Slika je simbolična.
Študentska organizacija Slovenije opozarja na težave študentov, ki so se pojavile ob uvedbi plačljivih testov.

Študentom, ki ne izpolnjujejo pogojev P ali C, so pravice, ki jih podeljuje zakon, kot je subvencionirani javni potniški promet, omogočene le z opravljanjem plačljivih testov.

V praksi se torej študent z negativnim testom za samotestiranje lahko udeleži študija v živo, ne more pa tja priti z vlakom ali avtobusom

Študentu preostane samo kolo ali zgodnji jutranji sprehod do faksa, da se lahko udeleži predavanj, opozarjajo pri Študentski organizaciji Slovenije

Težave študentov so spregledane

»Študijsko leto se je že začelo, študenti pa se še vedno soočajo s težavami, ki jih Vlada Republike Slovenije ignorira«, je zapisano na Facebook profilu Študentske organizacije Slovenije. 

Plačljivi testi so za študente predragi 

Da si študent lahko uredi študentsko prehrano, mora imeti izpolnjen PCT pogoj. To velja tudi za restavracije, kjer lahko študentje koristijo študentske bone.

Poskus vrnitve v normalno življenje je z vsakotedenskimi stroški, povezanimi s plačevanjem testov enostavno preveč stresen in drag za študente.

 

Komentarji (6)

ranko (ni preverjeno)

tau je možno samo v Sloveniji

Ja ja (ni preverjeno)

NAJ SE CEPIJO, PA NEBO TEŽAV.

realnoo (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

NAJ SE DAJO CEJPITI ALI PA DELAT! TELKO UGODNOSTI KAK MAJO STUDENTJE V SLOVENIJI NEGA NIGI!!! ZATAU PA SKORAJ VSAKI IDE NEKAJ STUDEJRAT...

Jufka (ni preverjeno)

Tebi nebi skodo kaksi faks

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

someone1 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kda so študejrali od doma tudi neje bilo vredi. Zdaj majo navoljo študiranje na fakulteti pod PCT pogoji pa pa neje vredi. Ja PM saj pa ka bi radi ti študenteki. Vse lejko delajo samo eno jebeno testeranje je problem. Saj če se bojijo cepljenja še skoz lejko študejrajo nišče jih je nej izločo. Za svojo kaprico pač trbej stati in masikero grenko požrejti. Pa ka smo vsi gratali mehkužci no tisti najbole keri se bojite cepljenja. Ges san se zaščito s cepljenjon pred 5 mejseci pa še skoz živen isto kak prle. Brez kakršnih koli zdravstvenih težav zavolo cepiva. Pa znan za eno babico kera je stara 88 lejt pa tudi nema nikšnih težav zavolo cepljnja, čigli pa puno drugih zdravstvenih težav. Torej ge je problem???

da…. (ni preverjeno)

zakaj ne protestirajo? ker so picki…ce. in razvajeni

Starejše novice