Na spletnem portalu Dražbe123 je objavljen nekoliko nenavaden oglas. Na javni dražbi bodo skušali prodati neobstoječe stanovanje. Za kaj gre?

26. avgusta bodo v Ljubljani pripravili prvo javno dražbo, na kateri bodo skušali prodati del stavbe oziroma neobstoječe stanovanje na naslovu Kocjančičeva ulica 4 v Izoli.

Izklicna cena za neobstoječe stanovanje znaša 28.050 evrov, za sodelovanje na dražbi je treba vplačati varščino v višini desetine tega zneska. Izklicna cena je po pojasnilu dražiteljev enaka ocenjeni tržni vrednosti.

Javno dražbo so sklicali na podlagi pravnomočnega sklepa Okrožnega sodišča v Krškem v postopku osebnega stečaja nad dolžnikom, fizično osebo.

Oglas za neobstoječe stanovanje in pravila sodelovanja na dražbi najdete na tej spletni povezavi.

Vir: spletna stran drazbe123.com

Čeprav ne obstaja več, stanovanje meri 92 kvadratov

Oglas za neobstoječe stanovaje pojasnjuje: »V naravi gre za ruševino oziroma porušeno stanovanjsko stavbo, obdano s sosednjimi objekti in s pročeljem pod varstvenim režimom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.«

Glede na to, da stanovanje ne obstaja, energetska izkaznica seveda ni potrebna.

Stečajna upraviteljica Romana Kruhar Puc je za Ptujinfo dejala, da tovrstna praksa na dražbah ni najbolj običajna: »Gre za stanovanje, ki je bilo kot črna gradnja porušeno. Bivalna izmera znaša 92 kvadratnih metrov, trenutno pa v naravi predstavlja ruševino.«

Dodala je, da bi se s pridobitvijo papirjev stanovanje najbrž dalo legalizirati in ga zopet postaviti oziroma zgraditi.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nevenneven (nepreverjen)

čaki, čaki jaz ti ali on, bi naj kupo to neobstoječo stanovanje in plačo 28.000 evrov za NIČ za LUFT (ZRAK), pa kero budalo bi to lahko bilo, kot kupec ???? Ne vem, ne razumem.

df (nepreverjen)

Realni DF to budalo kak tij omenjaš si itak nemreš kujpiti zato ka si socialne problem v toj državi. Siromak prizadeti v glavi.

In reply to by nevenneven (nepreverjen)

čikapajo (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjen
ali samo takrat ko ti pride striček
iz Velike Nedelje na obisk
in ti po risanki zvečer
vtakne v gobček banano

In reply to by df (nepreverjen)

Starejše novice