Peka krofov ima v Sloveniji dolgo tradicijo. Najbolj znani krofi so polnjeni z marelično marmelado, poznamo pa še drugačne. Turistično gostinska zbornica Slovenije drugo leto zapored organizira tekmovanje za Naj krof Slovenije.

Zbornica je lani, v pustnem času, prvič izvedla dogodek Naj krof Slovenije 2021. »Glede na tedanje zaprtje panoge smo želeli vnesti nekaj optimizma v turizem, zato smo ponudnike pozvali k pripravi in pošiljanju krofov po hitri pošti na naslov Zbornice,« so sporočili. 

Ker je dogodek požel veliko zanimanja, so se odločili, da ga izvedejo tudi v letošnjem letu. Letos bodo naj krof izbirali v dveh kategorijah, in sicer klasični krof in inovativni krof. 

Prijave že odprte

Zbornica je ponudnike tako tudi letos pozvala, naj krofe pošljejo preko Pošte Slovenije na naslov BIC Ljubljana, Center kulinarike in turizma Kult316, Prušnikova 74, 1210 Ljubljana. Rok za oddajo pošiljke je 22. februar.

Strokovna komisija bo krofe ocenjevala 22. februarja na Centru kulinarike in turizma Kult316, razglasitev rezultatov pa bo 24. februarja, preko video prenosa. 

Na debeli četrtek bo med drugim Janez Bogataj predstavil tudi etnološko izročilo peke krofov, krhkih flancatov in ocvrtih mišk v Sloveniji.

Razpis in prijavnica sta dostopna na spletni strani Zbornice. Prijave na tekmovanje zbirajo do četrtka, 17. februarja. 

Lani so organizatorji srečanja prejeli krofe s strani 33 udeležencev iz vse Slovenije. Komisija je za zmagovalca izbrala podjetje Cafe Central, Lifeclass, Istrabenz Turizem iz Portoroža. 

Med posamezniki je prvo mesto osvojila Urška Širec s Pragerskega.
 

Komentarji (8)

odrančar (ni preverjeno)

Na Melincaj so kroflini ( krofaši )

Jjttdfghhfy (ni preverjeno)

Krof to je šit sam klump.

smrkci (ni preverjeno)

trojanski je najboljši krof na svetu,vse ostalo so ponaredki nič vredno in brez okusa kot da bi žajfo jedel.

Alojz 55555iiii (ni preverjeno)

Mlinopek 🤣🤣🤣🤣zaribana firma <Šiptari jin štrene rejžejo zastarele trgovine notranjost iz 80 let seveda Pojbič pol nevej ka se dogaja v firmi (GLAVNI SO DOBIČKI 🤑🤑🤑 .Ena naslapših trgovin v MS tohlost …zunanjost vidna okna zijajo vrata se skoraj nemorejo odpret iz 80veka mišov ne manjka. Pišem o trgovini katera ni trgovina ampak drvarnica 🤧🤧🤧ob policiji TRGOVKA muravska te dočaka z kislim obrazom dobrojutro,doberden nevej pravit dunok ma ta ženska kakšno kolegico/krofe 🤢🤢🤢/odavle 3dni stare rejtaše zadnjič san mislo ka me vrag zeme tak ka MOL dekle bejšte rajši Špar po krofe.
Pojbič napravi rejd …zriktaj trgovine v salone prekmurski zlati kruh .In bodo ljudje srečni in nedo po okoli Šiptarov skakali .

Nevem (ni preverjeno)

Mogoče pa je pri tebi kaj narobe.? Prodajalka se pozdravi, pogovarja čista ok z moje strani.

In reply to by Alojz 55555iiii (ni preverjeno)

Carni vrag (ni preverjeno)

Najboljši krof ima moja soseda med nogami

Cefurin (ni preverjeno)

To mora pa biti dobra turistična zadeva

In reply to by Carni vrag (ni preverjeno)

Carni vrag (ni preverjeno)

Ja se tere kandidatov

In reply to by Cefurin (ni preverjeno)

Starejše novice