Na male ekrane je prišla nova oddaja The Biggest Loser Slovenija, v kateri se bodo tekmovalci in tekmovalke podali v boj s kilogrami.

Ena izmed tistih, ki bo bila bitko s kilogrami, bo tudi Jožica Šemen iz Velike Polane. Jožica je po poklicu kuharica in zelo strastna pevka, ravno zaradi odvečnih kilogramov pa jo je zavrnila tudi glasbena založba. Njen boj s kilogrami traja že dlje časa, večkrat pa je na hitro shujšala, kasneje pa kilograme na enak in hiter način pridobila nazaj.

Jožica, ki še naprej sanja o pevski karieri, je v oddaji prestala tudi prvo tehtanje. Tehtnica se je ustavila pri 132,1 kilograma, Pomurka pa upa, da se bo s pomočjo oddaje lahko znebila odvečnih kilogramov in nosila lepe obleke.

Leta 2002 drastično shujšala

Njen boj in težave s kilogrami ves čas spremljata tudi njen mož Branko Grubić in sin Saša. Z njima smo se pogovarjali o njenem neuspešnem boju s kilogrami. Kot nam je dejal njen mož Branko, je v letu 2002, ko je sam služil vojaški rok, Jožica najbolj shujšala.

"Leta 2002, ko sem bil v vojski, je najbolj shujšala. Takrat je zelo shujšala, imela je fenomenalno postavo, ko so me prišli obiskat"

Kasneje pa je bilo le še huje. Predvsem po porodu so se vrnile težave s kilogrami, ki se jih nikakor ni uspela znebiti. To seveda ni ostalo neopaženo in kot pravi Saša, ga je to malce motilo.

"Ponavadi, ko je šla kam, so se ljudje malo obračali," pravi Saša, njegova mama pa je navkljub tem pogledom sledila svojim sanjam in nastopala kot pevka. Toda streznitev je prišla, ko jo je zavrnila glasbena založba. Slednji je bil njen glas všeč, jasno pa so ji dali vedeti, da je s takšnim videzom občinstvo ne bo sprejelo.

Teža je vmes povod za prepir

Njen mož Branko pravi, da jo ima rad takšno kot je, toda kilogrami so bili velikokrat razlog in povod za prepire. Dodaja tudi, da se je v boj s kilogrami podala že večkrat.

"Ko se ona počuti slabo, se tudi jaz počutim slabo in tudi jaz nisem vedno dobre volje. Potem pa pride beseda na besedo in tudi zaradi tega pride do kakšnega konflikta, ki ga sicer ne bi bilo. Glede boja s kilogrami, veliko se je ubadala s tem. Prebrala je zelo dosti knjig, poizkušala z dietami in vsem možnim"

Bo sinova poteza odločilna?

Toda nič od tega ni pomagalo, prehitro ji je zmanjkalo motivacije. Čas bo pokazal, da je morda ključno potezo storil njen sin Saša. Ta je namreč na televiziji videl napovednik za oddajo The Biggest Loser Slovenija, zagrabil priložnost in mamo začel prepričevati, da se prijavi.

"Mama, kaj pa če bi ti šla v ta šov. Najprej je rekla, da to ni zanjo, češ, kaj bo ona tam. Toda sčasoma se je vse skupaj stopnjevalo in nato je prišla v šov"

V ta namen, da se je Jožica priključila šovu, sta Branko in Saša napisala skrivnostno pismo, ki ga bodo skupaj odprli, ko se bo vrnila domov.

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

123 (nepreverjen)

Ni težava shujšati težava je težo držati. Vsi ki smo bolj okrogli vemo da je to borba ki traja celo življenje. Žalostno pa je
da se ljudje gledamo skozi postavo, suhi so najlepši, najpametnejši, najbolj okretni najdalj časa živijo itd. Ali je to res, mogoče, ne bi pa smelo biti merilo za uspešnost.

Gostja (nepreverjen)

Se strinjam, da izgled ne bi smel biti merilo za uspešnost, vendar roko na srce, pri 100+ kilogramih človek je manj okreten. Taka teža tudi pomeni, da se človek nepravilno prehranjuje, kar vpliva na energijo (ponavadi je primanjkuje), posledice debelosti so razne zdravstvene težave (visok krvni pritisk, diabetes, preobremenjeni sklepi,...) in vse to onemogoča človeku maksimalno izkoristiti življenje.
Seveda je težko težo držati, če se hujšanja lotiš na napačen način z raznimi dietami, ki jih ob koncu hujšanja opustiš. Treba je spremeniti način življenja, se odpovedati določeni hrani in se gibati. Klišeji, a tako je. Dandanes je res težje, ker smo obkroženi s samimi predpripravljenimi obroki, sladkarijami, gaziranimi pijačami in je to lažje izbrati. Jaz se poskušam (tudi meni vedno ne uspe) držati pravila, manj je procesirano, boljše zame je (sveže meso, zelenjava, sveže sadje). Na ta način se komot da držati težo.

In reply to by 123 (nepreverjen)

Gizaaa (nepreverjen)

Menje jesti. Z zraka se še nišče nej zrejdo. Za hujšanje ne nucaš nekših šovof. Jes man en obork na den in rekreacije pa folga.

Lučka123 (nepreverjen)

Če ni bolezenskih vzrokov, katere je težje nadzirat(npr težave s ščitnico) ,se da z mnogo dobre volje in motivacije dosti naredit. No mogoče pa je poleg izgubljenih kg tudi nagrada na koncu dobra motivacija

In reply to by Gizaaa (nepreverjen)

sunce van japansko (nepreverjen)

ja, ti boš eti pamet solil....ka se totalno napačno prehranjuješ....

In reply to by Gizaaa (nepreverjen)

nafudnjeni (nepreverjen)

delaš pa sigurno ger v pisarni,oz mi delamo za tebe. idi fizično delat pa enkrat na den žri

In reply to by Gizaaa (nepreverjen)

Tujec 2

Jožica, mene tvoja postava ne moti. Si takšna kot si. Meni je všeč tvoj čudovit glas. Če boš shujšala dobro, če ne, se ne sekiraj. Ko boš zaključila, nadaljuj s petjem ! Res bi bilo škoda, da bi tvoj lep glas ostal neizkoriščen. Še veliko nas je takšnih, ki nas ne moti postava. Na tiste, ki človeka sodijo po postavi, se ne oziraj. Ne daj se, poj dalje, ne glede na to, kar nekateri posamezniki pravijo. Hočemo še slišati tvoj čudovit glas !

A79 (nepreverjen)

Nima veze kaj si drugi mislijo o tebi, veze ima kaj si ti misliš o sebi in Jožica si ne misli nič dobrega ob njenem nezdravem telesu, zato je šla v ta šov. Tiste opazke so ji le dodatna vzpodbuda, da se je zato odločila, da je treba nekaj spremeniti, ne osamljen razlog za omenjeno spremembo.
In ti zdaj delaš ravno kontradiktorno in ji s tem nič ne pomagaš ampak škodiš!

In reply to by Tujec 2

A79 (nepreverjen)

Kot prvo sem srečen, da je ta oddaja prišla k nam. Zelo pozitivno, kot za ljudi v oddaji, tako za gledalce, ki imajo enake težave, saj bodo mogoče z gledanjem oddaje ugotovili, da debelost ni zdrava in da je možno shujšati. Debelost povzroča ogromno bolezni in močno zmanjša kvaliteto življenja zaradi okornega telesa in zelo slabe telesne kondicije.
Kot drugo, vsak dan 1h gibanja, bodisi je to hitrejši sprehod ali kake vaje doma, DA SE OB NJIH POTIŠ. 1h hitro mine, kot bi mignil, če nekaj dobrega delaš. Enim je ob vadbi dober stimulans glasba. Če je vadba napornejša oz. intenzivejša, je naj temu primerno krajša (1/2h recimo), ostal čas pa izrabiti za raztezanje ali vaje za jedro, drug dan pa vedno kakšno lažjo vajo izbrati. Vsekakor pa se izogibati sladkarij in sladkih pijač, skratka enostavnih OH in jih zamenjati za kompleksne OH. To še ne pomeni, da se ne smeš pregrešiti, ne spada pa taka nezdrava prehrana na vsakodnevni jedilnik. Želim povedati, da ni težko, ko premagaš vsebino naslednjega odstavka.
Kot tretje pa spreglejte, da si z izgovori lažete: rodila sem (ja in?), to so leta (nimajo nič s prekomerno težo), nimam časa (a za prenajedanje pa je), sem pač malo bolj močan (ni res, maščoba ni moč), to imamo v družini (ja, ker delate iste napake), itn. Izgovori, nič drugega! Dokler ne boste tega spregledali, boste ostali debeli in živeli po veliki verjetnosti krajše in definitivno manj kvalitetno življenje.
Kot četrto, ne bodite užaljeni, če vam kdo reče, da ste debeli. To ni žaljivka, je resnica in opozorilo na predpostavki merila, ki je določeno črno-belo na papirju in odraža razmerje med velikostjo in maso telesa (Indeks Telesne Mase). Če je ta nad 25, imate težave! To seveda ne velja, če ste "muscle builderji", pri katerih višek predstavlja mišična masa, ne maščoba. Skratka užaljen je vaš duh, ne vaše telo, ki ste ga sami zanemarili.
Pregovor pravi: "Zdrav duh, v zdravem telesu". Zdrav duh je srečen duh in z vadbami boste vzpodbujali izločanje endorfinov, ki so hormoni sreče, tako se boste počutili prijetnejše in bolj popolno. Zna se zgoditi tudi, da boste ob dobri vadbi od njih "opiti" (fenomanalno počutje med vadbo) in s časoma odvisni, da ne boste en dan znali mirovati.
Skratka vse dobro, držim pesti za vse! ;)

gost1 (nepreverjen)

Odlično napisano! Zaj pa vsi, keri se spravlate hujšat, to sprintajte pa si na hladilnik zalepite, poleg pa še sliko takšno kak je zgornja od Jožice pa nej vrag ka van nede uspelo. :)

In reply to by A79 (nepreverjen)

Tujec 2

Moram priznati, da si vse skupaj solidno napisal. A moti me ena stvar. Zakaj se nikoli ne oglasiš, ko je tema alkohol ? Po mojem mišljenju je alkohol v Prekmurju ( tudi v Sloveniji ) dosti hujši problem kot je debelost in povzroča veliko večje probleme v družinah in družbi ! Tudi veliko več denarja gre iz zdravstvene blagajne za zdravljenje posledic alkohola ! Zgleda, da imaš neko znanje, zato pod kakšno temo o alkoholu napiši kaj. Bi pa bilo zanimivo, če bi kakšna televizija imela jajca, da bi pripravila nekaj podobnega za zdravljenje alkoholikov ! Samo sto posto ne bo, ker se pri alkoholu obračajo preveliki denarci.

In reply to by A79 (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Hehe... tudi sam sem včeraj o tem razmišljal. Ne le oddajo za odvajanje alkoholikov, tudi oddajo za odvajanje kadilcev bi trebalo. Ponavadi gresta alkohol in debelost z roko v roki, saj ko piješ alkohol v gostilni si fizično neaktiven, vnos kalorij pa je velik. :)
Je pa problem, da je enostavno nekoga markirati kot debelega (merila so jasna), težje pa kot alkoholika. Kdaj sploh govorimo o odvisnosti od alkohola? Je res potrebno čakati na znake odtujitvenega sindroma ali lahko o alkoholizmu govorimo prej. Jaz bi rekel da takrat, ko ne moreš enega dneva brez alkoholne pijače zdržat, pa ni nujno da si pijan, ampak da ne moreš zdržat, da ne bi spil dve ali tri pive oz. druge vrste alkoholnih pijač. To je zame že odvisnost, definitivno pa je zame odvisen tisti, ki pije alkoholne pijače v službi med delovnim časom in vsakodnevno že v dopoldanskem času in potem čez cel dan. Kot pravim, ni merilo alkoholika, kolikokrat je vidno pijan ampak kako pogosto se poslužuje alkoholnih pijač. Ampak s tem se večina ljudi (sploh tistih, ki se v tem najdejo) ne bo strinjala, niti se ne zavedajo negativnih posledic, ki jo vsakodnevno pitje alkohola prinaša.
Za komparacijo lahko omenim kadilce. Kadilec je vsak, ki kadi, neglede če pokadi dnevno 5 cigaret ali škatlo ali dve. Če kadiš, si kadilec, če piješ alkohol, si uživalec alkohola, pa tudi če je to v omejenih količinah dnevno, zadeva lahko hitro ali počasi eskalira v alkoholizem.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Čeprav sva večkrat na različnih bregovih, se tokrat strinjam s tabo.

In reply to by A79 (nepreverjen)

kanžor

Vse je vredu .Ampak žalostno je da so se odločili hujšati na tv kvečjemu jih je prej premamil denar .Če bi vsi ti hoteli v življenju hujšati bi hujšali prej brezi nagrade mogoče se motim ampak tak je

In reply to by A79 (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Vem, da se sliši ogromno denarja ampak to ni nič v primerjavi kako velike količine denarja zapravimo iz zdravstvene blagajne za zdravljenje debelosti in z njo povezana bolezenska stanja. Tu se pa štejejo milijoni €.

In reply to by kanžor

kanžor

A79............ Nisi napisal koliko denarja je šlo za žilne upornice in ,da ne naštevam .Koliko denarja gre za zdravljenje alkoholikov . Če ješ zmerno in se dovolj gibaš se da hujšati brezi tv in denarne nagrade .

In reply to by A79 (nepreverjen)

Jovan (nepreverjen)

Ta odaja je šovbiznis in na konci de se narod samo smejo pa šinfo, poleg toga si medijsko izpostavlena, kar de na konci lejko vplivalo samo na tvojo samozavest in de stvari poslabšalo.

Ges ti bole priporočan ka si zemeš sezonsko fitnes karto, mogoče kakše crossfit trening in osebnoga trenera, keri de ti prilagodil treninge in prehrano.

Za hujšanjene nucaš šovbiznisa ka se izpostavljaš, raznih tablet in napojov, drastičnih diet pa neven ka vse nej. Šport + prehrana rešijo problem s časoma. Pravilno izgubljanje teže mora biti počasi. Začaj zdaj in z pravo motivacijo od trenera boš na spomlad postavna ženska.

3dva (nepreverjen)

Ge pa lejko v sobote maš crossfit treninge in ge v soboti je keri certificerani dober osebni trener? V večini fitnes centrih vidiš samo našpikane fitneserčke z nizko samopodobo in ogromnim egojon.

In reply to by Jovan (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Ne čakaj na drugega, sam lahko treniraš in ne rabiš nobenih trenerjev, niti ne obiskov fitnesov. Preberi kakšno knjigo, polno je tudi gradiva na spletu, delaj vaje z lastno telesno težo, lahko si kupiš tudi nekaj uteži ali drugih pripomočkov. Ne pozabi na tek, kolo v toplih mesecih, Fazanerija v mestu kar kliče po treningih, saj v njej najdeš kar nekaj stvari za vadit. Ni nujno da delaš zgolj na mišični masi, lahko delaš na vzdržljivosti oz. kondiciji, čeprav pri tem tudi pride nekaj mišic zraven. ;)
Jaz treniram čisto sam, za sebe, občasno s sinom, pa sem v odlični formi, dosti boljši kot marsikateri dvajset letnik.
Ni težko, samo v glavi morajo biti stvari poštimane.

In reply to by 3dva (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Na zdaj je grun vdaru ka se je začala ta odaja zdaj du pa babe vse zmejšane tak du teluvadile dva dnij te pa pa k kupanji eh jebiga takše su babe.

sivacelica

Mater ste vsi pametni. Sigurno ste vsi suhi, zdravi, nekadilci, ne konzumirate alkohola. No, boste vsaj zdravi umrli.

bb11 (nepreverjen)

Mater to si zaj tak naštel kak če bi bilau nekaj nemogaučoga živeti zdravo, meti normalno telesno težo pa nej kadite pa saki den 3 pijve spite. Če se tebi tau zdij čudež malo premisle o svojon življenji.

In reply to by sivacelica

Vrbinc229 (nepreverjen)

Ponudba varna

Zahteva za pomoc pri ponovnem zagonu svojih dejavnosti?
ali za izvedbo projekta?
ali kupiti stanovanje?
Ampak žal, banka zahteva pogoje, ki ste
ne more izpolniti. Zaradi naše partnerstva z
bancne institucije, ki so mednarodno priznane in
dobro se zaveda prihodnosti zadovoljstva strank
financiramo vsakogar, ki je sposoben izpolniti svoje zaveze.
Ce potrebujete denar iz drugih razlogov, ce ste
se obrnite na nas za vec informacij:
E-pošta: reseaufinance510@gmail.com

Tujec 2

Admin, kaj tega sranja pod skoraj vsako novico res ne moreš zbrisati ? Ali je pa to plačano ?

In reply to by Vrbinc229 (nepreverjen)

Tujec 2

Jožica, moram napisati, da si zelo korajžna, da si se medijsko tako izpostavila. Želim, da ti uspe tisto, kar si sama najbolj želiš. Upam, da bom drugo leto na kakšnem nastopu zopet užival ob tvojem lepem glasu. Držim pesti zate !

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice