Stanji znotraj Zdravstvenega doma pa nihče nič ne piše. Diktatura totalna... Vsi samo vidite kak se gradi. Seveda se gradi, pa zna se zakoj točno v ton časi. 😀

In reply to by Graški (ni preverjeno)

majmun (ni preverjeno)

soboski gangaman

9vs1 (ni preverjeno)

Zna se ka manjakan v ZDMS Edith ne paše. Večino to tu zaj tej pijšejo.
Mešič pa F. mata plan nastaviti F-ja za V.D., ker soglasij za njuvajne ideje nede dala niti ena občina...

Starejše novice