Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 31. avgusta, opravili 3788 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 764 novih okužb, gre za 20,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 23.303 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2916 PCR testiranjih potrdili 538 novih okužb. Šlo je za 18,4-odstotni delež.

V Sloveniji je 5760 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 159 oseb

Trenutno je v bolnišnicah hospitaliziranih 159 covidnih bolnikov, 13 več kot dan prej. Od tega je 37 pacientov na intenzivni negi.

Včeraj ni bila zabeležena nobena smrt zaradi koronavirusa. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4450 oseb.

Povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh je 437. To pomeni, da smo vstopili v rdečo fazo epidemije.

Komentarji (12)

Alphonso (ni preverjeno)

Prejšnji keden ste še pisali ka v pomurji neje blo novih okužb zaj pa kar naenkrat vsi zokuženi

jokee (ni preverjeno)

resan ja, ker to je statistika samo za pomurje pa samo 700 prebivalcov ma
pomurje :) tak ka mas praf, vsi smo zarazeni

In reply to by Alphonso (ni preverjeno)

tanja flaškon (ni preverjeno)

Moj do jebacek se je cepil sedaj se mi ne digne več. Ga bom prodala administrativne in njegovemu lastniki da ga naguzita ko svonju

In reply to by jokee (ni preverjeno)

Ojojoj (ni preverjeno)

Blablablabla

kdo ve (ni preverjeno)

zakaj je Bratuškova dokapitalizirala naše banke za ca. 5 milijard davkoplačevalskega denarja, takoj za tem pa jih prodala za milijardo?

ges znan (ni preverjeno)

Iz kleti na Trstenjakovi to pišeš?

In reply to by kdo ve (ni preverjeno)

Western Faker (ni preverjeno)

Zadnji mejsec dni je bilo v naši državi približno 6800 lidij kao okuženih. Ge so tej lidje? Ges poznan ogormno lidij po Sloveniji pa san zadnje pou leta nej čuo ka bi što od mojih znancov biu pozitiven. Niti ne poznan nikoga ka bi zdaj v ton štrton vali pozno koga ka je pozitiven. Što so tej lidje ka so pozitivni?

mererk (ni preverjeno)

ti znas kelko prebivalcov ma Slovenija? In ce mas 1500 kolegov na Facebooki se ne pomeni ka “poznas” puno lidi. malo potegni glavo iz riti

In reply to by Western Faker (ni preverjeno)

Western Faker (ni preverjeno)

Če si tij nimaček ka te nišče nema rad, pa zato nemaš prijatelov, smo nej vsi Slovenci takšni.

In reply to by mererk (ni preverjeno)

Karl Marx (ni preverjeno)

Elita v državah bivše vzhodne Evrope je izgubila kompas. Elita je bolna. Zdraviti bi se morala Nizka precepljenost v teh državah je rezultat tega. Žal pa je diagnoza, ki jo pišejo tudi najbolj ugledni sociologi in filozofi napačna. Diagnoza se namreč glasi: ljudske mase so bolne, saj so pod vplivom facebook gurujev, namesto, da bi poslušale (elitno) stroko. In tako se je slovenska elita odločila, da bo zdravila tistih 60 odstotkov Slovencev, ki se niso cepili (plus 20 odstotkov, ki so se cepili zaradi lažjih potovanj, odhoda v kino...) Prva predpisana terapija je očitno obkladanje mase z žaljivimi izrazi (anticepilci, antivakserji, facebook doktorji...), javno žigosanje posameznikov, odvzem njihovega moralnega, socialnega in materialnega kapitala... Kaj so ljudski množici predpisali kot naslednjo terapijo, še ne vemo. A ker je diagnoza napačna, ozdravitve seveda ne bo. Prava diagnoza pa je: "Bolna je elita." Bolne so stanovske organizacije elite ( zdravniška zbornica, gospodarska zbornica, sindikat Fides, obrtna zbornica, kmetijska zbornica,.. ), bolni so posamezniki, ki vodijo ta združenja, bolna je politika, bolni so politiki, bolni so ministrj, bolna je policija, bolne so inšpekcije, bolni so mediji, bolni so novinarji, bolne so banke in bankirji, bolne so zavarovaknice... Že trideset let so bolni in kot takšni vodijo ljudstva vzhodne Evrope v napačno smer. Vodijio jo v smer brezpravja, prekarnosti, v svet negotovosti, slabih plač, nikakršnih socialnih pravic, v svet negotove mladosti in depresivne starosti, v svet brutalnega neoliberalizma v katerem bo človek človeku volk. Mi bomo pa zdravili ljidske množice, ker se niso ceoile, kot bi mi želeli. Draga moja elita, cepljenje je le medij skozi katerega vam množica sporoča, da ima dovolj vašega laganja, vašega sprenevedanja, vaše korupcije, vaših kraj, vašega kriminala, da ima dovolj zdravnikov, ki v javnem sektorju namerno ustvarjajo čakalne vrste, ki jih potem za dodatno plačilo "rešujejo" njihovi zasebni deooji. Dovolj imajo neplodnega obkladanja v parlamentu, dovolj imajo oblasti, ki zlorablja epidemijo za svoj kriminal in dovolj imajo opozicije, ki paralizirana v svojih parlamentarnih stolčkih le gleda kako propada družba in s tem pomaga soustvarjati normalizacijo nezaslišanega kriminala. Ljudstvo ima vedno prav. Glejte množico na koncertu, ko jim pevec z odra obrne mikrofon. Množica zmeraj do potankosti zadane melodijo, zadane vsak ton in vsak podton. Pa so v množici slabi pevci, katastrofalni pevci, povprečni pevci in nadpovprrčni pevci. Ko skupaj zakričijo refren, zmeraj zadanejo melodijo. Z avtodestruktivnim neodzivom na pozive elite k cepljenju, sporočajo taisti eliti znani latinski rek: "Tudi če propade svet, pravici mora biti zadoščeno." Pripadniki elite, pojdite se zdravit in sporočilo ljudskih množic vzamite resno.

prcnateeeeg (ni preverjeno)

Ka pa majo tej lidgej simpome gripe včasih pa še to nej v bistvi si pa vij tej številke iz dneva v den ZMIŠLAVLETE KRIMINALCI POHABLJENI DA SODELUJETE V TEJ PREVARI!

Starejše novice