Foto: Instagram (Anja Gorjup in Lea Luise)
Zajčki, pirhi, sveže in pisano cvetje, velikonočni venčki … Bližajo se velikonočni prazniki in s tem tudi priložnost, da svoj dom okrasimo z izvirnimi dekoracijami. Pripravili smo seznam idej za okrasitev, ki jo lahko izdelate sami.

Za vas smo poiskali preproste in čudovite ideje za okraske, s katerimi lahko popestrite dom in pozdravite pomlad.

Velikonočna lanterna

Anja Gorjup na svojem Instagram profilu pogosto deli ideje za dekoracijo doma. Tam lahko trenutno najdemo tudi navdih za velikonočne okraske. Tako je objavila video, v katerem je prikazala preprost postopek za izdelavo lanterne v obliki jajčnih lupin. 

Če jo želite posnemati in si takšno okrasitev izdelati sami, potrebujete le toaletni papir, balon, lepilo in svečo. 

Velikonočni pogrinjki 

Velikonočno vzdušje lahko pričaramo tudi z obroči za prtičke, ki bodo polepšali mizo ob velikonočnem zajtrku. Anja Gorjup je prtičke okrasila z zajčki, izdelanimi iz žice. Prav tako je obroče izdelala iz lesenih kroglic in palčk iz sladolednih lučk. 

Velikonočni venček iz jajčnih lupin 

Dom lahko v tem prazničnem času okrasimo tudi z venčkom, ki ga izdelamo kar iz jajčnih lupin. Te služijo kot vaze, v katere lahko odložimo nabrano pomladno cvetje. 

V jajca najprej naredimo luknjo in izločimo vsebino, lupine pa nato operemo. Jajca zalepimo v krog. Za lažje oblikovanje lahko uporabimo obod pekača za torto. Vsako jajce namažemo z lepilom in jo zalepimo na drugo jajce.

Tako jih postavljamo, dokler krog ni sklenjen. Venček iz jajc lahko nato poljubno prebarvamo in dekoriramo, nato pa v jajca vlijemo vodo in vstavimo cvetje. 

Velikonočna košarica

Dom lahko v velikonočnem času okrasimo tudi s preprosto dekoracijo iz razgradljivih lončkov. Potrebujemo le vrvico, dekorativni mah in praznično pobarvane pirhe. 

Komentarji (2)

Nika-svinjsdkoglava (ni preverjeno)

jaz vedno za 8 marec svetovni dan kurbarije
z usti napihnem kakšen star rabljeni kondom
in ga obesim pod špeglom v aftomobili hjunday
Neka se zna da je praznik

Pasulj (ni preverjeno)

Jebali vas okraski, pomen Vüzma pa itak več nišče nevej.

Starejše novice