Nogometaši Mure bodo jutri odigrali tretjo tekmo UEFA Evropske konferenčne lige. Dvoboj s francoskim Rennesom se bo v Ljudskem vrtu pričel ob 18:45. Kakšna so pričakovanja v taboru Sobočanov?

Stade Rennais bo tretji tekmec Mure v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Klub s severozahoda Francije ima po dveh tekmah na svojem računu remi in zmago.

Sobočani, ki so morali priznati premoč Vitesseja in Tottenhama, še čakajo na zgodovinsko točko. Je po dveh porazih želja tudi prva točka? Ante Šimundža odgovarja: 

»To si želimo, je pa res, da igramo proti nasprotniku, ki je v zadnjem obdobju prišel v formo. Rennes je nanizal nekaj odmevnih in pomembnih zmag. 

Prva tekma je malce drugačna, se pa še vedno navajamo oziroma se želimo privaditi čimprej. Morda se bo slišalo čudno, v trenažnem procesu smo zahteve postavili tako, ker se želimo učiti. V intenzivnosti je razlika že vidna. 

Količinsko nismo nikoli zaostajali, smo pa v intenzivnosti. To si želimo popraviti. Verjamem, da lahko razmišljamo o pozitivnem rezultatu, če bomo v intenzivnih tekih na nivoju, ki smo ga sposobni.«

Trener opozarja na intenzivnost

Šimundža poudarja, da je Rennes kljub poletnemu odhodu Eduarda Camavinge še vedno kakovostna in tekmovalna ekipa. 

To potrjujejo tudi jesenski rezultati, saj je ekipa po poletnih spremembah in nakupih v vrednosti 80 milijonov evrov, nanizali nekaj prestižnih zmag, med drugim je v začetku meseca ugnala PSG.

Zdi se, da so Francozi v igri še nekoliko hitrejši kot Tottenham. So nogometaši Mure pripravljeni na takšno igro tekmeca?

»Odvisno bo od tega, kaj jim bomo dovolili. Razmišljamo v smeri, da želimo nasprotniku onemogočiti dobre stvari in razgaliti slabe. Imajo določeno hitrost in prepoznavni koncept igre. 

Prepričan sem, da nismo ekipa, ki bi se ji Rennes prilagajal, ampak se bodo držali svojega načina igre. Strinjam se, da ne moremo biti enako hitri, čeprav imamo tudi sami hitre igralce. Bo pa pomembna intenzivnost. 

Naši igralci so v določenih trenutkih enako hitri kot nasprotnik. To je morda enkrat, intenzivnost v celotni tekmi pa pomeni količino, ki jo je potrebno izvajati do konca tekme in jo ponoviti na naslednji.«

Rennes goji hitro igro

Mura je v letošnji sezoni odigrala že deset evropskih preizkušenj. Je igro kluba iz francoske Bretanije moč primerjati s katerim od klubov, ki so se mu Sobočani že zoperstavili?

»Glede na analizo so vidni vzorci v fazi branjenja z eno od ekip, proti kateri smo že igrali in smo tedaj znali dobro odgovoriti. Imajo vzorec, kako se branijo, ni pa te primerjave glede napada,« odgovarja Šimundža.

Strateg Mure verjame, da lahko tudi igrišče predstavlja določeno oviro za tekmeca. Mariborska zelenica je po besedah Šimundže v slabšem stanju kot ob zadnjem gostovanju Sobočanov. Štajerec meni, da bodo Francozi, ki danes niso trenirali v Ljudskem vrtu, bolj presenečeni nad stanjem igrišča.

Med tistimi, ki bi lahko izstopali v mestu ob Dravi, je poletni novinec Kamaldeen Sulemana. Ganec, ki igra s številko deset na hrbtu, je v zameno za 15 milijonov evrov prestopil iz danskega Nordsjaellanda in v letošnji sezoni že dosegel štiri zadetke.

»Ne bomo se orientirali zgolj na enega igralca. Delovati in igrati moramo kot ekipa ter biti čimboljši v tem. Če se bomo osredotočali zgolj nanj, bomo imeli težave z ostalo deveterico v polju. 

Nikakor ne želimo delovati na takšen način. Dejstvo pa je, da ima fant kakovost in daje dodano vrednost,« Šimundža pravi o 19-letnem krilnem napadalcu rdeče-črnih.

Ekipa je pripravljena na nove izzive

Luka Bobičanec in Žiga Škoflek jutri ne bosta pomagala ekipe. Slednji je po testih obnovil poškodbo, vendar Šimundža verjame, da se bo kmalu vrnil. Alen Kozar se priključuje treningom, tudi zato bo del ekipe.

Bo pa eden od najpomembnejših adutov na zelenici Matic Maruško. Izkušeni branilec poudarja, da se ekipa uspešno prilagaja mednarodnim izzivom:

»Še vedno se navajamo na to intenzivnost. Menim, da smo to kljub vsemu dobro sprejeli, na treningih smo prilagodili nekatere stvari, kot je dejal že trener. Napredek je viden, če bomo nadaljevali v tej smeri, bo s tekme v tekmo vse boljše.«

Ekipa se je po besedah Maruška med zadnjim reprezentančnim premorom spočila in se pripravila na naloge v prihodnjih tednih. Osrednji branilec verjame, da je moštvo pripravljeno na vse prihajajoče izzive.

»Dolgo smo jih analizirali, pogledali smo si vse, kar moramo vedeti. Verjamem, da smo se dobro pripravili. Govorili bomo na igrišču,« še pove najstarejši mož v začetni enajsterici črno-belih.

Boste jutrišnji obračun nogometašev Mure in Rennesa spremljali v Ljudskem vrtu?

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ghhhuhtttff (nepreverjen)

PREHLAD NATEG IN PREVARA CEPIVA ZA POSPEŠEVANJE BOLEZNI IN SMRT

A (nepreverjen)

Ghhhuhtttff Pa ka bluziš tou je prispevek o Muri nej pa o cepijvi.

In reply to by Ghhhuhtttff (nepreverjen)

Hshhssh (nepreverjen)

A ne sere ante in šumunđa

MrtevFtič (nepreverjen)

Ne glumte ka je vse oh sploh v ekipi. Nalijte si cistoga vina in de vcasi naci..

Trdonja 1 (nepreverjen)

Lahko razmišljajo o pozitivnem rezultatu, če Rennes pride z mladinci igrat 😉 Ta ekipa je doma gladko premagala PSG 2-0....minimalni poraz bo uspeh, mogoče pa kakšna žoga zaluta kam 🤞

magyar bacsi (nepreverjen)

Hahahahahah nakladač.

bosman (nepreverjen)

Ka je te pijan?

Rejsan (nepreverjen)

"Naši igralci so v določenih trenutkih enako hitri kot nasprotnik" - tu se absolutno strinjam. Bi pa dodal samo še, da to velja takrat, ko nasprotnik stoji.

za Ghhhuhtttff (nepreverjen)

Budalo, preveč maš časa poleg gnilega poležavnja. Ta edini stavek še znaš napisati, pa še toga ne na
pravon mesti. Človik bi ti kar privoščo, ka si te virus redno "nategne", pa ti stopala vün potegne.

??? (nepreverjen)

Eh šimundža zresni se... kakse pozitiven rezultat, boj realen, mura nede osvojila niti ene tocke... bole bi se fokuseral na drzavno prvenstvo pa naslednje leto spet kaksa tekma ali 2 v evropi, na konci pa drugo leto brez evrope ostanete... v evropi trenutno mura nema sans...

rr (nepreverjen)

Pa ka bi naj povason povedo ?
nevem ce mo sploj spilali smejsni ste resno

Laci (nepreverjen)

Predvsem naj igralci gledajo in se včijo od nasprotnikov glede hitrosti, tehnike, uigranosti itd. Cilj tej letošnje evrope more biti ka začamo sami špilate na podoben "evropski" način v državnon prvenstve. Če nan to vsaj v določeni meri grata smo zmagali, tudi če v konferenčni ligi ne osvojimo nobene točke. Zastonj učne ure, česar se na treninge ne da navčiti.

A (nepreverjen)

Laci točno tak kak si napijso. Je pa normalno ka trener more biti optimist ne glede na nasprotnika. Trenerski optimizen pa energija se prenaša na igralce tak ka Šimudža bravo tak se gučij.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice