Zaradi gradbenih del v križišču v mestu spremenjen prometni režim.

Od torka, 12. oktobra do srede 20. oktobra bodo na križišču Ulice Staneta Rozmana s Cvetkovo ulico potekala gradbena dela navezave kanalizacijskega kolektorja in vodovoda na obstoječe komunalne vode, so sporočili iz Mestne občine Murska Sobota.

V omenjenem križišču bo v tem obdobju 24 ur na dan veljala posebna zapora za promet.

Upoštevati je potrebno začasno prometno signalizacijo:

  • promet po Ulici Staneta Rozmana od krožišča bo še vedno potekal z izvozom na Cvetkovo ulico proti Glasbeni šoli ter Ulici arhitekta Novaka,
  • promet Cvetkova ulica sever – s spremembo režima je dovoljen izvoz nazaj na Lendavsko ulico,
  • promet Cvetkova ulica jug (CDC, Šavel center) – s spremembo režima je dovoljen izvoz le v smeri Glasbene šole ter Ulice arhitekta Novaka.

Dela vse do maja prihodnje leto

Spomnimo, da je soboška občina pred mesecem dni začela s celovito prenovo Ulice Staneta Rozmana, s čimer bodo preuredili tudi eno najbolj črnih križišč v mestu.

Prenova bo trajala od septembra pa vse do maja prihodnje leto. Cilj investicije je vzpostavitev kolesarskih povezav v Mestni občini Murska Sobota ter ureditev pripadajoče cestne in komunalne infrastrukture. Investicijo na odseku Ulice Staneta Rozmana izvajajo v sklopu obsežnejšega evropskega projekta »Urejanje kolesarskih povezav – 1. faza«.

Skupna vrednost tega odseka znaša 1,2 milijona evrov. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, v višini 80 odstotkov upravičenih stroškov investicije. 

So pa med prenovo arheologi našli pravi zaklad srednjeveških najdb. V zelo kratkem času so namreč našli veliko ostankov iz srednjega veka

Starejše novice