FOTO: Jure Banfi
Prelahko prejeti zadetki ostajajo osrednja težava Mure, ki po izpadu iz evropskih tekmovanj še ni vknjižila zmage. Po dvoboju s Taborom, proti kateremu so Sobočani reševali točko, sta Damir Čontala in Matko Obradović prevzela svoj delež odgovornosti.

Črno-beli so še tretjič zapored osvojili zgolj točko, za razliko od tekem proti Celju in Radomljam pa so se proti Taboru reševali pred porazom. Remi kljub poteku dvoboja ni rezultat, ki bi zadovoljil ekipo.

To je takoj po tekmi pred kamero Sportkluba priznal tudi Damir Čontala, ki v Prvi ligi Telemach nikakor ne uspe poiskati načina, kako ekipo popeljati do tekme brez prejetega zadetka.

Čeprav je bil vstop v tekmo odličen - že v uvodnih minutah sta bila nevarna Dardan Shabanhaxhaj in Žiga Kous - so zagriženi Sežanci v Fazaneriji dvakrat vodili.

Najprej je soboško mrežo zatresel vroči Jakoslav Stanković, Kai Cipot pa se je v uvodu drugega polčasa odkupil za napako ob prvem zadetku Tabora, ko je bil mladi branilec izgubljen v času in prostoru.

Ko so Sobočani krenili v lov po vodstvu, pa je sledil nov šok, podaja med Klemnom Puckom in Kobiejem Morrisom je kot nož zarezala v domačo obrambo, Matko Obradović pa je klonil po strelu Milana Kocića.

Mura je točko reševala v izdihljajih tekme, v sodniškem podaljšku, ko je odbitek po udarcu Tia Cipota v mrežo gostov pospravil Dardan Shabanhaxhaj. Avstrijec se je veselil prvenca v črno-beli opravi.

Po uvodnem pritisku nov mrk v zadnji vrsti

»Imeli smo zelo dober uvod v tekmo, odličnih deset minut. Že v prvih štirih minutah smo si priigrali tri izredno lepe priložnosti, iz katerih bi lahko zadeli in bi si verjetno povrnili samozavest. 

S tem bi verjetno dobili tudi nadzor, vendar nismo bili uspešni, nato pa smo zopet prejeli gol, ki jih prejemamo na neverjetne načine. Po tem smo se znašli v težavah, kar nekaj nervoze je bilo prisotne pri igralcih in gledalcih. 

To so začutili tudi igralci, bilo je vedno težje. Vračali smo se, vendar smo po tem, ko se je zdelo, da imamo nadzor, znova prejeli gol. Način, kako prejemamo zadetke, boli, prevečkrat se moramo vračati,« je po tekmi priznal Damir Čontala.

Mura v letošnjem prvenstvu še ni odigrala tekme brez prejetega zadetka, ta ligaški niz pa traja že vse od zaključka minule sezone in aprilske tekme z Aluminijem.

Individualne napake v zadnji vrsti torej niso nikakršna novost, bolj pa skrbi dejstvo, da se kljub zavedanju in opozarjanju ponavljajo s tekme v tekmo. Je to odgovornost trenerja? 

»To je stvar, ki se ponavlja in za kar sem prvenstveno odgovoren jaz. Zadetke prejemamo na prelahek način. S tolikšnim številom prejetih zadetkov in na takšen način, ko nasprotniku ni treba vložiti preveč energije, da doseže zadetek, se ne da zmagovati oziroma ustvariti serije,« poudarja strateg Mure.

Uspešno nadomestili Dakuja in Petkovića

»Najprej moramo zbistriti glave, se umiriti in pogovoriti. Razčistiti je potrebno zadeve, narediti analizo tistega, kar ni v redu in se tega zavedati. 

V prvi vrsti mora biti prisotna želja, da se to popravi, na drugi strani pa mora biti energija, da vse skupaj dvignemo na višji nivo,« po novi preizkušnji, ki ni zadovoljila apetitov, še pravi Čontala.

Čeprav sta današnjo tekmo izpustila poškodovani Nikola Petković in Mirlind Daku, ki je zaradi zapletov z vizo ostal na Kosovem, Čontala v napadu ni videl pretiranih težav:

»Zagotovo sta oba pomembna faktorja Mure. Že nekajkrat sem ponovil, da je Daku eden najboljših napadalcev v lige. 

Zagotovo smo oba pogrešali, vendar se moramo prilagoditi na odsotnosti igralcev in odigrati brez njih. Dosegli smo dva zadetka, v tem ni težav, je pa težava to, da smo znova prejeli dva gola.«

FOTO: Jure Banfi

Obradović podprl trenerja in prevzel krivdo

Takoj po tekmi je nekaj besed spregovoril tudi Matko Obradović, ki je v slogu enega od kapetanov prevzel svoj delež krivde za skromnejše rezultate in tako namenil podporo svojemu trenerju.

»Ekipi čestitam za borbo do konca tekme in pokazanemu karakterju. Odigrali smo dobro tekmo, vendar nam ni šlo, bil sem v slabi formi. 

Za to ni kriv niti trener niti taktika ali ekipe, bil sem v slab, oba zadetka sta 'moja'. Trenutno nisem v najboljši formi, strniti moramo glave in le tako se bomo izvlekli iz tega,« sporoča Dalmatinec v golu Mure.

Sobočani bodo skušali niz brez zmage prekiniti v soboto, ko se še drugič to poletje odpravljajo v prestolnico. V Šiški se bodo udarili z Bravom. 

Komentarji (53)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Les76 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Oba Cipota spakejrat pa pika.

Pijan si (nepreverjen)

Ka, so se od včeraj pijan ali ka? Pa pogledni si se inouk tekmo pa te boš boš vido koga parkirati iz Mure!

In reply to by Les76 (nepreverjen)

Pekič t. (nepreverjen)

Sten tej sovražne komentare na brata Cipot! Za več ali manj kateri se razmijo v fuzbal ne pišejo in ne sinfajo saj znajo ka spilata dobro in včeraj zabila in se odbitek pa drugi gol v 90 minute! Zamisliti ŠD trebej nad druge igralce in nemo sau imensko ker tekmujejo kot ekipa in Nej posamezniki!

In reply to by Les76 (nepreverjen)

1991prekmurjeje (nepreverjen)

Les76? Resno si leseni, ne razmis nic v zivlenji, doma nemas poslihtanih stvari, zdaj pa mores to nad nekin drugin v strositi:) malo se zamisli

In reply to by Les76 (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Ne lapaj, z izjemo toga prvoga gola sta maliva bila čista solidniva. Či že, je še najbolje zajebo na tej tekmi Maruško. Niti ne ven, či jemi je kera podaja sploj uspela.

Cipota sta vredi. Malo več časa, pa ta steber toga kluba.

In reply to by Les76 (nepreverjen)

mbv (nepreverjen)

Kaj pa je Maruško narobe naredil? Pri drugem golu sploh ni bil več v igri. Očitno ti je trn v peti.
Ko pa je v Celju gol dal pa se nisi oglasil. Škodljivec, takšnih navijačev Mura ne potrebuje

In reply to by Anon2103 (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Vzemi si beležko pa svinčnik, prižgi si tekmo in si beleži, kelko njegovih podaj je blo uspešnih. Pa te se lejko dale pogučavleva, vredi?

In reply to by mbv (nepreverjen)

Sramotainfo (nepreverjen)

Daj prosin odstopi!

musko (nepreverjen)

Odstopi od komenteranja

In reply to by Sramotainfo (nepreverjen)

Silvo76 (nepreverjen)

Daj sobota info enkraz že zapri te komentarje, vsaj eno tekmo ker to več nima forme kak se ljudje "iživljajo" in dajejo ven svoje frustracije saj druge jih ne morejo ali ne smejo! Tu pa se lepo skrijejo za 10 nikov in bum bum!

navijač (nepreverjen)

trener kaj filozofiraš to igfro ti forsirsaš že od začetka ,sam ne veš kaj hočeš tudi pri Tromejniku nisi vedel voditi ekipe samo ker si zet od predsednika si tam dobo službo ,pri Muri te pa Rajbar rivle naprej ker on tudi nima pojma zakaj se pri Šimundži ni oglašal ker ni smel delal je tisto kar mu je on povedo .EDINA REŠITEV ZA MURO JE NOVI TRENER IN ŠPORTNI DIREKTOR KI VE KAJ JE NOGOMET.

vodka (nepreverjen)

V prvih pet minut tri mrtve šanse potem pa špilajo kot dedki namesto, da bi leteli po igrišču.

Strpnež (nepreverjen)

Trener nisi dorastel prvi ligi v Pomurski migoče zato se umakni če hočeš dobro Muri ....

levak (nepreverjen)

Ti se javi za trenera, očitno se dobro razumeš na nogomet. Samo moraš vsati s stola in odložiti vrč piva.

In reply to by Strpnež (nepreverjen)

Likolnik (nepreverjen)

Zgleda,ka se ti tudi dobro razmis v nogomet.

In reply to by levak (nepreverjen)

...... (nepreverjen)

Večni neodločen rezultat.
🥅⚽️⚖

ferry44 (nepreverjen)

Kriv je Čontala, ker jih uči špilati na lasten gol.!!!

Red Alert (nepreverjen)

Mura iz Murske!

Myura (nepreverjen)

Mura iz Sobote

In reply to by Red Alert (nepreverjen)

Földi (nepreverjen)

Čuntala si nema kaj več bistriti glave pa analizerati sakšna naslednja tekma z njim je Mura bliže propadi.

vodka (nepreverjen)

Mura trenutno nema igralca kateri bi znao spraviti žogo iz obrambe v napad. Sredine enostavno nega. Bobi, Kozar, Maruško... so kot izgubljeni na igrišču in daleč od nekdanje forme. Upajmo na boljše in ponovni vzpon vseh igralcev in kluba.

per (nepreverjen)

Pa vse tej komentari so opravičilo, ki se vleče od prihoda trenera Čontale, ki taktično ne zna pripraviti ekipe in stoji kot bot in krili kak prometnik z rokami pa tak izgleda kak bi bil malo munjeni, to več nema nikšega smisla škoda denarja, pa tome more biti bridki konec

Debela pra…. (nepreverjen)

Samo luzer podpira luzera 🤮

Anonimnež12 (nepreverjen)

Težko je biti trener Mure. Pritiski in pričakovanja so velki. Ges se v to ali je Damir primeren trener za Muro ali nej nemo spiščavo. Je pa dejansko Mura v zadnjih 2 3 sezonaj zgubila kar nekaj ključnih igralcov. Koutra, Karničnika, Horvata, Gorenca, Šturma, tudi Maroša je znal davati odločilne gole... In nekak se zdi, pa tudi če se što nede strinjo, ka so okrepitve nej na njihovon nivoji. Normalno ka do pričakovanja v Muri vedno visika. Sploj pa po preteklih uspehaj ( naslov(a) ). A v Sloveniji ma vsaj pol lige podobno visike cilje ( Maribor, Olimpija, Koper, Celje letos, Mura, Domžale se tudi borijo za Evropo ponavadi ). Redko keri klub pa izstopa po kvaliteti. Sakši lejko premaga sakšoga. No pa tudi zgibij proti sakšomi. Občutek je tudi, ka ide Mura v falejšo ekipo in v nekšo mini prenovo po Šimundži. Ker večina igralcov, ka je prišla je prišla zašenki, na posojo ali pa za fejst malo odškodnino. Plače se sigurno nedo večale. Prlej zmanšuvale. In v tun vijdin mogoče tudi razlog zakoj se je dalo šanso Damiri. Ker tudi z nekšin bole renomeranon treneron nege garancije, ka bi bili prvaki. Bi pa sigurno nekajkratnik Damirove plače neso/zahtevo. Bole vijdin problem v igralskon kadri. Mamo preveč podobnih igralcov na istih pozicijah. Po drugi strani pa nan na določenih položajaj falijo zamenjave. In kadrovski del je stvar športnoga direktora. Bojmo pa iskreni.... Ne vejmo točno kelko Mura ponuca pejnez za delovanje kluba. In kelko pejnez sploj je za okrepitve. Vseeno man rajši, ka je klub na zdravih temeljaj in se bori za Evropska mesta v Slovenski ligi, kak pa ka delamo nad svojimi sposobnostmi in vozimo igralce keri so predragi za naše razmere. Ker smo že dvakrat vidli, ka se zgodi če nega pejnez. Ka pa ne pomeni ka nemamo visikih pričakovanj. Znajo pa v klubi najbole kakšne so zmožnosti ( finančne ) in kakšna so realna pričakovanja. Navijaška so vedno najvišja. Včasik pride malo slabša sezona. Ka lejko naslednjo sezono pokažeš malo več. Tudi Antejova ekipa neje vedno blestela. Pa smo vidli ka njin je gratalo. Mogoče pa dečki nucajo samo čas. Ter seveda pravi pristop. Brez toga pa nejde. Še vedno pa vrvlemo v Muro in navijamo za njo !

musko (nepreverjen)

Tak se guči, ne pa brezvezno blebetanje večine komentatorjev

In reply to by Anonimnež12 (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Kakši igralski kader je to ka mlade igralce prpelajo te pa niti minute ne špilajo te starci pa se šetajo, ka de Maruško saj bežati nemre pa kozar Cipota mladiva nič okrepitve katastrofa klepač, zdaj nitiBobi več ne špila pa te je to tak hoh kak ti anonimni oni tudi špilajo tak bole anonimno

In reply to by Anonimnež12 (nepreverjen)

Adonis (nepreverjen)

Hvala za ta korekten realen komentar.⚽😀👍

In reply to by Anonimnež12 (nepreverjen)

Alenka Buzeran… (nepreverjen)

Contala.
Ja kaksen priimek pa je to

,,,, ,,,,, (nepreverjen)

No kakšen priimal je to

In reply to by Alenka Buzeran… (nepreverjen)

oldgringos (nepreverjen)

Lepši kak Alenka BUZERAN ha ha ha

In reply to by Alenka Buzeran… (nepreverjen)

TexRex (nepreverjen)

Igralci morejo znati, ka njim je nogomet delo, za štero so marsikdaj (pre) dobro plačani. Tak se morejo tudi obnašati, športno živeti, trdo delati, se boriti, upoštevati trenerja,...Trener pa more meti avtoriteto, trdo roko, znanje, red pa disciplino pri sebi pa pri igralcaj! Brez toga žal nejde. Igralci šteri se ne podrejajo pa so naj pripravljeni, morejo iti "na hladno"! Je pa rejsan, ka je s povprečnimi igralcami težko doseči dober rezultat! To ka smo gledali včeraj je bila čista nula. Eni ka so bili nosilci so zdaj nej niti za na klop,...tujci pa so včasih nej bouksi niti od naših kadetov,...

Šinfač (nepreverjen)

Šinfač Debeli Fuknjenec pod ton prispefkon nastopa pad najmenje 10 nicki: Les 76, navijač, per,
Sobotašinfo, ferry44, Földi, debela pra., Myura, Red Alert......S ten misli sfojo "ocejno" prikazati kak
splošno nezadvoljstfo fseh navijačov, pa ostalih. Etakšno sranje dela pod fsemi člankami, nej samo
Murinimi. Psihopat, pač brez oš.

,,,, ,,,,, (nepreverjen)

A je tebi bik v glavoj se sprdnuo da si tak fuknjeni prokleti stvor levo fasisticnl komunisticni murgeljski pedercic neotesani butasti pohabljeni učenec samega musolinija in tovariša Tita in jovanke broz ki je imela samo 2 razreda osnovne šole

In reply to by Šinfač (nepreverjen)

Likolnik (nepreverjen)

Po ton tvojon komentari,ti tudi nemas vec ,kak dva razreda osnovne sole...

In reply to by ,,,, ,,,,, (nepreverjen)

Trica (nepreverjen)

Točno tou ja! Teva ta se za par mescov držala za rokej pa šetala po varaši.

In reply to by Likolnik (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

CINTALA MA Z MURO DOBRO POGODBO IN LEJPO PLACO! LOGICNO KA NEDE ODSTAUPO;)

oldgringos (nepreverjen)

Ne lipou ka so goričanci tak navoščeni Čuntali.

In reply to by realnooo (nepreverjen)

black panter

Simunđa pridi nazaj iz te zabacene bugarske,lige prvakov nede,tak ka te bugari itak stirajo

oldgringos (nepreverjen)

Šimundžo več nete vidli v Muri. Kvečjemu de šou v Maribor.

In reply to by black panter

Dillinka (nepreverjen)

JeeeEEEEEE dilllinka tej čunta ga je podrislani humorist - potrčko!!!

Cezar (nepreverjen)

Dejave Mure ... gda pride malo več prejnez razpad sistema .. dejstvo je ka Čontala neje trenes ... verjetno je nej san kriv, ka so v ozadji mini apetiti managreji igralcov .. gda ti trije najboukši v ligi sedijo, picapokapalaši pa špilajo je tou začetek konca ... obradovič - svka kast dober golman, keri na žalost več nemre .. mladinec pa nemre napredovadtii ... obrabma katastrofa .. neman rejči ... krivec cejloga poloma verjetno rajbar, pa kuzmič ... zgodba mure ... žal mi je sobočancoj keri najivaj(m)o ...

labavi (nepreverjen)

spakivaj cule pa vozi nesposobnež

1978 (nepreverjen)

kateri so trije najboljši

Tati (nepreverjen)

Moje nnenje je da imamo v ekipi povprečne in podpovprečne igralce, pa še polno izven forme. Zato niti ne moremo pričakovati dobrih rezultatov. Najbolj pa me moti tempo igre, počasnost podaj in ekdplozivnosti v napadu.

Stanislav b (nepreverjen)

Misleb ka ci vas pozven na os3 spilat proti nan,popusite kak ste velke pa surke 😂

Nog. Mure (nepreverjen)

Fuknjenac ozbilno si ti jedno obično smjeće.

11 (nepreverjen)

Pare so lani dobijli taka okrepitve do spomladi ......

12 (nepreverjen)

Ekipa enostavno nema igralca keri bi trenutno delal nekso razliko. Obenem se dogajajo takšne napake v obrambi in te nemres pričakovati rezultata.
Oba Cipota sta že od malih nog v vseh selekcijah sforsirana in enostavno moreta igrati - če si nej za napadalca boš zaj pač branilec gratal, ka boš te spilal. V Prekmurji je x takšnih igralcev kak sta teva dva, so pa pač nej Cipoti kar je problem.

Silvo76 (nepreverjen)

Evo to je ta prekmurska sinfacija in nevoscenost o keri celi čas gucin in tudi mrznja! Brez pomena ka se ti kaj razlaga ka takšni kak ti in tebi podobni to nedo nikdar razmili!

In reply to by 12 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Kouter je tudi luzer , Tomi je v rezervi od njega tudi nemajo koristi ka te mislis ka bi bila kaksa razlika

Antedijamante (nepreverjen)

Ante simundza, dobrodosel!

njiva

Zadovoljen san,samo za to,ka se je nekak najšo,ka je prevzel odgovornost za slabe tezultate,čeprav so sploj nej tak slabi,kak zgleda.Odgovornost bi mogli prevzeti VSI od trenera,ki nema izkušenj,karizme in integritete,igralci in tudi uprava,ki po moje nema pojma,kak se vodi profesionalni nogomet.Poglednite nazaj,po rokaj smo vas nosili in se veselili z vami na sakši tekmi doma in v gosteh.In zdaj?
Bobičanec-že 1 leto,povsem iz forme nič od nič in bil po moje eden najbokših igralcev Mure in strelcev v 1.ligi.
Kos je čeduže slabši z nekaj prebliski,obramba fuša iz tekme v tekmo.Cipota se po moje še najbolj trudita in sta nekje zadovoljiva.Kje je Ouro,Kompani-Breznik,Djapo,Karamarko,Kasalo...itd.
Vupan,ka de se uprava v kateri je že lekar samo rodbina zganila in poišče človeka keri de to dale vodo in pelo,ka nede ger prepozno,kak je z Muro že parkrat bilo.

Realnost (nepreverjen)

Napad zgleda se nekak ide, ampak obramba pa nikak. Telko golov kak smo ze letos dobili, pa to je rekord

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice