Slika je simbolična.
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 20. oktobra, opravili 6639 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1845 novih okužb, gre za 27,8-odstotni delež okužb. Povprečje okuženih v zadnjem tednu je 1306.

Opravljenih je bilo tudi 24.320 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 7367 PCR testiranjih potrdili 2145 novih okužb. Šlo je za 29,1-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 14.912 aktivnih primerov okužb.

Vir: Vlada Republike Slovenije

Hospitaliziranih 421 oseb

Trenutno je po podatkih Covid-19 Sledilnika v bolnišnicah hospitaliziranih 421 covidnih bolnikov, od tega je 120 pacientov na intenzivni negi. Najmlajši hospitalizirani bolnik šteje 31-let, najmlajši bolnik na intenzivni negi pa je star 35 let. 

V Sloveniji smo včeraj zabeležili sedem smrtnih žrtev s koronavirusom. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4661 oseb.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bolnik (nepreverjen)

Ivan oh Ivan če ne bo karantene bomo vsi umrli. Reši nas covida (SDS) !

FDSF3R32323 (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA ŠIRITE LAŽNE INFORMACIJE KAZNITI VAS!

dsa3e22334 (nepreverjen)

Uradni podatki kažejo, da je neprimerljivo več smrti zaradi cepljenja kot samega kovida.
Od vseh prijavljenih poškodb jih je skoraj polovica resnih!
27.247 smrti in 2.563.768 poškodb po cepljenju za kovid je navedenih v evropski bazi podatkov. Na svetu podatki kažejo, da je veliko več smrti zaradi cepljenja kot same bolezni!

KOMENTATORJI -… (nepreverjen)

Saj to ne moreš verjeti, da v Sloveniji obstajajo taki norci - bolniki, ki še zmeraj ne verjamejo epidemiji, ki je zajela ves svet. A veste, DA LJUDJE ZARADI VAS UMIRAJO, VI NORCI PA TERATE SVOJE, pa to zdrav človek pri zdravi pameti ne more početi, ker moraš biti prekleto bolan v glavi. Jebal vas Janša in vaša prekleta politika na katero vse obračate ne boste zajebali politike ne leve ne desne VSI SO ISTI, JEBETE SVOJE DRŽAVLJANE KI ZARADI VAS UMIRAJO, LJUDJE KI NA TAK NAČIN SVOJEMU NARODU ŽELIJO TAKO SLABO, NISO VREDNI SVOJEGA OBSTOJA, PREJ ALI SLEJ BOSTE ZA TE NEPOTREBNE SMRTI ODGOVARJALI.

necepec (nepreverjen)

Komentatorji,
ej, tij bi lejko bil namesto Kreka! Mislin, ka bi celo bil boljši.
Tebi se ne bi zareklo "Zdaj umirajo že tisti, ki doslej niso."

In reply to by KOMENTATORJI -… (nepreverjen)

Joj (nepreverjen)

Izredno pomemben podatek novinari bi bil, kelko ceplenih je pozitivnih...a? Nika? Nic raziskovalnoga novinarstva? Samo copy paste....

Blekota (nepreverjen)

Ovi doktor je zadnjič izjavo ka od štirih v bolnici je eden cepljeni. To je katastrofa. A tej mudonja od doktora je napravo redni spin gda je izjavo ka je tou dobro in ka to kaže ka je tou kao nekšo razmerje 3 proti 1 in maš kao 3x manj možnosti ka boš v bolnici, če si cepljeni. WTF? Ka je to za gnojov doktorskih? In tej milsijo ka de jin še što gda zavupo?

In reply to by Joj (nepreverjen)

PCT nateg (nepreverjen)

Ukiniti PCT pa de virus takoj izgino. V bolnico pa do šli dejansko samo tisti ka do bolani in do rabili zdravniško pomoč. Ovi ka pa do malo prehlajeni pa do pač doma preležali kak sakšo drugo virozo do zdaj. Itak pa 99% teh ka so sakši den pozitivni nema nikših simptomov. Starčki se pa večinoma v bolnicaj in domovih okužijo.

Starejše novice