FOTO: Jure Banfi
Sturm je dobil prvi spopad za skupinski del UEFA Evropske lige. Sobočani bodo v Gradcu lovili dva zadetka zaostanka, a v obeh taborih poudarjajo, da dvoboj še ni odločen.

Obračun v Fazaneriji se ni razpletel po rezultatskih željah Sobočanov. Sturm si je priigral lepo prednost, sta tako Ante Šimundža kot Klemen Šturm poudarila, da se črno-beli še niso predali.

Tudi Christian Ilzer, trener graške ekipe, je po zanimivem srečanju z velikim številom priložnosti poudarila, da si Sturm še ni zagotovil napredovanja, v Gradcu pa bo potrebno ponoviti podobno predstavo.

»Naš štab se je zelo intenzivno posvetil analizi igre Mure. Vedeli smo, kakšno kvalitete ima ta ekipa. Mura je kot mačka s sedmimi življenji. 

Gre za ekipo, ki igra tako, kot narekuje potreba v določenem delu tekme, v pravem trenutku močno dvigne tempo. Ob koncu tekme nismo bili na nivoju iz prvih 70 minut, zato smo to tudi občutili. To je dobra izkušnja za povratno tekmo,« je bil Muro pohvalil Ilzer.

Strateg Sturma je ob tem izpostavil tudi predstavo vratarja Jorga Siebenhandla, ki je Štajerce v zaključku srečanja z nekaj posredovanji obdržal v prednosti.

Rezultat bi lahko bil ugodnejši

Pričelo se je kot v sanjah, z golom v tretji minuti srečanja. Žiga Škoflek je sprožil silovito in nebranljivo, prej omenjeni Siebenhandl je bil brez pomoči.

Sturm je izenačil po enajstmetrovki Jakoba Jantscherja, izid pa je v svojo korist nagnil z goloma v 60. in 63. minuti, ko sta napako Prekmurcev kaznovala Otar Kiteishivili in Kelvin Yeboah.

Tudi Ante Šimundža se je strinjal, da so tekmo izgubili v razmaku treh minut po dobri uri igre:

»To je evropski nivo, na katerega se še privajamo. Verjamem, da se bomo privadili čimprej, dejstvo pa je, da smo odigrali dobro tekmo. Ne sicer v rezultatskem smislu, igralno pa dobro, vendar to na žalost ne šteje nič. 

Poraz po dveh individualnih napakah je cena, ki jo je potrebno plačati. Ko pogledamo celotno dogajanja, bi lahko bil rezultat ugodnejši za nas.«

Dovolili prepoceni zadetke

Tudi črno-beli so imeli pri izidu 1:1 odlično priložnost, da še enkrat preidejo v vodstvo. Žiga Škoflek se je po hitri akciji soočil z vratarjem Sturma, ki pa se je dobro zoperstavil napadalcu Mure, kasneje pa se je izkazal tudi ob dveh poizkusil Amadeja Maroše.

»Srečanje bi šlo v drugo smer, če bi v tistem trenutku zadeli. Žal nismo, vendar pa je bil njegov trud odličen, vratar pa je posredoval zelo dobro. 

Sturm je v drugem polčasu izkoristil prvo priložnost. Imam občutek, da smo prejeli prepoceni zadetke, v teh dveh situacijah smo premagali sami sebe,« je bil jasen Šimundža.

Kljub porazu so navijači prepoznali trud nogometašev, jim po tekmi namenili glasen aplavz, kar je po besedah trenerja dodatna spodbuda za celotno ekipo.

Zadnja ofenziva ni prinesla zadetka

Sturm je z nekaj sreče odbil tudi zaključno ofenzivo proti golu gostov, ki jo je izpostavil tudi graški strateg. Avstrijske novinarje je zanimalo, če lahko Mura igro iz zadnjih 20 minut v Gradcu ponovi skozi celotno tekmo. 

»To za nas ne bo lahko, saj dinamika in agresivnost v našem prvenstvu nista na tako visokem nivoju kot v Avstriji. 

Upamo pa, da nam bo to uspelo na naslednjih tekmah in bomo igrali na takšnem nivoju, vendar bo potreben čas. V prihajajočem obdobju želimo biti na tem nivoju,« je odgovoril Šimundža.

Šturm obžaloval tri črne minute

»Tekma je bila takšna, kot smo pričakovali. Žal smo tekmo izgubili v razmaku treh minut. Imeli smo priložnosti, da se vrnemo, a jih na žalost nismo izkoristili. Potrebno je dvigniti glave in iti naprej,« je vtise po srečanju strnil Klemen Šturm.

Mura bo že v nedeljo odigrala novo zahtevno preizkušnjo, saj v Fazanerijo prihajajo ranjeni Celjani. Gorenjec v prekmurski zasedbi poudarja, da zgoščen ritem tekem za igralce prinaša tudi nekaj koristi:

»Igranje vsake tri dni je za igralce nekaj najlepšega, saj manj razmišljaš o napakah in se hitreje pobereš. Na tekmi s Celjem bomo dali vse od sebe, da dobimo pozitiven rezultat. Prioriteta je državno prvenstvo.«

Šturm je ob tem, ko se je ozrl proti povratni preizkušnji, poudaril, da se ekipa še ni predala in bo tudi na povratne srečanju, tako kot vselej doslej, napadla zmago.

Bo črno-belim v Gradcu uspelo priti do preobrata?

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
3FY (nepreverjen)

Domači navijači se lahko učijo od navijačov Šturma, kako se navija za svojo ekipo

MÜrski (nepreverjen)

Jap. Včeraj zelo porazno navijanje, kak vecina tekem letos. Sploj se jih čulo neje… zdaj ka je krivo neman pojma, ampak to je nej melo forme.

In reply to by 3FY (nepreverjen)

Simon74 (nepreverjen)

Pa mi povej, a navijaci tudi igrajo, od kdaj, oz kaj bi se lahko naucili?

In reply to by 3FY (nepreverjen)

MÜrski (nepreverjen)

Nafčiti kak se navija ;)

In reply to by Simon74 (nepreverjen)

Opica z (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Žal treba se je sprijaznit da mura ko nima srece pac ni kvalitet
To se vidi v domaci ligi kjer napovedujem izpad

Krivi pa niso igralci temvec vodstvo in trener

Bojan1177 (nepreverjen)

Mura ima za 2 klasi slabše moštvo, zato ni nič katastrofalnoga, če Mura zgibi proti Šturmi, ki je v vrhi Avstrijske lige. Glede druge lige pa vsako leto napovedujete izpad pa ne vem kakšne pravlice, pa še do toga neje prišlo. Po 4 kolih napovedati izpad, kot vsako leto, je primitivno.

In reply to by Opica z (nepreverjen)

Simon74 (nepreverjen)

Mura je vceraj prikazala tekmo za cisto 10ko, se sam komentator je priznal, da rezultat ne ustreza golom v murini mrezi, bila je dosti boljsa kot sturm v igralnem smilu, edino kar krasi velika mostva je to, da jim koncentracijana igro nikoli ne pade, muri je vceraj padla po 2gem golu in tako so se prejeli 3ga, cestitke muri za prikazano igro. Druga je bil sturm slabsi, to moramo priznati, ocitno velja se kako nenapisano pravilo, ce na das gola, ga dobis.

In reply to by Bojan1177 (nepreverjen)

gost81 (nepreverjen)

tudi pomojem mnenji je rezultat nej realen, je mura bila kar enakovreden nasprotnik , šans čist zadosta, se pa vidi ka fali en pravi golgeter.

In reply to by Simon74 (nepreverjen)

Simo 74 (nepreverjen)

Ja, res manjka en pravi golgeter.

In reply to by gost81 (nepreverjen)

Simon74 (nepreverjen)

Da rezultat ne ustreza temu kar je mura prikazala.

In reply to by Simon74 (nepreverjen)

Zobotrebec (nepreverjen)

S takšnimi navijači bi šli vsi na gostovanje, naj kak z BG. Dvakrat gostovanje v MB z deco, dvakrat napadali starejse lidi pa zenske naj skacejo. Sprepito, nakajeno. Fala lejpa.

Blek murja (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Spakivajte kufre pa slo liga nazaj ge van je mesto...nejste odpisani?pa se kak ste odpisani,dobite se porcijo zunaj te pa preostanek v slo ligi,vi pa prvaki,faj neseri,sake 30 let 1x med prvimi in to je to za te vaski klub in ciciban navijace(ene)

Bojan1177 (nepreverjen)

Nemrejo spakirati, ka tudi če zgibijo, še vedno špilajo v Evropi, v Konferenčni ligi.

In reply to by Blek murja (nepreverjen)

gost81 (nepreverjen)

spakivaj se tij nekam in se ne sramoti po forumi.

In reply to by Blek murja (nepreverjen)

Bojan1177 (nepreverjen)

Ka je s tebov vse vredi?

In reply to by gost81 (nepreverjen)

Bojan1177 (nepreverjen)

Pardon, nej si mislo mene, maš prav...

In reply to by gost81 (nepreverjen)

BREZ PAMETI (nepreverjen)

Zabadav ti tejlo, če je glava prazna in lejčeš po igrišči kak da eceke v štale pistijo in ne vejš na šteri gol špilaš. Mura je včeraj špilala nazaj na svoj gol in SI SAMA dala 2 gola. Nej samo v slovenski ligi zdaj so tudi že drugi tuji klubi gor prišli KA ČE ŠPILAŠ PROTI MURI PRESING JE MURA GOTOVA, ZGUBLENA. Pa to Šimundža z svojo kratko lajtongo še nej gor prišel, jebeš takega trenera, ka še vedno živi v balkanskom ogračeki, evropski nogomet pa je dosti, dosti naprej. Mura je prej mejla šanse - poserem se na take šanse, da ne znajo dati gol, ali pa trofijo golmana, gol pa šorki 7 m pa 32 centi, moj pes bi tuj zavca zgrabo če bi ga ta počakal. V Graz pa bole ka nejdete ka ne bote delali sramote. Ja pa še to, ge so pa te BG bilij vejpa so samo Avstrijci navijali - SRAMOTA.

wegfregerg (nepreverjen)

waj no vejpa graz je na drujgon nivoje od mure. San navijač mure ale meglo pred očami nej trbej meti. Doma jin še 3 dajo pa stvar rešena. Mura se je dokazala in prišla dale kak bi si što kol mislo pa vupo. Zdaj pa fokus nazaj na domače prvenstvo pa drujgo leto dale. Z pejnezami pa kakšne igralce pripelati, ka trenutna postava je na maximalnon potenciale več nejde z dečkov.

Simon74 (nepreverjen)

To mas prav, zdaj so dobili nekaj penez in bi bilo pametno iti v inv dobrih igralcev magari s krediti, saj tako delajo vsa eu mostva, obenem pa ne spustiti nikogar iz trenutne klopi, razen tistih slabih.

In reply to by wegfregerg (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Samo šinfanje, pa samo vse slabo. Jaz sem pa včeraj po dolgem času začutil Muro, kot ekipo in njeno pripadnost klubu. Čeprav so izgubili, smo lahko ponosni na njih, saj so res vložili v igro vse od sebe.

Simon74 (nepreverjen)

Res je, zelo dobra igra mure

In reply to by Neko (nepreverjen)

vrag od vraga (nepreverjen)

Muri manjka hitrost podaj in točnost podaj in en igralec, ki iz šans da gol. Z tokratno igro in rezultatom sem zadovoljen, saj nisem pričakoval zmage. Pristop večine igralcev pa na visokem nivoju. G. Kozar pa pazi kako igraš v kazenskem, saj si na 2 tekmal zriktal 2 penala, oba popolnoma nepotrebna.

njiva

Maš čista prav,meli smo se v svojih rokaj.
Ne ven in ne razmin,delamo ene te iste napake pri podajaj,namesto,ka bi probali hitro na prvo odšpilati,si štopajo pa obračajo,taka nega haska.Prilik smo meli še pa še,ka nan pomaga,če nemamo špice,ki bi davala gole.Že pol leta pišen,ka trbej špico in enoga dobroga obrambnoga igralca,vozijo pa vse drugo samo to nej.Poglednite,ge je pa stal Obradovič pri 2 goli,na črti gola,pa smo z petice gol dobili.
To je totalna glupost,ges ne ven,ve pa petica je njegova in on je tu tata mata in leko tu podira in naše in njuve,un pa na črti stogi in to je že 4 gol,ka ga je tak dobo.
Maroša,Mandič,Brkič,to stirati,takoj in prpelati špico,če nej de krvavo.V nedelo,če nede zmage,de pa nika počilo,zato,ka to tak dale več ne gre.

Emsad77 (nepreverjen)

Še dobro ka si spalamudo zaj...
Glede na napisano, si selektor Bayerna...
Bravo
Tan čebele po ritki škrabaj , fuzbal pa prepusti strokovnjakon.

In reply to by njiva

Too (nepreverjen)

Decki so pokazali borbeno tekmo! Na zalost dva gola na naso napako al ok zgodijo se napake.. svaka cast BG pa gostujočin navijacan! Tekma na visokem nivoju! Zdaj pa idemo v graz probat presenetit😎😎

ĐokoMB (nepreverjen)

Maribor !
In pika !!!!!!!!!

Mario B (nepreverjen)

A se dajo dobit karte v ms Al je potrebno v Avstriji kupit?

Pinot (nepreverjen)

Po dugon casi je mura spilala z enajstimi stabilnimi igralci, kar lejko samo pozdravimo. Nescen omenjati priimkof keri ze dugo ne kazejo kvalitete. Fala trener. S to srcnostjo mure in sturmovin proracunom bi mura ligo prvakof spilala nej pa drugo pa tretjo klaso evrope, kar pomejni ka znanje je! Österreich ma pac penezein rad placa za dobro. Lejko se kaj od mure kujpijo, zakoj pa nej. Pod crto potegnjeno palec gor za muro👍
TRI-ŠTIRI- MURA⚪️⚫️

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice