Slovenske železnice v decembrskem prazničnem času ponujajo vožnjo z muzejskim vlakom in Božičkom.

Pred vrati je praznični december, to je čas, ko smo priča božičnemu vzdušju na vsakem koraku našega vsakdanjika. Od ulične razsvetljave in okrasitve, ponudbe v trgovinah, do božičnih pesmi, ki jih vrtijo na radijskih postajah in tradicionalnih filmov, ki jih predvajajo tako rekoč na vsakem televizijskem programu.

Moč pa je tudi izkusiti vožnjo z muzejskim vlakom in Božičkom, ki jo ponujajo Slovenske železnice.

Na Božičkov vlak gre lahko 240 oseb

Božični vlak bo vozil po različnih relacijah po Sloveniji, v Pomurju ga bomo lahko videli 18. decembra. Vstopna postaja bo v Murski Soboti, vlak pa bo vozil na relaciji Murska Sobota - Lipovci - Ljutomer - Ivanjkovci - Ormož - Moškanjci - Ptuj.

Prostora na vlaku je za 240 oseb, za otroke stare od dveh do šest let bo potrebno odšteti 8 evrov za povratno vstopnico, za odrasle in otroke starejše od šestih let pa je cena 15 evrov.

Slovenske železnice ponujajo tudi možnost vnaprej prijavljenim skupinam, za kar se šteje najmanj 5 otrok in ena odrasla oseb, da kupijo vstopnico po ceni 8 evrov na osebo. Za mlajše od dveh let pa je vožnja z Božičkovim vlakom brezplačna.

Prostora več ni

Kot kaže je zanimanja za Božičkov vlak veliko, saj so v tem trenutku razprodane vse vožnje in do konca napolnjeni vsi Božičkovi vlaki, kar je razvidno na spletni strani Slovenskih železnic.

Tudi Božičkov vlak številka 16009, ki bo vozil na relaciji Murska Sobota - Ptuj, 18.12.2019, je razprodan. Tisti, ki bi svoje malčke radi razveselili z vožnjo boste žal morali počakati na drugo leto.

V priloženem videoposnetku pa si lahko pogledate kako izgleda vožnja na Božičkovem vlaku.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bozicek123 (nepreverjen)

Super info, naslov - dozivetje itd. Cez tekst pa izves ka je razprodani. Bravo, ful zanimivo.

Majster123! (nepreverjen)

Ka se te prispevek ne objave prle gda so se karte na razpolago.

Starejše novice