Jure Travner, ki je bil v Murski Soboti v dveh različnih obdobjih in nekaj časa tudi član Murinega naslednjega nasprotnika, meni, da bi črno-beli lahko preskočili tudi Ludogorec.

35-letni branilec, ki  se trenutno mudi na pripravah v Avstriji, kjer bo v sezoni 2021/2022 branil barve avstrijskega četrtoligaša SV Raiffeisen Wildon, je prava izbira za napoved današnje tekme Mure proti Ludogorcu.

V Ludogorec prišel, ko je klub začel dominirati

Travner je namreč leta 2011 pol sezone prebil v Razgradu, od kamor se je nato preselil ravno v Mursko Soboto k takratni Muri 05. 

»Moja izkušnja z Ludogorcem je bila zelo pozitivna. Kljub temu, da sem bil tam samo za kratek čas, sem občutil, da gre za vrhunsko organiziran klub, ki je finančno zelo dobro podprt. Je pa to bilo pred desetimi leti, ko je klub prišel iz druge lige in bil nato takoj prvak,« pravi Celjan, ki se je v Mursko Soboto vrnil lansko sezono in po osvojitvi državnega naslova s Celjem osvojil državni pokal še z Muro.

Gre za klub na visokem nivoju

Ludogorec ima od takrat deset zaporednih naslovov in veliko izkušenj z igranjem v Evropi, torej gre za klub, ki je na zares visokem nivoju, meni Travner.

»Bo zelo zahteven nasprotnik, ampak po mojem mnenju vendarle premagljivi, ker niso ravno na tako visokem nivoju, kot so bili pretekla leta,« ocenjuje nekdanji član Ludogorca, Mure, Celja, Baku in Readinga, ki je v šampionski sezoni Murin dres oblekel dvanajstkrat v državnem prvenstvu in enkrat v pokalu.
 

Želel bi si doživeti evropske tekme Mure

Travner pravi, da mu ni žal, da bo labodji spev odpel v Avstriji, saj mu je na avstrijskem Štajerskem naravnost odlično, ker ni zahtevnega tempa, kakršnega je bil vajen skozi celotno kariero. S prvenstvom sicer začnejo 30. julija. 

»Žal mi je samo teh evropskih tekem Mure, sploh domačih. To bi si pa želel doživeti, ker lani smo igrali pred praznimi tribunami,« še priznava izkušeni branilec pred zaključkom bogate profesionalne kariere, v kateri se je zapisal tudi v zgodovino črno-belih.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
blek gringo (nepreverjen)

samo tou si želen ka če-če MURA zmaga gnes ka bi rad vido najvekše šinfanje Murine zmage od največjih nestrpnežov na sobotainfo...in te lejko mrgen od smeja...

ŠeEden (nepreverjen)

Ma štoj kakše link za tekmo?

Domačin1111 (nepreverjen)

Nedo zgubili ka Maroša že skuhal čaj od konople

Nikon (nepreverjen)

Nej pozabete, tej so ešče boukše kak Primorce...

Nikon (nepreverjen)

... pa kelko san čüo, nedo špilale brez ednoga menje.

Starejše novice