Slika je simbolična
Inšpekcija za varno hrano je v prvih devetih mesecih letos pregledala 769 gostinskih obratov. Zaradi slabih higienskih razmer je 31 obratov začasno zaprla. Večina obratov je nepravilnosti medtem že odpravila in so lahko znova odprti.

»Živila so bila neprimerno hranjena, brez sledljivosti, s pretečenim rokom uporabe,« je za POP TV povedala direktorica Inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Andreja Bizjak.

Najpogostejši vzrok zaprtja oziroma začasne prekinitve dejavnosti je bil pomanjkljiva higiena kuhinje, is sicer so odkrili umazane delovne površine, delovne pripomočke, umazanijo na štedilniku, pod pulti, insekte v okolici hrane, umazane skladiščne prostore.

Med kršitvami je bila tudi zamrznjena hrana brez sledljivosti, nepopolna ali neustrezna dokumentacija lastnih kontrol, pa tudi izvajanje dejavnosti v zasebnih prostorih, nezagotavljanje sledljivosti uporabljenih živil, nezagotovitev pogojev za osebno higieno zaposlenih, živila s pretečenim rokom.

Katere obrate so morali začasno zapreti? 

Po navedbah spletne strani 24ur.com je inšpekcija začasno delno ali v celoti zaprla Kuhinjo termalni park v Moravcih, Restavracijo Sklejca v Murski Soboti, Okrepčevalnico pizzerio Kučan v Križevcih, Okrepčevalnico in prenočišča Zadravec Anton v Brezovcih, Pizzerijo in pivnico Point v Čatežu ob Savi, Gostilno Zorko v Borecih, Gostišče Bohorč v Šentjurju, Okrepčevalnico Dani v Veščici, Gostilno Jasna v Izoli, Gostišče siva čaplja v Trnovski vasi, Gostilno Istra v Izoli, Bonitas v Žalcu, Gostilno Verban v Tropovcih, Pizzerio Papirus v Ljubljani in Kavarno Stow v Ljubljani.

Poleg tega je delno ali v celoti zaprla Doner Kebab v Ivančni Gorici, Šiša Bar v Brežicah, Gostilno pri čebelici v Lukovici, Picerijo Arkada na Škofljici, Gostilno pri Havlasu v Ormožu, Kavarno Gaš v Ljutomeru (prepoved prometa s sladoledom pijačami in napitki zaradi neoznačitve alergenov), Okrepčevalnico Möra v Bakovcih, Gostilnico in picerijo Stari Kozl na Škofljici, Izletniško kmetijo Piškur v Trebelnem, Premični obrat in vozila v Ortneku, Premični obrat za strežbo sladoleda v Nemčavcih, Gostišče Bohorč, razdeljevalnico Alpos v Šentjurju, Cuker kuhno v Slovenski Bistrici (med inšpekcijskim pregledom so sami prekinili delovanje), Catering Kuhar v Kamnici in Hotel Marinšek v Naklem.

Inšpektorji pregledali 769 obratov

Na spodnjem zemljevidu so označeni vsi gostinski lokali v Sloveniji, pri katerih je inšpekcija ugotovila nepravilnosti. Z rdečo barvo so označeni gostinski obrati, ki so bili zaradi hujših nepravilnosti začasno zaprti.

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gfgrtreeq (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ko jih jebe inšpektore gnijle manjaste ka do na tujon ukazovale spijzdite mi edijno šamar lejko dobij pa plavo okou za domo.

Kageste (nepreverjen)

Zaradi takših opranoglavcev zahojenih nerazgledanih je prinas minimalna plača le 700 eur, ter imamo puno Ljubljano balkanskih parazitov ki vlečejo podporo in živijo na naš račun. Tvoja nerazgledanost je zastrašujoča.

In reply to by gfgrtreeq (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

Ge je zdaj tista ograja s kero bi on gda je še biu v opoziciji naprodušna zapro mejo s hrvako? Ge je ograja mater ti lopovsko? Verjetno si jo fkradno govnar loposki komunjarski! Jeebale te tej tvoje mokre sanje o policijskih pooblastili vojski. Ka ma koji kurac policija s korono? Naj idejo na mejo nej pa ka do narod v glavo drkali. Še sami policijski sindikati so povedali ka so policaji nej usposobleni niti nemajo pravne podlage za podjebavanje in kaznovanje naroda s temi janšovimi gnilimi ukrepi. Naj že ednouk nešče nekan stira toga parazita keri je že celi život priklopleni na proračun in samo sranje dela že od 1991 leta. Takšnoga govna od človeka nega nigi drugje na svejti. Še en korak je nej napravo k boukši zaščiti meje in lidij ob meji, samo napeka s touv vojskov. Naj da policajon redne plače, naj jih cuj zaposli 100 komadov pa je zadeva rešena. Jeebala ga vojska da ga jebala imbecila svetovnoga.

tator.. (nepreverjen)

Diplome Luke Meseca "ni bilo treba napisati", sporočajo s FDV. enako kot v kumrovski soli.

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Stole (nepreverjen)

Ne vem , če si opazo , ali remen ti je pa redno doj vrglo , zberi se malo ali pa na zdravljenje in to pod nujno.

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Kaj mi je vsec pri Predniku, cista vsebina, tip obvlada: “Čemu služijo najave interpelacij in ustavne obtožbe, če jih ne moremo izpeljati? Kako to, da se je pridobljena javnomnenjska podpora že v nekaj mesecih po zamenjavi predsednika raztopila? Čemu se predstavljamo kot stranka, ki bo vodila vlado, če naslednji dan podpremo tehničnega mandatarja, ne da bi imeli zagotovljene glasove za prevzem oblasti?”
Fajonka nima za burek z floskulami antijansa in vsi so fasisti, ki niso za nas.

In reply to by Stole (nepreverjen)

Stole (nepreverjen)

Ne vem , če si opazo , ali remen ti je pa redno doj vrglo , zberi se malo ali pa na zdravljenje in to pod nujno.

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Stole (nepreverjen)

Za tebe velja če ge va ra , lolek eden.

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

ffhfhfhfhf (nepreverjen)

Ti si tudi eden tistih zabitih imbecilov ka naseda urednikon sobotainfo na tej copy/paste poste pod drugimi nicki pod vsako drugo temo? In tij boš drugin loleke talo? Kakšen srmaček, tou svejt nej vido. :)

In reply to by Stole (nepreverjen)

Tin432 (nepreverjen)

Kak so lejko Valiko zaprle? Pa tan rejsan dečki v 12 vraj sake den vse razkužijo.

Machiavelli

Mcdonaldse sigurno niso zaprli. Pojem za cistoco

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Nesnage! Vsaj za 3 od teh, kot gost lahko potrdim, da je res in me tam več ne vidijo.. Vsa čast čistim gostilnam!

Gust (nepreverjen)

Ce kdo hoce jesti dobro, poceni; z sigurno brezhibnimi zivili pripravljeno hrano naj se obrne na solske kuhinje.! Laboratorijsko ciste kuhinje, dobro osebje! Stalna kontrola z strani inspekcij. Ce bi inspektorji veckrat kontrolirali gostinske obrate dvomim da bi brali take clanke.

Kageste (nepreverjen)

Nišče nešče kupuvali tan ge si cote nemre probati. So še edini v SLO, keri ne dovoliko ka bi se cote probale v slačilnicaj v bauti ampak moreš kupiti pa nesti domov. Lejko menjaš samo ne dobiš pejnez nazaj, tou pa se marišto ne strinja.

In reply to by Gust (nepreverjen)

car (nepreverjen)

Prokleti gostnski izkoriščevalci narod zastrulajo. PRASCI ENI.

piki007 (nepreverjen)
Soboski2007 (nepreverjen)

Gostinci bi radi veliko služili. Kak te kebab pa hamburger ka odavajo. Najvecje nesnage. Picerije prodajajo staro testo plesnivo. Eno je pa ka lidge bi radi poceni jedli te pa se bunijo ka je gesti za en drek. Po moje premalo stane jesti v gostilni.

čikapajo (nepreverjen)

Spet so vrgli eno kost med ljudi in že se spet kregamo. Točno to rabi oblast, da ne gledamo kam gredo milijarde.
Lepo piše, da so to nadzori opravljeni letos do 1.10. Lahko se je dogajalo že nekaj mesecev nazaj.
In ni šlo samo za higieno. Večkrat se zgodi, da papirologija ni ravno tako, kot so v Ljubljani zapisali. In če pride inšpektofr bo zahteval odpravo anpmalij in posledično za nekj ur zapre lokal.
Primer GAŠ Ljutomer, ko ni bilo napisanih alergenov. In sigurno je sladoled bil užiten neoporečen in vse OK.
Še nekaj let nazaj sploh nismo vedeli, kaj so to alergeni.
Se je zgodilo, da je inšpektor kompliciral, ker nekdo ni ob določeni uri vnesel v papirno evidenco temperature hladilnika. In je bilo vse v najlepšem redu. Pač ni bilo zapisano.
In potem se vse lokale vrže v isti koš in nekdo lahko misli, da je res kaj hudo narobe. V bistvu pa gre samo za pomanjkljivosti v dokumentaciji.

👩‍🚒 (nepreverjen)

In Zorko bi rad, da pridemo na teden restavracij???
Njet!

Lažnivi Kaco (nepreverjen)

Ce kdo hoce jesti dobro, poceni; z sigurno brezhibnimi zivili pripravljeno hrano naj se obrne na solske kuhinje.! Laboratorijsko ciste kuhinje, dobro osebje! Stalna kontrola z strani inspekcij. Ce bi inspektorji veckrat kontrolirali gostinske obrate dvomim da bi brali take clanke.

Nafta lendava (nepreverjen)

Ribji Gril se je prvič v zmazo :PP

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice