Slika je simbolična.
V domu starejših v Logatcu so v zadnjem tednu zabeležili porast okužb s koronavirusom.

V Domu starejših Logatec je bilo prejšnji teden 45 od skupno 159 stanovalcev stanovalcev okuženih z novim koronavirusom.

Danes je potrjena okužba (le) še pri enajstih stanovalcih in petih zaposlenih, ostali pa so zaključili izolacijo in so se lahko vrnili v svoje sobe, je povedala direktorica Helena Primc Kalan.

Umrlo nekaj stanovalcev

Nekaj je bilo tudi smrtnih primerov. »Žal smo se morali posloviti od nekaj stanovalcev, ki so bili že pred okužbo v težkem zdravstvenem stanju in z več težkimi pridruženimi boleznimi,« je še povedala Primc Kalanova.

Večina okuženih je bila cepljenih proti covidu-19. Zaenkrat so enega stanovalca s covidom-19 napotili na bolnišnično zdravljenje, za vse ostale skrbijo znotraj doma.

Rdeča cona za okužene stanovalce

To je seveda zelo spremenilo delovanje doma starejših, organizacijo dela in siceršnje življenje v domu.

»V celotnem drugem nadstropju in v dvorani v tretjem nadstropju smo organizirali tako imenovano rdečo cono, kamor smo namestili stanovalce s potrjeno okužbo.

Prav tako dosledno po navodilih epidemiološke službe izvajamo ukrepe za preprečevanje nadaljnjega širjenja okužb,« je pojasnila direktorica.

Stopnja precepljenosti visoka

Zdravstveno stanje stanovalcev, pri katerih je bila potrjena okužba z novim koronavirusom, pozorno spremljajo. »V največji možni meri se trudimo, da je njihovo bivanje kljub novim razmeram čim bolj prijetno in čim manj stresno,« je dodala.

Stopnja precepljenosti med stanovalci Doma starejših Logatec je po njenih podatkih 94-odstotna, med zaposlenimi pa 68-odstotna vključno s prebolevniki. Hkrati so pred kratkim s tretjim odmerkom cepili 77 stanovalcev.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DSAE22342D (nepreverjen)

A VAM NI JASNO DA TA CEPIVA STRUPI ŠKODUJEJO ZDRAVLJU IN SO ZA POSPEŠEVANJE BOLEZNI!

tyuiop (nepreverjen)

Ja ka ti vse to nemrejo dati v druga zdravila, cepiva, mazila itd. Ce te nesce sce nafilati s ten de te tako in drugace! Ka ka farmacijo stavi ka da ka sce samo v cepivo za Covid? Morala? 🤭

In reply to by DSAE22342D (nepreverjen)

Da-Re (nepreverjen)

Pa kdo si še zatiska oči in člankom dodeljuje naslove kot je ta!?!
Od kdaj precepljenost vpliva na rast okužb ?
En velik lari-fari kdor temu verjame kužni smo lahko vsi cepljeni in ne cepljeni,
pomembno je upoštevanje določenih ukrepov in relevantno testiranje in pika!

Hshsh (nepreverjen)

Cakajte. Zakoj bi bilo zaskrbljujoce? Saj pa tao ze znamo ka ti cepivo ne nudi IMUNOSTI. ce pa do mogli vecino hospitalizerati, tao pa de zaskrbljujoce... Samo se se vseeno nejden cepit.

Dr. (nepreverjen)

Lani, ko ni bilo cepljenih je bilo smrti bistveno več, da o zasedenosti bolnišnic ne govorimo in razlog za to je cepivo ter ovce ki so se dale cepiti, da volkovi lahko zavijajo.

čarni vrag (nepreverjen)

Po pol leta cepivo več ne deluje. To so že avgusta odkrili v Izraelu, kjer so prvi cepili. Naši kreteni pa mislijo, ka de pri nas enako cepivo delalo drugače.

In reply to by Dr. (nepreverjen)

Čkalja (nepreverjen)

Torej cepiva delujejo?

Čkalja (nepreverjen)

Cepiva za lanski virus, ki ga več ni, ker je mutiral!?

Starejše novice